Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.08.2007, 22:10   #1
sylwki
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.08.2007
sylwki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z LG GSA-2164D w ver 1.01

Mam nagrywarke LG GSA-2164D w ver 1.01.Odkąd zmieniłem Firmware mam problem z nagrywaniem,wyskakują błedy: nie można dokończyć zapisu z prędkością... i tak dalej.Co jest przyczyną? Czy mogę dostać gdzieś w necie starszą wersję firmware a zarazem czy da się do niej wrócić?
Bardzo dziękuję za pomoc!
Ps.Za dużo płyt już straciłem
sylwki jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.08.2007, 13:18   #2
makaron
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.07.2003
makaron zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sylwki Podgląd Wiadomości
Mam nagrywarke LG GSA-2164D w ver 1.01.Odk***261;d zmieni***322;em Firmware mam problem z nagrywaniem,wyskakuj***261; b***322;edy: nie mo***380;na doko***324;czy***263; zapisu z pr***281;dko***347;ci***261;... i tak dalej.Co jest przyczyn***261;? Czy mog***281; dosta***263; gdzie***347; w necie starsz***261; wersj***281; firmware a zarazem czy da si***281; do niej wr***243;ci***263;?
Bardzo dzi***281;kuj***281; za pomoc!
Ps.Za du***380;o p***322;yt ju***380; straci***322;em
Niemam tej nagrywarki ale zobacz na forum.rpc1.org a jak juz znajdziesz swoj model to pobierz najnizszy bios i wgraj przy pomocy jakiegos ForceFlasha np.Mtkflash
EDIT:
Na 6 min szukania: kazdy ma problem z ta nagrywarka po update do 1.01. a 1.00 Fw jest widac nie do dostania az ktos zrobi backup i posle w siec. Mtk flash nic nieda bo to zewnetrzna nagrywarka (sorki) .CHlopaki z http://www.spywaresolver.com/download.htm radza aby zmienic rodzaj plyt DVD (inny producent) gdyz prawdopodobnie nowy FW nie ma ich w bazie danych i sypie bledami podczas zapisu. Radza aby wypalac na max speed x4. Wiecej niestety nie znalazlem.
Sory za znaki ale pisze z pracy (EN)
Lenovo A6U i resztę gratów których nie mogę już zliczyć.

Ostatnio zmieniany przez makaron : 08.08.2007 o godz. 13:34
makaron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2007, 02:28   #3
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ewentualnie zainteresuj si***281; programem Media Code Speed Edit - zaszkodzi***263; nie zaszkodzi - a mo***380;e pom***243;c.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: