![]() |
Witam
Mam pytanie do znawców tematu. Mam bardzo prostą ładowarkę do baterii GP Mini Power Bank - taką. Kupiłem ją jakiś czas temu razem z akumulatorami AA 2100 i AAA 650. Wszystko ładnie działa, ale wczoraj dokupiłem sobie 2 dodatkowe akumulatory AA 2500. No i wkładam je do ładowarki, włączam do prądu i nie palą się zielone diody, które sygnalizują ładowanie :(, czyli coś jest nie tak. Jak wsadzę jedną 2100 to pali się nad nią dioda a nad tą 2500 nie. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną, może ktoś wie ?, pewnie czeka mnie kupno lepszej ładowarki ... pozdrawiam |
Cytat:
trafiają się urządzenia, które mają napisane w instrukcji, aby nie stosować do nich akumulatorków. |
Czy akumulatorki mozna stosowac w zastepstwie baterii ? :)
|
E500 Prąd ładowania AA: 1600mA, E700 Prąd ładowania AA: 3600mA :O:O:O:O:O
|
|
Cytat:
|
jesli do trgo dodamy piloty zegarki, telefon bezprzewodowy to 20 sztuk b***281;dzie za ma***322;o :)
|
12 sztuk to wcale nie tak duzo
moj aparat chodzi na 4, lampa na kolejne 4, i mam 4 zapasowe i wielka ochote na kupo kolejnych 4 zeby miec 2 komplety w odwodzie... || |
A juz uwierzylem ze dla okazji :D
|
dobra, dobra :P
kupowa***322;em dla jou i jego kolegi. |
Cytat:
Wiec kupil bo byla okazja:D nie wazne czy potrzebne czy nie;) |
Dla siebie kupowales czy dla kilku osob ? A moze masz tyle sprzetu ? a moze na zapas? 12 sztuk :) duzo
|
za Energizery p***322;aci***322;em po 12 z***322; za sztuk***281;, a Sanyo 2700 s***261; po 15, zap***322;aci***322;em za 12 sztuk 160 z***322;. (20 z***322;otych utargowa***322;em)
|
Ja mam oryginalne sony ktore byly w komplecie oraz dokupilem GP i nie ma problemow jak na razie.
Nie ma co wybrzydzac i szukac super hiper czegos tam. 25 zeta za 2 gp to nie duzo wiec wybor nalezy do was :) |
Cytat:
|
Jestem szczesliwym posiadaczem Technoline IC-8800 149 zl na allegro do tego kupilem aku. AAA i AA tej samej firmy .
Po otwarciu opakowan wlozylem do ladowarki i ustawilem opcje rozladowania pradem 100 mA rozladowywaly sie AAA 7 godzin AA 20 godzin Po trzech ladowaniach 200 mA trzymaja pojemnosc AAA 900 mAh i AA 2600 mAh . Mam jeszcze jedna ladowarke Duracell CEF 12 E laduje szybko tylko akumulatorki sie niebezpiecznie grzeja . Po dwoch latach eksploatacji na tej ladowarce aku. Panasonic 2000 mAh i Powerhause 2000 mAh okazuje sie ze osiagaja one w nowej ladowarce na testach tylko 1200 - 1400 mAh . Teraz nowe akumulatory numeruje i uzywam grupami do roznych urzadzen latarka , aparat foto , itp ... to tyle ;-) |
Witam! Mam problem ,mo***380;e kto***347; si***281; z czym***347; podobnym spotka***322;:a mianowicie ***322;aduje ako ju***380; ok 24 godzin i jeszcze nie zapali***322;a mi si***281; lapmka od tego ,***380;e s***261; naladowane jest to ***322;adowarka mw 8168,aku le***380;a***322;y ok 1-2 mcy nie u***380;ywane-forever.Ako napewno dobrze w***322;o***380;one,bo wyci***261;g***322;em je i p***243;***378;niej w***322;o***380;y***322;em drugi raz,ale po ca***322;ej nocce nadal to samo,ma kto***347; jakie***347; pomys***322;y??
|
to byla tylko kwestia czasu jak 2500mAh z tak ogromnym zapasem
przemaluja na 2700mAh :D |
pojawi***322;y si***281; nowe Sanyo 2700mA oczywi***347;cie Made in Japan i Energizery 2500mA te***380; japo***324;skie.
http://img110.imageshack.us/img110/6...orki2uh.th.jpg ci***281;***380;kie jak z o***322;owiu :) |
nie polecajcie acu bo "takie fajne ... i dzialaja" rzecz subiektywna
to ze komus nie dziala lub dziala - na to sklda sie kilka rzeczy ... akumulatorek/jego oryginalnosc i ladowarka za duzo skaldowych by ocenic jego prace wiec radze nie pisac "te sa lepsze" nie majac cyfrowego porownania z innymi acu btw ... 700-750mAh maja kazde baterie od "tych" krolikow |
tez mialem akumulatory Hama 2200 NiMH. Wytrzymaly ledwo dwa lata, ale sprawowaly sie dobrze tylko przez pol roku. Potem bylo po prostu tragicznie. Ladowane byly od nowosci w procesorowej ladowarce energizera.
Czasem po 4 godzinnym ladowaniu mozna bylo zrobic ledwo kilka zdjec, a potem koniec (mimo ze discman gral z nich jeszcze z miesiac). Jednym slowem nie nadaja sie do urzaden o duzym poborze mocy. Po dwoch latach jeden z 4 akumulatorkow padl calkowicie. Nie polecam tego syfu. Jak na razie najlepsze doswiadczenia mam z GP. Moge zrobic tyle zdjec ile chce, z lampa czy bez - nie ma roznicy. Na nich przynajmniej moge polegac, nie wiem czy trzymaja deklarowana pojemnosc czy nie - dzialaja OK. Zdecydowanie lepsze od Enerizerow, nie wspominajac o Hama. Nastepnym razem (za 10 lat? Hitachi NiCD 500mAh kupione przez mojego tate w 1987r wytrzymaly wlasnie gdzies tyle, a niektore kupione wtedy panasonic dzialaja do dzis :D) kupie pewnie Sanyo skoro tak zachwalacie, ale GP tez sa swietne. Mam w domu nawet bardzo stare GP i wciaz dzialaja dobrze. |
kolejny dow***243;d, ***380;e nie wa***380;ne jakiej firmy, bo i tak chi***324;skie. wi***281;c nie ma co patrze***263; na firm***281;, lub kupowa***263; japo***324;skie.
|
ja mialem accu Hama i rowno po roku padly,a nie byly "katowane". zakupilem je razem z ladowarka procesorowa,wiec powinno byc wszytsko pieknie..
a jednak po roku totalny zgon. jest tylko 1 dziwna sprawa... mialem 4 sztuki. 2 z nich jeszcz emozna jakos uzywac, mam je teraz w discmanie i czesc ze swojej mocy maja, choc jest ona raczej znikoma. a drugi komplet-nadaja sie co najwyzej na awarynje zrodlo zasilania. w moim discmanie graja okolo pol godziny a na normalnych i "zdrowych" accu mozna grac ok 20-25 |
jeszcze wracaj***261;c do sprawy trwa***322;o***347;ci akumulatork***243;w, producenci chwal***261; si***281;, ***380;e wytrzymaj***261; 1000 cykli, dobra, powiedzmy, ***380;e po 500 jeszcze b***281;d***261; si***281; do czego***347; nadawa***263;, ale mamy szalon***261; ***322;adowark***281; - niech b***281;dzie 250.
do aparatu raczej trzeba mie***263; 2 komplety, na***322;adowane aku starczaj***261; ***347;rednio na tydzie***324; (mo***380;e i d***322;u***380;ej ale...) czyli maj***261;c 2 komplety ***322;adujemy raz na 2 tygodnie, tygodni w roku jest 52 (jak dobrze pami***281;tam?...) czyli akumulatorki wytrzymaj***261; oko***322;o 10 lat u***380;ywania :w00t: - to chyba je staro***347;***263; pr***281;dzej dopadnie :D czyli wszystkie wolne ***322;adowania, ***322;adowarki procesorowe itd. to fajny bajer ale dla normalnego u***380;ytkownika zb***281;dny. szybka ***322;adowarka i si***281; nie przejmowa***263; :spoko: |
moja ***322;adowarka wali 900mA i nic na to nie poradz***281; - wi***281;c test b***281;dzie dobry :D
|
producent zaleca "formatowac" 3x ladujac acu 100/200mA
wracajac do tematu jeszcze nie mialem acu ktory by dawal oznaki "wyczerpania" a dobre acu jak bym ich nie ladowal/rozladowywal/oswiezal beda wskazywaly deklarowana pojemnosc producenta ... |
Akumulatorki po kilku ***322;adowaniach dopiero pokazuj***261; swoj***261; prawdziw***261; pojemno***347;***263; (wcze***347;niej mniejsz***261;).
Mam aku w 2 telefonach, kt***243;re po roku wytrzymywa***322;y d***322;u***380;ej, ni***380; fabryka przewiduje. Tylko, ***380;e ja praktycznie zawsze roz***322;adowuj***281; do ko***324;ca i ***322;aduj***281; przynajmniej przez noc (w przypadku telefon***243;w w fabrycznej ***322;adowarce, w przypadku paluszk***243;w w procesorowej). |
Cytat:
jesli uwazasz ze acu trzech-czterech ladowaniach za uzywane to :tak: akumulatorki naladowane za pierwszym razem pokazuja deklarowana pojemnosc a po kilku ladowaniach 15-20% mniej ... ma to miejsce przy gp, energizer i technoline - tylko nie przy sanyo kilkuletnie akumalatory sanyo roznie ladowane, w roznych ladowarkach ... kupione w roznych miejscach jako jedyne trzymaja nominal czy stare czy nowe - deklarowana pojemnosc gwarantowana jak nie wieksza teraz rozumisz :> |
ale to ze uzywane akumulatorki nie trzymaja juz swoich parametrow to jest akurat normalne, wiec twoj test nie ejst super obiektywny...;)
choc lepsze traca malo na swych warto***347;ciach, a te gorzej wykonane traca dosc sporo czasem |
Cytat:
http://www.hurt.com.pl/prods/zas/ladowarka_ic8800.jpg Cytat:
jedyna zmiana w tym co wczesniej pisalem zaszla przy ladowaniu acu AAA technoline 900mAh po kilku ladowaniach z ledwoscia dochodza do 750-800mAh juz nic innego nie kupie niz sanyo |
Cytat:
a jakim sposobem testowales akumulatorki? i czy wszystkie były nowe czy z raczej z roznych etapow swego zycia? |
na opakowaniu akumulatorow jest napis jak wol ... charge before first use
a w instrukcji kazdej szanujacej sie firmy produkujacej ladowarki: "Nowe akumulatorki zaleca sie ladowac pradem o wartosci 200mA (lub mniejszym np. 100mA)" testujac rozne akumulatorki (AA/AAA) zauwazylem ze pojemnosc w procesie rozladowywania przed ladowaniem moze czasem wynosic okolo 50-150mAh ... ale nie wiecej probowalem rowniez akumulatorki ktore laduja sie z mniejsza pojemnosci od deklarowanej przez producenta rozladowywac tez odswiezac (specjalana funkcja w ladowarce ktora polega na wielokrotnym rozladowywaniu a nastepnie ladowaniu akumulatorka do momentu polepszenia jego pojemnosci) ale bez wiekszych rezultatow ... jak mowi przyslowie pszczol - z gufna bata nie ukrecisz sanyo sa naprawde the best ... te akumulatory laduja sie najmarniej do deklarowanej a czasem z duuuuzzzyyym zapasem :D |
Co***347; mi si***281; zdaje,***380;e ma***322;y b***322;***261;d zrobi***322;e***347;.ale mo***380;e to nie b***281;dzie mie***263; wp***322;ywu na ich dalsze formatowanie.Mo***380;esz jeszcze mniej wi***281;cej sprawdzi***263; na ile fotek tobie starczy,a co do wp***322;ywu na ***322;adowanie b***322;ysk***243;wki to nie mam poj***281;cia,bo jak mia***322;em Canona A510 to nawet aku 3000 by mu chyba nie pomog***322;y i tak ***322;adowa***322;a si***281; d***322;ugo,by***322;o to pewnie win***261; procesora.Pozdro
|
Cytat:
jeśli chodzi o Sanyo to najlepszym testem jaki mogę zrobić (i na czym mi zależy) to jak szybko naładuje się błyskówka ustawiona na maksimum; Forewer'y były w tym lepsze od Bilora - wszystkie aku 2500 |
no to luzik,a Sanyo ***322;adowa***322;e***347; zanim ci si***281; roz***322;adowa***322;y??(tzn w***322;***261;czy***322;e***347; funkcj***281; roz***322;adowywania)czy wrzuci***322;e***347; do aparatu popstryka***322;e***347; pare fotek i ju***380; by***322;y roz***322;adowane??chodzi mi o te zakupione Sanyo.
