Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Inne (https://forum.cdrinfo.pl/f36/)
-   -   Przyszłość handheldów (https://forum.cdrinfo.pl/f36/przyszlosc-handheldow-90663/)

loki7777 29.12.2017 19:22

Problem z karta da sie rozwiazac na FW 3.60 https://www.aliexpress.com/item/Vers...StoreLevelAB=5 wyglada to schludnie i dziala. Blokada regionalna jest tylko na DLC, gry dzialaja z kazdego regionu. Konto jak wczesniej:fw 3.60. Blokada pstv znowu CFW - ograniczen fizycznych sie nie przeskoczy w wiekszosci wypadkow.
Ostatnio skonczylem WOFF a teraz gram w silent hilla i zleci kilkadziesiat godzin:)
Co do FW 3.60 - jak ktos nie ma to mowi sie trudno, jak ktos juz ma CFW to nowszych gier wymagajacych wyzszego FW i tak juz duzo nie ma. Dzialaja oficjanle patche sciagane z PSN,nie tak jak wczesniej z VPK?MAI dump.

Berion 29.12.2017 20:40

Ale to tylko dla HENkaku. Normalny użytkownik nawet nie wie o jego istnieniu, już nie mówiąc że używa auto update. Chodzi o to, że my sobie możemy grzebnąć, ale masy nie i nie będą z tym walczyć tylko jak w tym przypadku (na szczęście) nie będą kupować.

Tak, pod warunkiem, że gra jest montowana z obrazu cartridge'a lub odpalana zaszyfrowana z lewą licencją. Odszyfrowane (czyli via maidump lub witamina nie, to było rozwiązanie tymczasowe i na szczęście to już przeszłość).

KaiQ 12.01.2019 21:50

Śledząc ten temat od początku widać jak bardzo można się pomylić co do wróżenia. Nintendo jakoś tam sobie "ciuła" Sony milczy o następcy... może i dobrze bo Vita z jednej strony mocna, a z drugiej bezużyteczna a i kosztowna jeśli chce się mieć jakąś bibliotekę. A telefony.... no i tutaj mamy dowody że da się grać w dynamiczne gry heh

MajsterPopsuj 12.01.2019 22:15

Sony coś tam przebąkiwało o Trinity, ale albo projekt jest tak tajny albo zastygł na dobre w R&D. A może to i lepiej? Ostatniego HH razem z WiiU Nintendo także zastąpiło swoją hybrydą, więc nawet oni nie widzą przyszłości dla tych konstrukcji. A jak mają być tak ograniczone jak Vita to lepiej by nie powstały w ogóle.

Nie da się, gdzie te dowody? ;) Ci co grają w jakieś biedawyścigi itp. dokupują chwytakojoypady albo dręczą się smyrając nieporadnie po ekranie.

szczuru 12.01.2019 22:36

Vita sama w sobie to zaj3b!sty sprzęt - zabił ją brak wsparcia. Co do Nintendo to aktualne podejście to dla mnie strzał w dziesiątkę - fakt nie mam tu 4k, hadeerów i mega graficznych wodotrysków ale jako
handheld sprawuje się świetnie - a jak chce pograć na tv to też żadnego problemu nie ma. Wielkim plusem dla mnie też jest fakt, ze obydwa joycony, które są w zestawie są jednocześnie dwoma padami - wiadomo "normalny" kontroler byłby wygodniejszy ale nie trzeba miec nic innego przy sobie aby na szybko strzelić z kumplem partyjkę np w Mario Kart lub (świetne!) Kirby.

KaiQ 12.01.2019 22:53

Jeśli chodzi o granie w stare rzeczy na telefonie to jest i dobrze i źle. Ja może i obłożony sprzętem jestem, ale z czasem na samo granie jest krucho z nadzieją na lepsze dni :P
Powiem zatem tak. Można znaleźć na telefonie tytuły które są dość ciekawe i przyjemne. A jako ze ostatnio w prezencie dostałem od szwagra LG V10 to do takich oto zabaw przeznaczyłem ten telefon. Co przetestowałem ostatnio w drodze do i z pracy, to gorąco mogę polecić :
1. Sky Force (w obydwu odsłonach 2014 i Reloaded. z czego są też na PC i PS3 - i tę też testowałem)
2. ReVolt - port gry z PC, grafika rewelacja, sterowanie też przyzwoite, frajda ... jak najbardziej; ( i do tego piję że "stare rzeczy")
3. Horizon - wyścigo-zręcznościówka ... muszę przyznać że graficznie bardzo ok, banalne sterowanie ale i wyczyn :P
4. Breakneck - podobne jak i wyżej, ale bardziej kolorowe
Przyzwoite a już bez wyliczania MotoRider (Kolega @Jolek pewnie by przyznał że coś w tym jest z dynamiki prawdziwej jazdy), DataWing (hmmm przyzwoite nawet)
Emulować starsze rzeczy można, ale tutaj jak najbardziej przyznaję bez pada to lipa :klnie:

misiozol 13.01.2019 21:56

Po co emulowac jak mozna uzywac pada z ps3 na androidzie np telefonie :P

KaiQ 13.01.2019 22:23

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1416555)
Po co emulowac jak mozna uzywac pada z ps3 na androidzie np telefonie :P

Dorwałem ostatnio pada do telefonu... właśnie z gripem ... i powiem że do tego co na telefon (gierki typowe z Google Play) to się to nie nadaje w 98%. Brak możliwości skonfigurowania poprawnie. A jeśli chodzi o emulatory gdzie się klawisze mapuje to jak najbardziej ma to sens.
Tylko do czego pijesz, bo piszesz raz po co emulować jako krytyka, a później podajesz że można sparować do tego pada z PS3. :>

misiozol 14.01.2019 09:21

Emulowac pada na ekranie :P

KaiQ 14.01.2019 19:04

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1416577)
Emulowac pada na ekranie :P

No to jak dla mnie najmniej wygodna opcja...
To jak jesc zupę widelcem :poddaje:

misiozol 14.01.2019 20:40

Dlatego napisalem o kontrolerze ps3 ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:25.