Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Inne

Inne Tematy, które nie mieszczą się w pozostałych kategoriach.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 16.08.2011, 11:21   #36
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Być może na PS2 było lepiej, ale na Dreamcascie sporo programów utknęło w miejscu.

Niestety konsole mają swoje poważne z punktu widzenia użytkownika braki, ale jeżeli coś się użytkownikom nie podoba - niech naciskają na Sony żeby to dodało, a nie kombinują samodzielnie. Jeżeli zaś wady są ogromne - po prostu zrób im prezent w postaci omijania ich produktów.

Pozwalać się dymać? Kupując konsole wiesz co kupujesz . Ja kupiłem X360 wiedząc że żadnego Homebrew tam nie ma, a centrum rozrywki będzie z tego marne.
Kupiłem dla gier i nie czuje się oszukany. Nie zapłaciłem za emulator NeoGeo ani centrum rozrywki - toteż go nie dostałem.
Ale gry działają jak trzeba. Nie mam przerobionej i nie muszę się bać banów, nowego firmware itp.

Sony całkiem słusznie broni swoich interesów. Od grania z HDD już tylko krok do grania w ogóle bez posiadania nośnika itd. Ty może masz oryginał, ale na każdego Beriona znajdzie się 100 którzy pociągną grę z torrenta. Twoje podejście jest takie, aby pozwolić użytkownikom robić co chcą i liczyć na ich moralność. Niestety z tą moralnością to jest bardzo słabo. I lepiej zabezpieczyć konsolę niż ścigać miliony osób pozwami sądowymi. Spójdz ile gier PS3 jest na torrentach. Nawet jeżeli GeoHot nie miał złych zamiarów - to zrobił niezły bajzel.

I teraz tysiące użytkowników mogą łatwo wydymać sony i producentów gier. Niektórzy może w ogóle kupią PS3 bez zamiaru kupienia ani jednej gry.
Chyba nie o to chodzi.

Domowe centrum rozrywki - wolałbym sobie złożyć HTPC na Atomie niż użerać się z PS3. I tak z tego co wiem PS3 ma tu niezłe możliwości.
Praktycznie wszystko co nie jest związane z grami HTPC zrobi lepiej. Filmy, emulacja, homebrew...
A łamanie PS3 to praktycznie wyważanie otwartych drzwi (bo można zrobić to lepiej i łatwiej).

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 16.08.2011 o godz. 11:45
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: