Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Inne

Inne Tematy, które nie mieszczą się w pozostałych kategoriach.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.05.2016, 12:25   #1
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 605
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Problem z obrazem gier NTSC

Mam PS2 FAT z modbo750 w którym PSX FIX w ogóle nie działa, przerobienie obrazu to nie problem tylko czym i jak? Granie z czarnym paskiem na TV nie jest komfortowe. Da się z tym coś zrobić?
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.05.2016, 17:22   #2
DaypEX
Gość
 
Posty: n/a
Telewizor obsługuje Ntsc ?
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2016, 00:27   #3
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,298
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez DaypEX Podgląd Wiadomości
Telewizor obsługuje Ntsc ?
Jakby nie obsługiwał to miałby obraz czarno-biały a tu mowa o fixach NTSC->PAL w celu usunięcia czarnych pasków z ekranu (NTSC ma mniejszą rozdzielczość niż PAL) lub (w domyśle) chociaż odpowiednim wycentrowaniu obrazu.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2016, 15:22   #4
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 605
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dobrze to ujęte, szczuru, poza tym mam ten problem tylko na chipie modbo750, na Ripper 2 Gold, DMS3 i modbo760 tego problemu nie mam, tylko na slimie 70004 bo modbo760 zostało przylutowane na 12 kabelków a nie jak na schemacie na 20. To da się coś z tym zrobić? Używałem pal4u2K i p4upatch i fakt, obraz jest na swoim miejscu ale gra staje się niegrywalna, najpierw zwalnia a potem w ogóle zawiesza się już na samym starcie.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
problem z NTSC przegrywanie oryginalnej plyty slayergt Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 10 15.09.2009 22:34
Migracja z Visty na XP i dziwny problem z obrazem(?) Smartek Komputery 3 12.03.2009 19:44
Kabel RGB a patchowanie gier (NTSC) Szczaqu Hardware 4 21.12.2008 18:41
pstwo - problem z obrazem w RGB pjvgt Hardware 4 18.12.2008 19:19
Problem z obrazem plyt Mac78 Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray 5 09.06.2003 21:09


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO