Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nagrywanie w Linuksie, Mac OS i innych alternatywnych OS-ach

Nagrywanie w Linuksie, Mac OS i innych alternatywnych OS-ach Forum poświęcone nagrywaniu płyt pod Linuksem i wszelkim problemom z tym związanych.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.12.2005, 13:11   #1
mjaniszewski2
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.12.2005
Posty: 1
mjaniszewski2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
lightscribe

Witam
Mam pytanie - jak wygląda sprawa z lightscribe-m pod linuxem? dziala to, czy durni amerykanie patentuja wszystko co sie da zeby mozna bylo tylko uzywac tego w ich komercyjnych produktach?

PS. nie wiem, czemu windowsa nie ma w tej grupie forum, przeciez maja byc 'alternatywne os-y'
mjaniszewski2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.12.2005, 14:41   #2
kraluk
Guru
 
Avatar użytkownika kraluk
 
Data rejestracji: 13.02.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 4,500
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Gdzieś czytałem, że NeroLinux obsługuje lightscribe, ale nie jestem tego na 100% pewien, a poza tym ten soft jest komercyjny...
__________________
"Być zwyciężonym i nie ulec - to zwycięstwo!"
kraluk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2005, 13:19   #3
MetalSlug
Mistrzunio!
 
Avatar użytkownika MetalSlug
 
Data rejestracji: 17.05.2005
Posty: 173
MetalSlug zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Prawdopodobnie (może poza Nero) nic pod Linuxem nie obsługuje LS.
__________________
Zagrajmy w "Totalną Termojądrową Wojnę"...
__________________________________
MetalSlug jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.12.2005, 14:45   #4
marin1
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika marin1
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Posty: 17
marin1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez mjaniszewski2
Witam
Mam pytanie - jak wygląda sprawa z lightscribe-m pod linuxem? dziala to, czy durni amerykanie patentuja wszystko co sie da zeby mozna bylo tylko uzywac tego w ich komercyjnych produktach?

PS. nie wiem, czemu windowsa nie ma w tej grupie forum, przeciez maja byc 'alternatywne os-y'
Windows to nie alternatywny OS. Winda to coś narzuconego ludziom przez BG. To krowa którą doją ludzie z Redmond. Na szczęście jest jeszcze linuks.
marin1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2006, 22:31   #5
Domiss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.01.2006
Posty: 6
Domiss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
Gdzieś czytałem, że NeroLinux obsługuje lightscribe, ale nie jestem tego na 100% pewien, a poza tym ten soft jest komercyjny...
Niestety nie obsługuje (przynajmniej na razie). Po prostu aktualnie sama technologia jest dostępna tylko dla kilku wersji windy oraz dla MacOS (to i tak duży postęp ).
Domiss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2006, 17:23   #6
MetalSlug
Mistrzunio!
 
Avatar użytkownika MetalSlug
 
Data rejestracji: 17.05.2005
Posty: 173
MetalSlug zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podobno jest przygotowywana obsługa LightScribe w programie K3B. Poczekamy - zobaczymy.
__________________
Zagrajmy w "Totalną Termojądrową Wojnę"...
__________________________________
MetalSlug jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2006, 23:53   #7
radosio
vel Shah
 
Avatar użytkownika radosio
 
Data rejestracji: 01.11.2005
Lokalizacja: Sandomierz
Posty: 948
radosio niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no przydało by sie cos co obsługuje LS pod pingwinem bo własnie dzis przerobiłem nec'a 4550A na 4551A i zeby sobie "popalić" literki musze odpalić winzgroze
radosio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2006, 09:32   #8
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D
 
Avatar użytkownika FatAlbert
 
Data rejestracji: 22.11.2005
Lokalizacja: Rypin
Posty: 2,719
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
do linuxsiarzy (z całym szacunkiem)
przecież dla linuxa są programy emulujące (tak to sie chyba nazywa) i można by uruchomić nero LS wersje np. jak u mnie 66015 dla LG (tylko że Wingroza na dysku)
__________________
Poznać wielu z was to byłby zaszczyt.
FatAlbert jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2006, 22:43   #9
Domiss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.01.2006
Posty: 6
Domiss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To zrób to i pokaż nam jak... Emulatory w większości emulują system, oraz urządzenia DOSTĘPNE pod linuxem. Próbowałem VMWare, ale nawet mi windy nie uruchamia (poza tym dla dobrych emulatorów i tak trzeba LEGALNIE zainstalować windows...).

