Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Inne Tematy, które nie mieszczą się w pozostałych kategoriach.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.03.2018, 19:59   #1
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,113
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jak sklonować memorkę ps2?

Ten cały wynalazek dostałem z chu**wej jakości memorką i na czas testów, na prośbę chińczyka, cały czas używałem tej dołączonej ale mam kilka konsol na sprzedaż do których byłaby w sam raz ale nie chce mi się instalować i konfigurować FMCB od podstaw więc wymyśliłem sklonowanie memorki na inną oryginalną sformatowaną, tylko jak? Liczę na help głównie od siedzącego w cieniu guru.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.03.2018, 21:04   #2
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,017
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Nie wiem czy bez ponownego wgrania FMCB takie kopiowanie\klonowanie pomoże.
Pamiętam że kopiując FMCB z jednej karty na drugą i tak on się nie uruchomi (Biedron pewnie lepiej to wyjaśni).

Możesz za pomocą instalatora FMCB zrobić obraz (dump).
Zostanie on zrzucony na pamięć przenośną (mass).
Potem wkładasz drugą kartę, wybierasz przywróć (restore)
i instalujesz FMCB na nową kartę, podczas instalacji powinieneś zostać zapytany czy chcesz zachować plik z konfiguracją FMCB.
Wybierasz tak.

W razie czego dla pewności przed instalacją możesz zapisać plik z konfiguracją FMCB na pamięci przenośnej w FMCB configuratorze.
Jak zainstalujesz FMCB a nie zostaniesz zapytany o zachowanie konfiguracji, to wczytasz ją z USB
i ponownie zapiszesz na MC0 lub MC1.

Aha, no i najlepiej sprawdzić ile miejsca potrzebujesz aby nie zapisać np 16MB na karcie z 8MB.

Ostatnio zmieniany przez Jolek : 24.03.2018 o godz. 21:16
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2018, 21:27   #3
Bartek^
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 04.01.2004
Posty: 91
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
FMCB uruchomi się pod warunkiem instalacji cross regionalnej. Wtedy działa na wszystkich konsolach, ale zajmuje więcej miejsca na MC (wgrane są wszystkie moduły).
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2018, 21:43   #4
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Karty pamięci dla PSX i PS2 można sklonować za pomocą MCA.

Ale, FMCB nie zadziała bo jest przypisany do konkretnej karty (tak działa po prostu sposób podpisywania aplikacji, poszukiwanych przez OSD Update). //@Bartek nie chodzi o inną konsolę tylko inną kartę ;]

Także podsumowując, wszystkie aplikacje, konfiguracje i ich zasoby możesz dowolnie przenosić, za wyjątkiem "mc0:/BxEXEC/" (czy gdzie to tam siedzi, już powoli mnie skleroza dopada ).


Nom, ale nie wiem, może jak przyjdzie ten guru to mnie poprawi.

Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 24.03.2018 o godz. 21:47
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2018, 12:00   #5
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,113
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Nie bądź taki skromny, wiesz, że o ciebie mi się rozchodzi. No ale wracając do tematu, sposób @fera2 działa za co dzięki.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2018, 12:10   #6
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,017
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Ma słabą repute to jest skromny.

Czy podczas instalacji wyskoczył komunikat o zachowaniu pliku konfiguracyjnego,
czy zapisałeś go na USB?

Z jakim FMCB działa ten sprzęt?
Jak z jakimś starym czy da radę zainstalować FMCB 1.953 i będzie to "działać"?
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2018, 12:52   #7
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,113
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Działa tylko z FMCB 0.8c ale po zainstalowaniu najnowszego teraz już działa, widać chińczyk poprawił obsługę Ps2NetBoxa. No i zapytało czy chcę przywrócić ustawienia.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2018, 15:09   #8
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,017
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Matko boska co to się staneło?
Jaki FMCB 0.8c?
Najniższy FMCB to 1.0.
Jak to przywrócić ustawienia, kiedy (podczas instalacji)?
Czy może, czy chcesz zachować ustawienia?
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2018, 16:56   #9
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,113
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Oczywiście miałem na myśli FMCB 1.8C, nie 0.8C, i po zainstalowaniu nowego FMCB (a raczej po przywróceniu kopii na inną memorkę), instalator zainstalował wersję najnowszą i zapytał o wykryty plik konfiguracji. Wydaje mi się, że takie cuda tylko mi się zdarzają. xD
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 25.03.2018 o godz. 17:01
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2018, 22:23   #10
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To nie cuda, Jezus nie ingeruje w Magic Gate i DNAS, najwidoczniej SP197 uznał (super tak swoją drogą), że warto w locie zmieniać KD i KB dla docelowej memorki. Inaczej byłoby jak napisałem w poprzednim komentarzu.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak przerobić PS2 NTSC na PAL Maqweel Hardware 5 11.06.2012 18:20
Wymiana Lasera w PS2 Slim i objawy takie same jak przed wymianą... mariusz531 Hardware 16 16.11.2009 11:53
Jak zrobić z PenDriva karte MC? na ps2 uub Hardware 2 21.03.2007 19:37
Jak nagrywac gry (PS2) by działały idalnie Ciax Napędy optyczne CD 2 22.09.2004 15:25
Jak z filmami i kopiami PS2 na nagrywarkach? baski DivX, Xvid, Matroska i inne 10 05.03.2003 14:27


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.