|
Cytat:
|
daj zna***263; jak tam testy Sanyo;)
|
no i stało się. pojechałem dokupić 2 Forewery co mi suka kolegi zjadła a kupiłem 4 Sanyo :D chyba przepłaciłem zdrowo bo kupiłem 4 za 50 zł a gość śpiewał 60, ale jak już byłem przy Wolumenie (w innej sprawie) to kupiłem, bo paliwo też w cholerę kosztuje.
http://img146.imagevenue.com/loc24/th_32879_sanyo.jpg zobaczymy jak się będą sprawować przy mojej superszybkiej ładowarce - jak szybko ładuje to aku dostają niezły wycisk i nigdy nie pochodzą tyle co na wolnej, ale coś za coś. |
Witam,
do***322;***261;cz***281; sie do dyskusji z pytaniem czy ktos ma jakies do***347;wiadczenie z ***322;adowarka MW6178? http://www.allegro.pl/item104786914_...110_230_v.html wyglada ca***322;kiem ciekawie. Co do accu to potwierdzam dobra opinie o GP i Sanyo, posiadam takowe i jestem zadowolony |
Cytat:
ladowarka staniala mozna juz ja nabyc na allegro w promocyjnej cenie 149,- :fiu: |
bo Sanyo s***261; robione w Japonii! :spoko:
|
Cytat:
i szalg mnie trafil prawie wszystkie moje akumulatorki nie trzymaja deklarowanej pojemnosci (( nawet te kupione z ladowaka ... akumulatory ktore nie trzymaly parametrow: Energizer AA 2100mAh ladujes sie do 1800-2000mAh GP AA 1800mAh laduje sie do 1200-1500mAh TechnoLine AA 2600mAh laduje sie do 2100-2400mAh akumulatory ktore trzymaja parametry Sanyo AAA 1600mAh laduje sie do 1600-1800mAh Sanyo AAA 2500mAh laduje sie do 2500-2980mAh(!!) TechnoLine AAA 900mAh laduje sie do 900-1100mAh kazdy akumulator byly ladowany i rozladowywany 3 razy wracajac do ladowarki IC-8800 ... dla mnie REWELACJA :spoko: kupilem na allegro wraz kompletem akumulatorow TechnoLine AAA za 179,- najlepszym wyborem jak widac jest zestaw ladowarka IC-8800 i akumulatory Sanyo |
A jednak... Canon Powershot A620 - 4szt. aku 2100
|
hmm jaki to aparat,bo jak dla mnie to raczej mało możliwe zrobić ok 600 fotek z flashem na akumulatorkach ;)
|
Ilość załączników: 1
Dostałem w promocji razem z aparatem ładowarkę ActivePower wraz z 4 akumulatorkami NiMH 2100 tej samej firmy. Firma niby żadna, ale póki co jestem pozytywnie zaskoczony.
