![]() |
Cytat:
|
@Kristoferros, nie wiem jaki algorytm, ale w IrfanView jest coś takiego:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=27780&stc=1 a na dokładkę w przetwarzaniu wsadowym można ustawić kompresję jpg na 100%, waga pliku zmienia się wówczas nieznacznie (przeważnie wzrasta minimalnie), akurat w tej również dziedzinie orłem nie jestem, więc nie wiem, stratna, czy nie? :hmm: |
poprostu COREL
|
Cytat:
|
Do zmniejszania (lub zwiększania) wielkości bitmapy używam dedykowanej wtyczki Freda Mirandy do Photoshopa- Canon D60 Resize Pro
|
Witam !
Postanowiłem odświerzyć temat :) Czy ktoś może mi polecić dobry program do prostej redukcji efektu czerwonych oczu ?? Mam kilka zdjęć, na których muszę to zrobić - a np. IrfanView kiepsko sobie z tym daję radę ... Czy jest taka opcja w PhotoFiltre (nie mogę jakoś znaleźć). Za pomoc z góry dziękuję !! Pozdrawiam ro29 |
niesety efekt czerwonych oczu jest juz na tyle skomplikowany, ze program "dobry i prostu" po prostu nie istnieje i marne szanse zeby powstal
wydajne i dobre komponenty sa w CorelPhotoPaint, w PhotoShop... ale tych programow prostymi nazwac nie mozna |
Cytat:
Nazywa sie "redeyee" Takie gówienko, ale robi swoje. |
Cytat:
Coś z w tym jest - bo jak próbowałem tym IrfanView, to np. na jednym oku było ok, a na drugim ...gorzej niż przedtem ;) Podobnie z ACDSee 5.0 - aczkolwiek z nim muszę się jeszcze pobawić. Mam akurat dostęp do CorelPhoto Paint 9 - jeśli robiłeś to w tym programie - to napisz gdzie jest ta opcja chociaż ;) Pozdrawiam ro29 |
w wersji 9 nie ma tego modulu, sprawe zalatwia sie pedzlami efektow i/lub trybem klonowania
w wersji 12 jest uz to narzedzie Rycho - tego programiku nie znam, jesli piszesz ze dobry... ro29 - zobacz moze to co Rycho proponuje |
Cytat:
|
Cytat:
Ja także nie znalazłem - może @rycho - by nam wskazał miejsce gdzie to "malutkie cudo" można znaleźć ;) Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
http://www.vicman.net/redeye/ Wspomaganie we własnym zakresie.:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:19. |