Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Kupię/Sprzedam/Zamienię (https://forum.cdrinfo.pl/f4/)
-   -   [Sprzedam] Dysk Twardy Seagate 80GB ST380020A (https://forum.cdrinfo.pl/f4/dysk-twardy-seagate-80gb-st380020a-83201/)

Arepo 25.08.2009 14:18

Cytat:

Napisany przez Pierwszy (Post 1043545)
Przecież to uszkodzony dysk... no ale z zewnątrz piękna błyszcząca blacha plus guma:ysz:

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1043550)
A nie jest rzęch ? :>

health status : OK , no comments :D

temat wyczerpany ||

pozdrawiam

Patrix 25.08.2009 14:20

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1043551)
health status : OK , no comments :D
temat wyczerpany ||
pozdrawiam

Arepo przecie sam wiesz, że ten "status OK" znika na baaardzo krótko przed iskrami :D

EOT ||

Arepo 25.08.2009 14:22

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1043552)
Arepo przecie sam wiesz, że ten "status OK" znika na baaardzo krótko przed iskrami :D

rozumiem, sugerujesz że SMART to też oszust :>

pozdrawiam

Patrix 25.08.2009 14:24

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1043553)
rozumiem, sugerujesz że SMART to też oszust :>

Nie, przeciwnie - jest bardzo pomocny jednak trzeba patrzeć na liczby a nie na dwuliterowy status :taktak:
Ja nikogo tutaj z definicji oszustem nie nazwałem, to Twoja interpretacja.

Arepo 25.08.2009 14:29

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1043554)
Ja nikogo tutaj z definicji oszustem nie nazwałem, to Twoja interpretacja.

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1043321)
@Pele144 ryzykuje negatywa na allegro - jeśli trafi na kumatego kupca.
Bo logi są sprzeczne z zapewnieniami na aukcji (jak i w tym temacie).
Dla mnie osobiście dziwne, że ta zakładka wcześniej została pominięta - cóż nie ma się tu czym pochwalić :)
Także od autora tematu zależy jak teraz postąpi.

hmmmm ... no cóż, trudne to do interpretacji, przemyślę jeszcze raz później ;)

pozdrawiam

Patrix 25.08.2009 14:47

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1043555)
hmmmm ... no cóż, trudne to do interpretacji, przemyślę jeszcze raz później ;)

racja przemyśl to później bo ja tu słowa 'oszust' nie widzę a potem było:
Cytat:

Napisany przez Pele144 (Post 1043402)
Dodałem logi do aukcji :)

a ja na to:
Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1043412)
Chwali się, małym druczkiem ale w końcu jest napisane

Czyli to Twoja interpretacja i Twoje słowo a nie moje. Ja jak kogoś przezywam to wprost :taktak:
Arepo rozpoczyna offtopową krucjatę detektywa.

Temat został wyczerpany już na drugiej stronie. EOT.

Arepo 25.08.2009 14:50

to po co się tłumaczysz co było dalej skoro nie uznałeś go wcześniej za oszusta :hmm: ?

a co, denerwujesz się jak ktoś się czepia :wow:, uwierz to może być dopiero początek :taktak:

pozdrawiam

Patrix 25.08.2009 14:56

Arepo ja poprostu wyprowadzam Cię z błędu ale możesz w nim pozostać jak chcesz,
nie nie denerwuję się bo po co.

Widzę pozdrowiłeś mnie już kilka razy to ja też Cię pozdrawiam i offtopuj sobie dalej już sam :)

Arepo 25.08.2009 15:03

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1043563)
Arepo ja poprostu wyprowadzam Cię z błędu ale możesz w nim pozostać jak chcesz,
nie nie denerwuję się bo po co.

Nawet nie potrafisz się przyznać jak facet i teraz robisz uniki jak małe dziecko, żałosne. Ale trudno, uznajmy, że źle to interpretuję i się mylę ... eeech

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1043563)
Widzę pozdrowiłeś mnie już kilka razy to ja też Cię pozdrawiam i offtopuj sobie dalej już sam :)

Dzięki za pozdrowienia, ja tym razem tego nie zrobię bo widzę że Ci się przejadło ;).

ed hunter 25.08.2009 15:15

Zamykam. :D

Sunna 25.08.2009 18:16

Jakbym byl modem to bym was zbanowal na trzy pokolenia wprzod, wstecz i wzdloz.

andy 25.08.2009 22:53

Tak odnośnie czepiania się. Na miejscu kupującego byłbym wdzięczny za to co zrobił Patrix. Wiele osób sprzedaje produkty jako działające a tak na prawdę są w opłakanym stanie.
W przypadku dysków twardych podawanie parametrów ze SMARTa powinno być podstawą - dzięki nim mamy wgląd w stan dysku.