Akumulatory ładują się ok. 3,5 godziny, ich temperatura w trakcie ładowania prawie wcale nie wzrasta. Ładowarka może być zasilana z sieci lub z 'zapalniczki' w samochodzie. Na 1 ładowaniu zrobiłem ok. 600 zdjęć, wszystkie z LCD i 99% z flashem - jak dla mnie rewelacja. Ciekawe tylko, czy po kilku-kilkunastu ładowaniach będą tak samo dobrze trzymały ;) |
Cytat:
jednak zanim wsadze je do aparatu pozwalam im ostygnac :P |
Cytat:
|
Cytat:
resztą należy się cieszyć :spoko: moje akumulatorki BILORA 2500mAh, ładowane szybką ładowarką BILORA (ok 3h) są tak gorące, że prawie parzą (ok. 50°C) i zastanawiam się, czy je do aparatu wsadzać ??? :| |
Cytat:
Do testu użyto: - ładowarka GP PowerBank U-Smart - baterie DURACELL 2300 mAh - bliżej nieznany termometr - gumka mocująca czujnik temperatury - aparat w celu uwiecznienia wyniku http://images2.fotosik.pl/29/lbcwwuxnoo080hs4.jpg temperatura pomieszczenia 19*C Jak interpretować taki wynik ??? Niby szybka ładowarka, ale w mojej ocenie nie rozgrzewa zbytnio akumulatorków co można zapisać na jej "plus". |
zamówiłem sobie to:
http://photos.allegro.pl/photos/oryg...65244/86524449 co do samego tekstu, to w bajki nie wierze, ale mam nadzieję, że spełni swoje zadanie :cool: |
Polecam Energizer :) Sam uzytkuję je zarówno do aparatu jak i do lampy i nie mam problemu.
No i oczywiście długo trzymają moc :) |
Cytat:
jak ktos chce zaszalec :P http://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=1640 http://heavyweather.de/index.html?ht...1.htm#anker_72 http://www.thomas-distributing.com/l...ry_charger.php http://cgi.ebay.co.uk/LADEGERAT-IPC-...QQcmdZViewItem |
Cytat:
|
Cytat:
fajne jest to, że można ładować dowolną ilość ogniw (4 niezależne kanały) i pomiar temperatury. osiem dych wraz z akumulatorami też da się przeżyć. ja bym brał. |
http://www.proline.pl/shop.php?prodi...M+SC442%2B4X23 A co myslicie o takim zestawiku ? Chyba sobie go dzis kupie
|
@tom-as specyfika tej ladowarki jest naprawde imponujaca ale jak dla mnie to troche drogo (127 PLN) jednak na dluzsza mete to moze i warto?!?
hmm... ??? |
Ja posiadam ładowarkę GP PowerBank U-Smart (taką ), która akumulatorki 2300 ładuje w około 40min. Ładowarka ma wbudowany wiatraczek, który chłodzi akumulatorki podczas ładowania. Efekt jest taki, że po naładowaniu akumulatorki są ciepłe, ale nie gorące. Mam ją od prawie 1,5 roku i nie narzekam.
|
Cytat:
no ale coz, trzeba sie rozejrzec za jakas ladowarka. ;) |
Cytat:
|
mam pytanko:
posiadam akumulatory firmy "MPower" 2800 mAh, Ni-MH. do tego (ponoc) szybka ladowarke procesorowa. pisze ponoc bo jeszcze nigdy nie pozwolilem zeby sie naladowaly do konca poniewaz po okolo 3- 3,5 godzinach akumulatory sa tak gorace, ze az parza. I tu pytanie, czy tak wysoka temperatura akumulatorkow im nie zaszkodzi ??? dodam jedynie, ze pomimo faktu iz nigdy nie sa w pelni naladowane to te 3,5 h smialo wystarczaja na dwu krotne zapelnienie karty pamieci o pojemnosci 1 gb (wiekszosc zdjec robie uzywajac wyswietlacza i troche czasu poswiecam na ich ogladanie). jestem z nich zaje****** zadowolony :D |
zawsze można kupić model mw 8168,jeste też bardzo dobry i dośc tani
http://www.allegro.pl/item85615291_s...vat_gwar_.html ja używam tej ładowarki i jestem z niej w 100% zadowolony. |
Cytat:
Rzeczywiście ten model jest sprzedawany/produkowany przez różne firmy ;) Ale jak już napisałem - zgadzam się z powyższym - jest dobra, mała, procesorowa i ma funkcję rozładowania. Ja kupiłem ją na Allegro za 49 zł w komplecie z 4 X Forever 2400 - i jakoś te akumulatorki za dobre mi się nie wydają - choć przy tej cenie to może i mogą być ... ;) A tak na marginesie - akurat w sklepie "dla idiotów" jej nie widziałem, ale kiedyś najpierw w jakimś markecie, a później w sklepie internetowym - i cena była tak wysoka, że się aż zdziwiłem ... A teraz ponoć jest już jej następczyni - z opisu lepsza - ale czy rzeczywiście tak jest to nie wiem ... http://www.allegro.pl/item86524451_n...88_silver.html Pozdrawiam ro29 |
mam taka sama ladowarke jak ro29 (inna firma ale ten model jest sprzedawany przez roznych producentow).
