Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nagrywanie w Linuksie, Mac OS i innych alternatywnych OS-ach

Nagrywanie w Linuksie, Mac OS i innych alternatywnych OS-ach Forum poświęcone nagrywaniu płyt pod Linuksem i wszelkim problemom z tym związanych.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.03.2005, 20:37   #1
Babiarzyk
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.03.2005
Posty: 4
Babiarzyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mandrake 10.1 nie widzi DVDRW LiteOn 1633S

Witam wszystkich. mam Litka 1633S z fabrycznym firmwarem BSOC i wszystko byłoby spoko gdyby nie to że ta nagrywarka nie jest widziana pod Mandrake'm 10.1. Czy aktualizacja biosu pomoże ? Czy ktos miał podobny problem? Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Babiarzyk jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.07.2005, 21:06   #2
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,082
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
System powinien moim zdaniem widzieć wszystkie napędy, może masz to wpięte w jakiś kontroler, którego to system nie wykrywa ?
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2005, 21:40   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 38,993
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
też nie wiem co jest, ale mi ten Mandrake wykrył liteony 52327S i 812S, mało tego modem Sagem od neo (czego nie robi winda) drukarka - nie pamiętam, ale ogólnie w tym pingwinie wszystko jest....................................
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2007, 14:54   #4
Czeslaw
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.01.2007
Posty: 2
Czeslaw w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Babiarzyk Podgląd Wiadomości
Witam wszystkich. mam Litka 1633S z fabrycznym firmwarem BSOC i wszystko byłoby spoko gdyby nie to że ta nagrywarka nie jest widziana pod Mandrake'm 10.1. Czy aktualizacja biosu pomoże ? Czy ktos miał podobny problem? Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pewnie juz nie aktualne, ale ku pamieci innych uzytkownikow majacych podobne problemy. Na swoje nieszczescie do mojego systemu MDK 10.2/...../MDV07 dodalem LiteOna 1635S i reakcja systemu byla jak wyzej.
Nalezy (w kazdym razie ja tak zrobilem i dziala ;-) )
1. Reinstalowac system - nie formatowac tylko /home i /usr/local
2. Zainstalowac sobie polecenie "urpmi"
3. O ile nie znamy angielskiego (jak ja) zainstalowac wszystkie programy majace w swojej nazwie "DVD" i "Liteon z moim nr".
Najpierw odczyta DVD, potem cos sie uda zapisac, a potem ukaze sie dzwiek. Mi ta zabawa zajela miesiac, po 12 godzin dziennie. ;-)

Pzdr
Czeslaw
Czeslaw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.