![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.03.2007
![]() |
Przerobienie Sony DW-Q28a na Lite-On SOHW-1693S
Sorki jesli to bylo ale nie wiem gdzie szukac.
Jak w temacie chodzi mi o to zeby zrobic z mojego Soniaka nagrywarke Liteona bo podobno sie da. Czy to wystarczy po prostu wgrac jakis firmware z Liteona czy najpierw cos jeszcze musze zrobic? Bylbym wdzieczny gdyby mi to ktos dokladnie wytlumaczyl poniewaz nie chce czegos zepsuc, a potrzebne mi to bo w Liteonach mozna ustawic BITSETTING a w Sony nie : ( |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
ok poczytalem na zagranicznych forach i juz wiem jak to sie robi i ze to sie dokladnie nazywa crossflash
![]() tylko mam taka watpliwosc jak juz wgralem nowsze firmware do SONY (KYR6) to nie bedzie problemu jak teraz wgram firmware od Liteona? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.03.2007
![]() |
Jak to zrobi***322;e***347; o ile si***281; uda***322;o
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Sorki dopiero wczoraj sie zdecydowalem na to. Na szczescie wszystko sie powiodlo, przynajmniej jak narazie nie zauwazylem zadnych problemow.
Tu jest temat o tym http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=199307 W skrocie po prostu urpdatujesz plikiem exe http://codeguys.rpc1.org/firmwares/d...ed-cf-fbdx.rar Oczywiscie trzeba pamietac o podstawach uaktualniania BIOSU , takich jak wylaczenie DMA w napedzie i wyl. antywirusa tak na wszelki wypadek. Mozna jeszcze wczensiej ten bios skonfigurowac omnipatcherem ale ja dokladnie sie na tym nie znam. Powodzenia. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.07.2008
![]() |
Witam. Z g***243;ry przepraszam za odgrzebywanie do***347;***263; starego tematu, ale mam pytanie.
W jaki spos***243;b p***243;***378;niej przywr***243;ci***263; fabryczny firmware (SONY), po wgraniu tego od Lite-on'a? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|