Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Nagrywanie w Linuksie, Mac OS i innych alternatywnych OS-ach Forum poświęcone nagrywaniu płyt pod Linuksem i wszelkim problemom z tym związanych.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.02.2006, 21:59   #1
baruda
rock&rool
 
Avatar użytkownika baruda
 
Data rejestracji: 10.02.2006
Lokalizacja: polska
Posty: 7
baruda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tiger+lg=problem

Witam serdecznie wszystkich......
Posiadam mac OSX Tiger i nagrywarke LG/GSA-4081B z wersja Firmware-100.
Sa problemy z ta nagrywarka duzo plyt nie czyta(nie widzi)....
Wiec moge spokojnie bez stresu przystapic do wgrania nowego Biosu...
Probowalem na PC to zrobic ale wystepowaly bledy... mam juz Firmware A-102 i A-104 tu z waszej strony . Program odpalil widzi nagrywarke i jej fireware lecz gdy przystepuje do ladowania nowego wystepuje blad...
zly adres 00000000000 same zera czy jakos tak.....
Wiec prosze o pomoc w tej sprawie.
A czy mozna ta operacje przeprowadzic na Mac-ku?

Wielkie dzieki z gory pozdrowionka....
__________________
Cytat:
...czlowiek nie sznurek wytrzyma wszystko...
baruda jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.02.2006, 23:04   #2
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,452
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Nie wgrasz nowego BIOSu pod Maciem, albowiem flasher jest napisany pod Windowsa.
Pod VirtualPC to ja bym nie ryzykowal
Sciagnij BIOS ze strony LG, trudno znalesc tam cokolwiek, ale.... albo nie sciagaj ze strony CDRinfo downloaderem, tylko bezposrednio. Moga byc bledy.
I moja uwaga, ta nagrywarka najlepsze lata ma juz za soba, wez nowa, Pioneer DVD kosztuje 130 zl netto - to nie sa koszty nie warto walczyc ze zuzyta.
I druga uwaga:
-pod Maciem najlepiej chodza DVD LG. Nieco drozsze, ale pewne.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2006, 19:36   #3
baruda
rock&rool
 
Avatar użytkownika baruda
 
Data rejestracji: 10.02.2006
Lokalizacja: polska
Posty: 7
baruda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
yahol wielkie dzieki....

Bardzo dziekuje i super ze masz macka. Jaki posiadasz system w tym kompie
Wiem ze ta nagrywarka jest juz stara ale mysle nad kupnem nowego macka np G5 ma on w sobie nagrywarke zobaczymy. Wiec wykonam ta operacje na PC z tym biosem pewnie uwale ta nagrywarke....HEHE

A na macku fajnie robi sie muze w sys. OSX .... jezeli bawisz sie tymi rzeczami to moze jakos sobie momozemy pozdrowionka....
__________________
Cytat:
...czlowiek nie sznurek wytrzyma wszystko...
baruda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2006, 21:52   #4
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,452
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
1. mam pierwszy stopien muzykalnosci:
-odrozniam kiedy graja, a kiedy nie
2. "bawie" sie roznymi Macami od Beige do G5dual -raczej ucze sie
Systemy tez rozniste od 9.2.2 do 10.4.3 (podobno do sieci "wyciekl" 10.4.4.)
Superdrive w G5 to kaszaniasty Pioneer albo, nie daj boze LiteOn.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2006, 05:25   #5
baruda
rock&rool
 
Avatar użytkownika baruda
 
Data rejestracji: 10.02.2006
Lokalizacja: polska
Posty: 7
baruda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
10.4.4

Hmmmm. ja taki program posiadam OSX 10.4.4 Tiger....
Mam jeszcze pytanko co do tego biosu do LG.
Jak podpinam nagrywarke do PC wyskakuje komunikat te do USB jest wpiety sprzet Hi usb czy jakos tak..
I jak w PC zrobic zeby kontroler IDE byl jako podstawowy to wyszytalem przy sciaganiu biosa. Za cholere nie moge tego ubdate biosa zrobic.
Dzieki wielkie....
__________________
Cytat:
...czlowiek nie sznurek wytrzyma wszystko...
baruda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2007, 14:48   #6
lee99
DrBackup
 
Avatar użytkownika lee99
 
Data rejestracji: 28.05.2005
Posty: 293
lee99 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do sieci to wyciekło więcej niż 10.4.4 ale do obsługi rozety wymagane SSE3 (multimedia). Na SSE2 też się da ale trzeba szukać patcha Testowane na P4 2.4 GHz(SSE2) i Sempron 3000+ 64bit DH-E6(SSE3) Pozdro
__________________
NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch) R.I.P. SAMSUNG SH-224GB@SB00 (od 2017/01/06 )
lee99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2007, 16:18   #7
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,452
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez lee99 Podgląd Wiadomości
Do sieci to wyciekło więcej niż 10.4.4 ale do obsługi rozety wymagane SSE3 (multimedia). Na SSE2 też się da ale trzeba szukać patcha Testowane na P4 2.4 GHz(SSE2) i Sempron 3000+ 64bit DH-E6(SSE3) Pozdro
Archeolog amator ??
Ps: jest juz Lampart (Leopard 10.5.x)
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2007, 17:04   #8
REi
ClassicGOD
 
Avatar użytkownika REi
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Tychy
Posty: 3,093
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Co mecisz wode - Leopard dopiero na 24 Marca zapowiedziany, narazie tylko betki sa
__________________

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2007, 18:43   #9
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,452
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Wracajac do macenia:
Macworld zapowiada
a wturuje mu, a raczej odwrotnie oficjalka macowa
A ja czekam na iPhona kurde i nie moge juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2007, 22:01   #10
REi
ClassicGOD
 
Avatar użytkownika REi
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Tychy
Posty: 3,093
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Wracajac do macenia:
Macworld zapowiada
a wturuje mu, a raczej odwrotnie oficjalka macowa
A ja czekam na iPhona kurde i nie moge juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Podoba mi sie nowy Dok ale za to nie przypadla mi do gustu gorna belka (na szczescie mozna ta przezroczystosc wylaczyc)

Kurde - az mnie torrent swedzi....
__________________

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.