Rzeczywiscie zadziwiajaco dobry sprzet jak na swoja cene (dalem 29zl w sklepie dla idiotow. I jest to ladowarka procesorowa!). Nie zauwazylem wielkich roznic w ladowaniu w porownaniu z moim energizerem http://www.comparestoreprices.co.uk/...al-charger.jpg (oprocz tego ze nie mozna ladowac R14 i R20). Ale za to ma rozladowywanie i jest duzo mniejsza (wbudowany zasilacz!). Polecam! |
ładowarka ok:)
|
Witam !
Cytat:
Cytat:
Natomiast R10 - tego chyba nie ma już od lat - pamiętam, bo taka jest w starym Ojca mierniku wskazówkowym - i jak z 10 lat temu chciałem wymienić - to nie mogłem już dostać (ponieważ było tam dużo miejsca to założyłem po prostu AA). ro29 |
Cytat:
No ale to już są "zwykle baterie", ja podałem tylko akumulatorki. Myślałem, że to jasne ...wkońcu temat jest o akumulatorkach. Poprawiłem. Specyfikacje innych bateryjek (zwykłe, alkaliczne i inne) znajdziecie tutaj ...http://www.baterie.batteries.pl/aku.html |
Cytat:
:mruga: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Polecam akumulatorki firmy GP. Z moja pradozerna cyfrowka testowalem rozne (Energizer, Hama, wszystkie ponad 2000mAh) i GP spisuja sie najlepiej. Moge zrobic z nich znacznie wiecej zdjec (po zaledwie dwoch latach z hama 2200 moglem zrobic tylko kilka zdjec, mimo ze nie uzywalem ich intensywnie i ladowalem procesorowa ladowarka energizer za ponad 150zl).
na GP2400 bez problemu robie kilkadziesiat zdjec. Nawet ich waga jest nieco wieksza co mnie pozytywnie do nich nastawia :) Akumulator musi byc porzadnej firmy inaczej dlugo nie pociagnie. Podobnie jak tanie akumulatorki do komorek sprzedawane na allegro. Po kilkunastu ladowaniach mozna je wywalic mimo napisu 1800mAh. |
Cytat:
|
zastanawiam się nad tą ładowarką: link
co o tym sądzicie? aha, czym różnią się akumulatorki AAA od AA? |
po 1 wszystkie mają efekt pamięci,po drugie pewnie są słabsze.
|
gdzies czytalem ze wszelakie akumulatorki powyzej 2500 mAh to jeden wielki blef, bo z obecnie produkowanych ogniw wiecej niz 2500 mAh nie ejst w stanie sie "wyciagnac".
zauwazcie ze najlepsi producenci akumulatorkow AA maja pojemnsoci wlasnie max 2500 mAh - przyklad Energizer. dlatego polecam wlasnie kupic 2500 mAh od porzadnego producenta niz jakies no name o mega pojemnosci, uwierz mi, dluzej bedziesz ich uzywal i bedziesz zadowolony. sprawdzone na wlasnych doswiadczeniach. |
eyepower
a co myślicie o tych akumulatorkach???
