![]() |
Dzięki bardzo za odpowiedzi. Znalazłem też wcześniej dokładne opisy krok po kroku. Gry śmigają ;)
Jeśli możesz to napisz na PW swój numer gg lub maila chciałbym więcej się dowiedzieć o możliwościach Ps2. |
Czy ktoś mi doradzi w jaki sposób sprawdzić jaki mam chip? Ponoć modbo ale jaki model bym chciał wiedzieć bo nie wiem czy obsługuje uruchamianie programów z MC.
|
Utwórz na karcie pamięci folder BOOT i skopiuj tam jakiegoś ELF-a (pod nazwą BOOT.ELF).
Zresetuj konsolę trzymając R1 -> powinna odpalić się Twoja aplikacja. Jeśli jednak nie masz ModBo to być może inne sposoby zadziałają: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2dev1/ |
Witam, mój przyjaciel ma wielki problem. Ostatnio zamówił na allegro Ps2 Fat. Gdy paczka do miego dotarła zauważył, że coś lata w środku konsoli otwarł konsole i laser nie był na swoim miejscu ponieważ 2 rurki które go trzymają nie były na swoim miejscu (pewnie paczka była przerzucana ;/ )
Laser nie czyta żadnych płyt, płyta się kręci a laser ciągle próbuje odczytać płyte. Konsola jest w dobrym stanie wizualnym. Więc wątpię żeby sprzedawca mu sprzedał zepsuty sprzęt. Tym bardziej, że był ze nim przez parę dni w stałym kontakcie. Czytałem o DPD, że często zdarza się im uszkodzić paczkę. Czy da się jakoś inaczej spróbować włączyć grę bez wymaganego użycia lasera? USB? Nie wiem jaka przeróbkę ma konsola. Reklamacje zgłosił, ale nie wiadomo czy mu zwrócą jakieś pieniądze. Pozdro |
otwarł -> otworzył
Już Ci wcześniej pisano: z urządzenia na USB, z dysku twardego na IDE, sieciowo przez protokół SMB. Np. za pomocą programu OPL. |
Cytat:
Chyba czytacie co piszę, konsola nie ma działającego lasera a nigdzie nie znalazłem na forum informacji jak urochomić z pendrive programy bez użycia płyty bootującej. |
Najpierw musisz się zdecydować w jaki sposób chcesz uruchamiać programy skoro nie masz sprawnego napędu... Jeśli masz modchip to sprawdź któryś z DEV1.
|
Witam, dziś 2 pytania.
1. Czy ten modchip to podróbka Modbo760? Ponieważ coś za tanio to wygląda. http://allegro.pl/chip-modbo-760-do-...655892237.html 2. Czy Gran Turismo 3 powstało w 2 wersjach CD i DVD? Ponieważ w magazynie z 2000 roku była pokazana płytka CD-ROM na której była gra Gran Turismo 3 (Płyty o charakterystycznym, intensywnym, granatowym odcieniu i połysku lekko wpadającym w fiolet), posiadałem oryginalną płytę lecz była to wersja DVD (biała płyta). Czy różnią się czymś te wersje? Pozdrawiam |
Modbo tyle kosztują. Po za tym Modbo to podróbka Matrix Infinity jak większość modchipów. ;]
GT3 wyszło tylko na DVD, ale pierwsze planowane na PS2 Gran Turismo nosiło nazwę Gran Turismo 2000. Gdzieś demko z KIOSKów krąży po sieci i to było na CD (nigdy oczywiście oficjalnie niewydane). Projekt ewoluował w GT3. |
Odnośnie pytania nr 2 - Też miałem GT3 na DVD. Być może wersja na CD to Beta etc. W każdym razie przynajmniej europejski oryginał jest na DVD.
@Berion, fakt - patrząc po rozmiarach obrazów GT3 - PAL - ~3.61GB, NTSC - ~3.20GB. A GT2000 (PAPX_902.03) - ~180MB |
Dzięki za odpowiedzi. Teraz wiem, że GT 2000 to było jakieś demo.
Dziwne jest to, że DMS4 kosztuje tylko 20 dolarów a Modbo 760 też 20 ;/ więc skąd tak niska cena w PL ? |
Widziałeś ile sztuk ma wystawionych? Przy 100 sztukach nie problem zejść z ceny ;)
|
Ale czy to nie jest tylko klon?
|
Pewnie podróbka Modbo bo wątpię żeby ktoś za groszę produkował chipy i zarabiał gorsze na tym.
|
Nawet nie zdajesz sobie sprawy, że Chińczycy wszystko wyprodukują za grosze...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:48. |