![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.03.2006
![]() |
Problem z OptoRite DD0401
Mam problem z nagrywarką DVD OptoRite DD0401. Jest "martwa". Nie rozpoznaje jej bios, nie wysuwa sie tacka ani nie mrugaja diody. Czy mozna do niej wgrac bios, który ja przywroci do "życia".
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Je***347;li nie ma zadnych oznak ***380;ycia to nic z nia nie zrobisz niestety.
ps. zasilanie napewno pod***322;***261;czone ;>
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.03.2006
![]() |
Kabel zasilający na pewno jest podłączony
![]() "To USE THIS YOUR DRIVE SHOULD BE COMPLETY DEAD. NO LIGHTS, NO EJECT, ETC. If you can't get past the drive detection disconnect power and plug it back in at the first screen it'll tell you when just place a floppy in the drive and run DD0401_RESCUE.EXE it will format the disk and copy the files to it and then reboot If it appears that the recovery is not working or that the computer is not doing anything, please wait for about 10 minutes. This is important...Mine stated something about "Flashing started" and it would access my A: drive every 3 seconds or so. Just let it run and do it's thing. In about 10 minutes or so, it will say "Complete" or something similar. Take the recovery disk out and reboot. You should have power and the drive should be flashed to 120E firmware. Give it a shot. =)" Czy ktoś może przechodził prze to samo ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.04.2006
![]() |
U mnie jest inaczej bios widzi system widzi ale nie działa dioda i nie wysywa się tacka pmocy!
|
![]() |
![]() |
|
|