Podobnie było we wspomnianej aukcji gamecuba. Ktoś chciał sprzedać konsole razem z PIRATAMI. Gdyby nie reakcja kilku osób to ten ktoś by sprzedał a tak aukcja została usunięta i być może odwiedzi go policja :D

@Arepo odnośnie tego działu. Fakt ludzie krytykują ceny, jakość ale to wychodzi NA DOBRE tym którzy zdecydowali by się kupić.

Arepo 26.08.2009 00:57

@andy
Kolega Partix NIE CHCIAŁ KUPIĆ DYSKU. Ktoś chce sprzedać dysk, Ty nie chcesz go kupić, to nie zabieraj głosu !.

Czas w końcu zrozumieć, że nie należy wtykać nosa w cudze sprawy. Ten temat nikomu nie pomógł, bo jak ktoś faktycznie byłby zainteresowany kupnem i wie co to SMART to sam o to poprosi bez pomocy Patrixa. Wątek ten jednak z pewnością zaszkodził sprzedającemu. Jestem pewien, że przed wystawieniem tu jeszcze czegoś będzie miał duże opory, jeśli w ogóle to zrobi.

Po co komentarze typu :
"chcę zobaczyć czy nie naciągasz",
"ten dysk ledwo zipie",
"w bajeczki o "pochodzeniu" nie wierzę",
"ja tego dysku nawet za 2 dychy bym nie chciał",
"sam teraz widzisz jakiego zajechanego grzmota od kogoś odkupiłeś"
, pytam po co ?. Patrix nie jest stroną w sprawie, nie sprzedaje, nie kupuje i nikt go nie prosił o pomoc.

Od początku rozmowa była nastawiona na znalezienie czegoś, czym można było zdeklasować ten towar no i udało się to wspaniale. Jak miło jest komuś dowalić pod przykrywką dbałości o innych, to od razu usprawiedliwia wszelkie działania prawda ?. Przykro patrzeć na ludzi, którym sprawia to wyraźnie przyjemność.

To urządzenie jest stare, ma śmieszną cenę i mimo tego co twierdzą niektórzy jest sprawne. Z tego tematu, który prowadziła jednak osoba zupełnie NIEZAINTERESOWANA kupnem wyszło natomiast, że mamy do czynienia z padającym trupem, a cała sprzedaż to jeden wielki szwindel.

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1043631)
@Arepo odnośnie tego działu. Fakt ludzie krytykują ceny, jakość ale to wychodzi NA DOBRE tym którzy zdecydowali by się kupić.

Mam inne zdanie, pewnie dlatego że nie widzę aby ktokolwiek coś tu kupił ;).

pozdrawiam

Pele144 26.08.2009 01:29

Cytat:

Napisany przez Arepo
Czas w końcu zrozumieć, że nie należy wtykać nosa w cudze sprawy. Ten temat nikomu nie pomógł, bo jak ktoś faktycznie byłby zainteresowany kupnem i wie co to SMART to sam o to poprosi bez pomocy Patrixa. Wątek ten jednak z pewnością zaszkodził sprzedającemu. Jestem pewien, że przed wystawieniem tu jeszcze czegoś będzie miał duże opory, jeśli w ogóle to zrobi.

Dlaczego uważasz, że miałbym mieć opory ??

Cytat:

Napisany przez Arepo
Od początku rozmowa była nastawiona na znalezienie czegoś, czym można było zdeklasować ten towar no i udało się to wspaniale. Jak miło jest komuś dowalić pod przykrywką dbałości o innych, to od razu usprawiedliwia wszelkie działania prawda ?. Przykro patrzeć na ludzi, którym sprawia to wyraźnie przyjemność.

Ja się tym kompletnie przejmuję, nie mają ludzie co robić to szukają dziury w 'całym' :haha: Życzę wszystkim wybitnie angażującym się w ten temat, żeby robili to tez w innych :)

Cytat:

Napisany przez Arepo
To urządzenie jest stare, ma śmieszną cenę i mimo tego co twierdzą niektórzy jest sprawne. Z tego tematu, który prowadziła jednak osoba zupełnie NIEZAINTERESOWANA kupnem wyszło natomiast, że mamy do czynienia z padającym trupem, a cała sprzedaż to jeden wielki szwindel.

Można byłoby to nazwać po Twojemu gdybym miał większe pojęcie o dyskach, a że użytkując go nie miałem żadnych problemów, to nic niepokojącego nie przyszło mi do głowy.

Może przykleimy mój temat, żeby dający ogłoszenia wiedzieli jak to poprawnie zrobić :)

Arepo 26.08.2009 02:22

@Pele144
Moje zaangażowanie ma na celu wniesienie pewnej kultury w dziale sprzedaży, której od dawna tu nie ma. Twój temat jest świetnym tego przykładem.

Jeśli nie będziesz miał oporów aby coś tu jeszcze wystawić to chwała Ci za to, inny po zmieszaniu jego towaru z błotem i uznaniu go za naciągacza może mieć inne zdanie.

Z dyskiem nie było problemów bo działa prawidłowo :).

pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:56.