Ponoć pod cdrecord jest opcja tatoofile, ale w man jest napisane, że jest przeznaczona dla nagrywarek Yamaha DiskT@2 i służy do czegoś trochę innego. Czy ktoś z Was już to testował?
Domiss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2006, 23:00   #10
radosio
vel Shah
 
Avatar użytkownika radosio
 
Data rejestracji: 01.11.2005
Lokalizacja: Sandomierz
Posty: 948
radosio niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez FatAlbert
do linuxsiarzy (z całym szacunkiem)
przecież dla linuxa są programy emulujące (tak to sie chyba nazywa) i można by uruchomić nero LS wersje np. jak u mnie 66015 dla LG (tylko że Wingroza na dysku)
no własnie ta nieszczęsna winda , a i Nero to komercyjny program a ja jednak mam linuxa po to zeby lecieć na "otwartym" oprogramowaniu

poczekamy zobaczymy co nowego bedzie w sofcie do nagrywania dla pingwinka
radosio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2006, 23:41   #11
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D
 
Avatar użytkownika FatAlbert
 
Data rejestracji: 22.11.2005
Lokalizacja: Rypin
Posty: 2,719
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Domiss
To zrób to i pokaż nam jak... Emulatory w większości emulują system, oraz urządzenia DOSTĘPNE pod linuxem.
to tylko teoria !! jestem zielony w linuksie (tyle wiem ile przeczytałem czyli prawie nic) i nie wjeżdżaj na mnie bez powodu !!

Cytat:
Próbowałem VMWare, ale nawet mi windy nie uruchamia (poza tym dla dobrych emulatorów i tak trzeba LEGALNIE zainstalować windows...)
no ciekawe czy wydasz ok 350 zeta na wina oryginałke !! (żeby było legalnie)
__________________
Poznać wielu z was to byłby zaszczyt.
FatAlbert jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2006, 17:22   #12
Domiss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.01.2006
Posty: 6
Domiss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez FatAlbert
no ciekawe czy wydasz ok 350 zeta na wina oryginałke !! (żeby było legalnie)
Nie muszę. Uczelnia za mnie zapłaciła i mam legalną wersję windy. Tyle, że NIE CHCĘ jej używać. Leży na dysku tylko dla tego, że lightscribe nie jest jeszcze obsługiwane pod linuxem...

Cytat:
Napisany przez FatAlbert
to tylko teoria !! jestem zielony w linuksie (tyle wiem ile przeczytałem czyli prawie nic) i nie wjeżdżaj na mnie bez powodu !!
Nie bez powodu. Nie znasz się na linuksie, więcej, nie masz o nim pojęcia, a radzisz nam, co robić. Wiedz, że użytkownicy linuxa sami umieją używać google. Jeśli jednak uważasz, że gdzieś znalazłeś/wyczytałeś coś, co rzeczywiście pomoże, to podaj link do strony, a nie rzucasz jakieś ogólnikowe, niesprawdzone i dość bezsensowne hasła... a potem dodajesz, że nie masz pojęcia o czym piszesz...
Jasne jest, że aby można było uruchomić pewien komercyjny program pod emulatorem pewnego komercyjnego systemu, to trzeba mieć i ten program (kupić lub ukraść) i ten system (jak wyżej...). A przecież zupełnie nie o to chodzi...
Domiss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.10.2006, 22:07   #13
swmarcin
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.03.2006
Posty: 15
swmarcin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sterowniki pod linuxa http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10803
swmarcin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2006, 09:58   #14
grz3si3k
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika grz3si3k
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Posty: 193
grz3si3k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mozna to zobaczyc Unixy.pl :: LightScribe a fakty

Fajnie to dzia***322;a ale wymaga jeszcze dopracowania plik musi byc juz przygotowany w postaci jakiegos pliku graficznego ale i tak jest ok
__________________
FreeBSD 6.2-RELEASE czasami zapyziały Win_Shit XP (jak musze ) ale wole nie musiec....

Ostatnio zmieniany przez grz3si3k : 04.11.2006 o godz. 10:00
grz3si3k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2006, 20:14   #15
Domiss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.01.2006
Posty: 6
Domiss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No dobra, wszystko fajnie, ***347;ci***261;gn***261;***322;em, zainstalowa***322;em, uruchomi***322;em - niby dzia***322;a... ale przy pr***243;bie wypalenia obrazka dostaj***281; komunikat: Error 4L_0x4: This operation requires root privileges
Cho***263; program uruchamiam z konta roota (je***347;li z innego konta, to te***380; dostaj***281; ten komunikat). Widz***281; go niezale***380;nie od tego, czy korzystam z 4L-gui, czy z 4L-cli (w wersji gui jest kr***243;tszy o napis "Error 4L_0x4")... kto***347; ma jakie***347; pomys***322;y? (Komu***347; dzia***322;a?). Ja mam slacka 10.2... ale to raczej nie ma nic do rzeczy...
Domiss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
lightscribe, linux, mandriva, ubuntu

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.