![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.07.2008
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.09.2004
![]() |
Cytat:
flash jakis znalazlem - chyba nawet ten cx ale on ma inna wielkosc - nie zwrocilem uwagi i potem wlaczalem lapa godzine az skonczyl myslec na biosie - nagrywarka nie dzialala a zaczela wieszac komputer - na szczescie wrocilem do starego bo na szczescie zbakapowalem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.11.2009
![]() |
Witam. Oto moj napęd:
![]() Miałem na początku fw. CA11, postanowiłem zupdate'ować do CX17. Niestety mam znany problem z wysuwającą się tacką. Próbowałem zdowngrade'ować do CX16 lecz mam Win7 i gdy klikam w programie LtnFlash na "SFlash to wyskakuje mi oknienko z błędem. Próbowałem wgrać XSF z komendą xsf 1 w cx16.bin , odpala mi sie kolorowe okienko, na samym dole widnieje "MODEL: SlimtypeDVD aDS8A1P FW: CX16" Gdy klikam enter, na ekranie pojawia się: "Chipset type: 1589 Flash ROM: Unknown 29 Elpased time: 2.00 sec." gdy wpiszę komendę xsf 2 w cx16.bin wyskakuja mi 4 okna i w zadnym nie ma wpisanego modlu urzadzenia. W zielonym polu na samym dole widnieje napis "BIN FILE:CX16.BIN Any ideas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2009
![]() |
Popełniłeś kardynalny błąd- miałeś firmware CA, moim zdaniem nie powinieneś wgrywać CX.
Znajdź firmware serii CA i taki próbuj przywrócić- daję link do paczki, która zawiera coś takiego (paczkę przesłał mi ktoś z tego forum, nie biorę odpowiedzialności za poprawność działania, nie testowałem tego) Paczka zawiera: EEPROMy cx12 oraz cx17 FIRMWAREy ca11, cx12 oraz cx17 EEPROM_Utility - do gmerania w zawartości kości pamięci EEPROM Flash_Utility - backup i wgrywanie firmware /program grupy codeguys.rpc1.org/ LtnFW /w katalogu Firmware_CA11/ - oryginalny program do wgrywania firmware od LiteON Settings_Utility - program do zmiany ustawień nagrywarki LtnRPC - program do resetowania i zmian w ustawieniach regionowania napędu /RPC/ link: http://hotfile.com/dl/17850646/92ec2...S8A1P.rar.html Powodzenia! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|