Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.01.2006, 15:46   #1
Atlantis
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2004
Atlantis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
SOHW 812S - flash zakończony sukcesem, ale...

Witam!!!

Używam tej nagrywarki od jakiegoś czasu i nigdy nie miałem potrzeby skożystania z płytki DVD+/-RW, aż w końcu stanąłem przed koniecznością przeniesienia kilku GB danych, bez potrzeby zapisywania ich na stałe na DVD-R.
Więc poszedłem do sklepu komputerowego, kupiłem DVD-RW 4x PLatinum i zaczęły się prloblemy - płyta niby się nagrywała, ale pozostawała pusta. Następnego dnia poszedłem do innego sklepu i kupiłem DVD+RW HP, też nie mogłem jej nagrać, ale tym razem objawy były nieco inne - przy próbie nagrania wyskakuje okienko z informacją, że płyta nie jest pusta i nagrywanie skasuje jej zawartość, klikam na TAK, a okienko i tak sobie ciągle wyskakuje. Gdy chciałem ją skasować, po kilku sekundach pojawia się komunikat "Nieprawidłowy nośnik" czy coś w tym stylu.
W międzyczasie ktoś na Usenecie poradził mi, żebym wgrał najnowszego biosa - tak też zrobiłem. Ściągnąłem najnowszy jaki jest na cdrinfo (USOQ) i problem z Platinumem zniknął. Niestety HP jak nie mogłem, tak nie mogę nagrać.
Tak więc, czy ten drugi problem nie ma nic wspólnego z wersją firmware'u? A może jest jeszcze jakaś nowsza od tej, zamieszczonej na cdrinfo?
Proszę o pomoc...
Atlantis jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.01.2006, 18:23   #2
Atlantis
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2004
Atlantis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam jeszcze jedno BARDZO ważne pytanie.
Wgrałem firmware w wersji USOQ, najnowszy na cdrinfo. To najnowszy dostępny dla tej nagrywarki? Dobrze zrobiłem że wgrałem akurat ten?
Mam rozumieć, że to oryginalne biosy ze strony producenta?
Atlantis jest offline  
Stary 26.01.2006, 18:18   #3
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
na stronie producenta to przewaznie sa oryginalne, a nie modowane

no chyba ze im sie ktos wlamie na serwer

Twoje uprawnienia: