![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Inne Tematy, które nie mieszczą się w pozostałych kategoriach. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
PSP 2004 zakup
Jako że na tym forum otrzymałem od was dużo wsparcia odnośnie PS3 (dzięki) to chciałem się teraz zapytać o wasz zdanie na temat PSP. Z tego co udało mi się wyczytać ta konsola PSP2xxx a PSP 3xxx mocno się nie różni, ale są lepsze od PSP1xxx (głównie ze względu na wyświetlacz) więc taki model PSP2 sobie upatrzyłem.
Teraz mam pytanie czy lepiej kupować konsolę z oryginalnym softem czy przerobionym np. widziałem z softem 5.50 GEN-D czy szukać może jeszcze z innym softem czy lepiej iść w oryginał i odpalać sobie gry z płytek? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na dzien obecny nie ma znaczenia jakie psp a mam ich ze 20sztuk
![]()
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.03.2013
![]() |
Panie, nawet na premierę w 2005 odpalanie gier z tych płyt było upierdliwe i niewygodne. W 2019 odmawiać sobie wygody i szybkości uruchamiania gier prosto z karty? Żarty jakieś. A model możesz kupić obojętnie jaki (w sensie softu), bo każdy można przerobić. Co do modelu konsoli polecam 3001 (najlepszy wyświetlacz).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
ale z tego co czytalem są trwałe przeróbki i nietrwałe. Tą 3xxx przerobić da radę na stałe?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Nie, 3000 tylko tymczasowo , 2000 na stale ale nie wersja ta88v3 ktora tez tylko tymczasowo, psvita na stale plus mozesz na vicie psx/ps1 oraz psp zaemulowac i to calkiem przyzwoicie
![]() ![]() ![]()
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs. Ostatnio zmieniany przez misiozol : 12.10.2019 o godz. 19:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
A jak wystawiaja na sprzedaz i piszą 5.50 GEN D taki soft to po sofcie poznam czy to trwala przerobka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
jedynie poznasz po data code na konsoli
![]() |
#8 |
![]() |
Dzięki, to wychodzi, że to jest TA085V1 bo datacode to 7C, więc by była trwała. PSVITA pewnie bym kupił, ale to ceny około 500zł, a ja zagram naprawdę sporadycznie. Natomiast PSP mogę kupić w bardzo dobrym stanie za 150-200zł. Nawet za stówkę jak sie trafi "okazja".
A jeszcze spytam o taką jedną rzecz, np. jak przeglądam konsole na aukcjach to jak kiedyś kupowałem PS3 to łatwo mogłem rozrożnić FAT/SLIM/SUPERSLIM. Jak jest w przypadku PSP? Da się łatwo po wyglądzie rozróżnić 1xxx, 2xxx, 3xxx ? Na co zwrócić uwagę? Sprzedający nie zawsze podają ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
guziki na dolnym panelu sa inaczej umiejscowione/wygladaja inaczej , okazja to jest 5-10zl na dzien obecny , i bym dolozyl i kupil vite ze znacznie wieksza biblioteka gier nawet jesli bym gral sporadycznie to masz tam AAA tytuly jak rayman, metal gear itd.
tu masz vita vs psp3000 ekran ![]() a tutaj psp 2000 vs 3000 ![]() Zestawienie daje do myslenia na temat jakosci ekranu ![]()
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs. Ostatnio zmieniany przez misiozol : 12.10.2019 o godz. 19:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Poza ekranem slim ma 1gb wbudowanej pamieci i powinna bluzej trzymac na baterii ze wzgledu na mniej pradozerny ekran. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
No faktycznie, daje do myślenia. Muszę się zastanowić bo ja pewnie raz w miesiącu odpale jak mnie najdzie
![]() @up Aha czyli to jest Vita1000, ale są też Vita slim z gorszym ekranem? Edit2: Aha, czaje vita1000 to oled, a 2000 to lcd Ostatnio zmieniany przez ps3ask : 12.10.2019 o godz. 20:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
wersja oled jest najlepsza do tego mozna dostac versje 3G .
Cytat:
![]() tu jest oled vs zwykla ![]()
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs. Ostatnio zmieniany przez misiozol : 12.10.2019 o godz. 20:10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bateria pewnie pomijalna rzecz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
ma przerobione 2 , leza i sie kurza jedna 3G jedna zwykla
![]()
![]() |
#15 |
![]() |
Temat o vicie czy nie o vicie, trochę odbiegliśmy od tematu, ale tak się to potoczyło.
Powiedz mi jeszcze, czy z obojętnie jaką wgraną wersją systemu można przerobić PS Vitę, czy trzeba szukać z odpowiednią wersją systemu? Mam czas na przemyślenie, jeżeli na żywo jest taka różnica w wyświetlaniu jak ty pokazałeś to jest to duża różnica. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Sprzedam] Konsolę PSP SLIM 2004 w niskiej cenie + Gratisy (allegro) | omegax | Kupię/Sprzedam/Zamienię | 1 | 12.09.2011 20:44 |
[PSP] Kompendium wiedzy o emulatorach, dedykowanych platformie Sony PSP | Pele144 | Homebrew | 8 | 23.01.2010 12:13 |
SONY PSP z USA - problem? | dargry | Homebrew | 7 | 24.07.2008 19:21 |
GameBoy Color na PSP | krupar | Homebrew | 7 | 23.11.2007 19:55 |