Gdzie jest haczyk? Ktoś je posiada?? EyePower http://allegro.pl/show_item.php?item=85442619 |
Ja polecam akumulatorki japońskie Panasonic lub Sanyo. Według mnie są najlepsze, ale to tylko moje osobiste odczucie. Przy kupnie patrzcie na datę produkcji. Kiedyś nieopatrznie kupiłem Energizer-y, które miały swój wiek i po dwóch latach używania klapa :(
|
ja polecam ze swojej strony mw8168 gs,jest bdb nie mam do niej żadnych zastrzeżen,co do aku to mam foreverki 2400mAh,może i przydały by się mocniejsze,ale jak kupowałem to jeszcze tak owych nie było.co do aukcji z aku to ta wygląda ciekawie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76623216
|
Cytat:
Ja mam ten starszy model i jak już wcześniej pisałem, nie narzekam. |
Cytat:
To którą polecacie MW 8168GS czy MW 8988GS?, jakie są wogóle różnice między nimi, oprócz wyglądu? |
|
4xForewer 2500=20 złotych - google powie gdzie.
jakość jest :spoko: cena też - sam sobie takie kupuję niebawem, czyli pewnie w sobotę. |
Witam !
Ja w końcu marca kupiłem zestaw - ładowarka MW 8168 + aku Forever 2400 - już raz wystawiałem temu zestawowi recenzję - patrz post: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...7&postcount=40 Od tego czasu raczej nic się nie zmieniło - jestem zadowolony - gdybym mógł dziś coś poradzić - to może np. nowszy model tej ładowarki MW 8988 i jakieś bardziej markowe aku - chyba z tych wymienionych najlepszą opinię mają GP. Jeśli kasa wystarczy to polecam jak napisałem powyżej - jednak jak trzeba by zaoszczędzić - to taki zestaw jak ja z aku Forevera i tym starszym modelem - naprawdę są niezłe. Pozdrawiam ro29 |
powinno...;)
tutaj dużo o akumulatorkach: Ni-Mh http://www.wsp.krakow.pl/~heilig/stronimh.htm Ni-Cd http://www.wsp.krakow.pl/~heilig/stronicd.htm |
pomoże ?? - bo z takim zasilaniem jak mam teraz to wstyd nawet aparat wyciągać
|
Cytat:
|
witam - mam kodak c330 - zainwestowalem w takie tanie akumulatorki 1000mah Nicd - po pełnym naładowaniu zrobie kilka zdjęć z lampą i juz po akumulatorkach
|
a to bylo http://www.hurt.com.pl/ ?
|
A ja sobie kupilem Max Cell 2700 mAh do canona A510... o to sa naprawde kobyly energii
|
A ja polece akumulatorki Energizer. Mam je od jakiegos czasu i sa naprawde dobre :spoko:
|
Cytat:
|
Ja kupiłem 2 miesiące temu taki zestaw: http://allegro.pl/show_item.php?item=76677665. I nie narzekam.
|
Cytat:
|
Proszę o radę! Co lepiej kupić?
To: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75138236 i dodatkow 2 razy to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75555274 Czy raczej lepiej to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76780955 lub to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76780911 I jeszcze jedno pytanie: jakiej firmy akumulatory: GP, Energizer czy Sanyo (pojemność taka sama)? |
Cytat:
|
oczywiscie ze nie zaszkodza - jakies fanaberie z tymi ograniczeniami ;)
swoja droga jakby wiezyc instrukcja obslugi to aparaty canon poprawnie dzialaja tylko z kartami pamieci canon - a znacie ich ceny? || |
chyba zdecydowałem...
poczytałem, porównałem, warto dodać z 10 zł więcej i kupić ENERGIZERY niż Forevery. Zdaje mi się, że 2500 mah nie zaszkodzą A510 http://allegro.pl/show_item.php?item=67492189 pzdr |
Cytat:
Baterie muszę sobie kupić i zastanawiam się porządnie jeszcze nad firmą. Forevery są dobre i tanie, ale słyszałem że całkiem nowe aku skruszyły się i szybko padają. hmmm |
jeszcze nie polecam bo nie kupiłem - ale takie będą za kilka dni
prof oczywiście tez jest na 4, ale cena 70 wydaje się całkiem przyjemna :) |
Cytat:
|
jeden akumulator ma napięcie 1.2 V to 2 mają.........? :>
|
Panowie jak chcę ładować 2 aku to jak ustawić przełącznik, 2.4V czy 4.8V?
Ładowarka ta sama co ma Ciapek.:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:48. |