![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
benq 1640 - jak flashowac
bios bshb nie jest chyba najnowszy..., a taki mam w benq 1640.
Jak sflaszowac do najnowszego - jak technicznie ? Jak ten najnowszy sprawdza sie Wam ? - warto ? I gdzie to cudo jest...? dzieki za pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
jak flashować ...ftp://62.2.173.100/dvd-rw/firmware/d...user_guide.doc
biosy znajdziesz ...ftp://62.2.173.100/dvd-rw/firmware/dw1640/ najnowszy to bios ...bsmb
#3 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() Ale: w tym manualu jest wymalowany do flashowania program FLASH 1.3 - i ja do licha nie moge tego cuda znalezc np. na firmowej benq... O tyle znam sie na flashowaniu, ze bez problemu i mobo, i LG nagrywarke cdromową flashowalem, wiec jest w miare bezpiecznie. Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze FLASH 1.3 moze jest zaszyty w BSMB.exe, ale wole nie odpalac na głupa... Juz raz kiedys odpalilem tak wlasnie flash i mialem się ![]() Wiec pierwsze pytanie jest takie: wiesz moze skad brac FLASH 1.3 ? Dwa: czy NAPRAWDE warto podniesc wyzej firmware do BSMS...? dzieki za pomoc wszelaka. pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Bios BSMB odradzam, ma błąd.
Pobierz BSLB rozpakuj i uruchom z exe. Restart. Gotowe. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() wierze, ale: - co mam pozamykac przed flashem, - co mam robic po odpaleniu exe-ka, - na jakim kanale ma byc benq [na dowolnym ? czyli SMaster moze byc, bo tak mam, ale przy tym na SSLave mam druga nagrywarke] - jak poznam moment konca flashowania - restart potem, rozumiem - ale jak wyzej: kiedy, jak poznac koniec flash ...? Opisz w pare slow prosze, bo kurcze nie che zwedzic, dobry benq jest w zasadzie... |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozamykaj wszystkie aplikacje i programy które możesz, exek powie, co masz robić a na koniec poinformuje, że skończył i spyta, czy może już zrobić restart.
![]()
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
- co ciekawego da flash na BSLB ? gdzies to tutaj jest pewnie opisane, ale... zanim sie kurcze dokopie... dzieki za podpowiedzi/pomoce/porady |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czytaj od końca temat (bardzo duży) o benku 1640, nie będzie dużo stron do przewertowania.
![]() Edit: http://forum.cdrinfo.pl/search.php?searchid=705814 ![]()
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane. ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 09.11.2005 o godz. 23:50 Powód: Zawsze się znajdzie. :D |
![]() |
![]() |
|
|