![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.11.2005
![]() |
Jak ustawic w laptopie Teac cdrw na master??? trace glowe:((
Witam
Moj problem zaczyna sie od zmiany zwyklego cdr na cdrw w laptopie Dell Cpx , a wiec jak wkrece go w laptopa to zawiesza mi laptopa i wyskakuje komunikat ze cdrw nie jest z tego laptopa i nie moge nic zrobic, cdrw to TEAC CD-W28E , jak podepne go podczas windowsa to dziala jednak jak uruchomie ponownie to sie nie uruchomi musze wyciagac tego cdrw, nie moge znalesc zadnego jakiegokolwiek softu lub firmwera do tego cdrw aby przestawic go na master :/ mam programik do zafleszowania i przestawienia ze slave na master ale niestety nie mam flasha, szukalem jakiegos programu zeby sciagnac z niego flasha i spowrotem wgrac z kolejka master jednak nie mam programu ktory by sciagnal mi flasha z tego cdrw :/ probowalem juz zwierac zworki pin47-45 jak wyczytalem w innych solusjach jednak nic://///// nadal to samo SLAVE!!! naprawde trace glowe pomozcie jak macie jakis pomysl lub jakis soft ktory by mogl w tym zaradzic |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2006
![]() |
Mam podobny problem tylko z nagrywarką DVD qantum model SDW-041 w Dellu Inspirionie 8000 takie same objawy może ktoś miał już do czynienia z tym modelem nagrywarki i takim problemem
|
|