![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Inne Tematy, które nie mieszczą się w pozostałych kategoriach. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#25 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.11.2010
![]() |
Od jakiegoś czasu szukałam recenzji odnośnie konsoli overmax ale o dziwo nic na sieci nie ma. Chciałam kupić taką dla córki (6 lat) i się po prostu zastanawiałam czy to się do czegokolwiek nada. Aż w końcu trafiłam na to forum. Może w skrócie powiem że chciałam znaleźć konsolkę głównie niedrogą i nadającą się dla dziewczynki (gry bez przemocy) i pomyślałam że takie coś nie byłoby głupim pomysłem. Często podróżujemy i chodziło głównie o to żeby córka miała co robić w drodze. W końcu zdecydowałam się na zakup konsoli overmax ov-girlplayer. Jako że nigdzie w sieci nie ma sensownych opinii postanowiłam coś napisać aby rozjaśnić innym rodzicom czy warto.
A więc zacznijmy od tego że trzeba sobie sprecyzować czego się od takiej konsolki wymaga - ja nie wymagałam dużo chociaż miałam nadzieję że graficznie gierki wyglądają tak ja w reklamie. Oczywiście nic bardziej mylnego. Są to zwykłe najprostsze gierki, żadnych rewelacji jeśli chodzi o grafikę. Menu z grami - zwykła lista z tytułami gier, żadnego obrazowego menu które mogłoby nakierować dziecko jakiego typu jest to gra (oczywiście tytuły gier w języku angielskim). Z drugiej strony nie jest to takie złe bo zanim dziecko przejrzy wszystkie gierki to czas leci, a w końcu o zabicie czasu tu chodzi ![]() Nie chcę jednak żebyście pomyśleli że całkowicie skreślam tę konsolę. Ma ona również swoje plusy. - cena (dla małego dziecka które nie wiadomo czy w ogóle będzie tego typu zabawą zainteresowane to dobry sprawdzian - spodoba mu sie klikanie to z czasem gdy podrośnie śmiało można zainwestować w droższą konsolę) - dużo gierek, naprawdę jest w czym wybierać. Może i są one proste ale zajmujące. - gry poziomowo dostosowane do młodych graczy - nie ma sytuacji że dziecko się zniechęca bo nie może przejść jakiegoś poziomu Powiem tak - ja osobiście polecam tą konsolę dla najmłodszych graczy, dziecko starsze jest już bardziej wymagające, chce innego typu gier raz innej jakości jeśli idzie o grafikę. A dla dzieciaczka (4-8 lat), który zaraz konsolę gdzieś chlapnie, to mu spadnie, to się pomoczy, zarysuje, jest to idealna zabawka. I tak to trzeba traktować - nie jako poważną grę na którą trzeba chuchać i dmuchać bo sporo kosztowała, tylko jak zabawkę dzięki której nasza pociecha zajmie się przez jakiś czas. Ja osobiście mam jeszcze synka (2 latka) i wiedziałam że muszę się też liczyć z tym, iż prędzej czy później sie do niej dorwie ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Kopiowanie DVD - ciekawy problem | Coppermine | Napędy optyczne DVD | 8 | 09.03.2009 19:32 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
Rejestracja Nero dla LG 16x a dostępne prędkośći dla CD-RW | michu84 | Napędy optyczne CD | 1 | 20.01.2002 16:20 |
Packet CD dla nt/w2k | Wodzik | Napędy optyczne CD | 0 | 23.06.2001 13:12 |