![]() |
gdzies czytalem ze wszelakie akumulatorki powyzej 2500 mAh to jeden wielki blef, bo z obecnie produkowanych ogniw wiecej niz 2500 mAh nie ejst w stanie sie "wyciagnac".
zauwazcie ze najlepsi producenci akumulatorkow AA maja pojemnsoci wlasnie max 2500 mAh - przyklad Energizer. dlatego polecam wlasnie kupic 2500 mAh od porzadnego producenta niz jakies no name o mega pojemnosci, uwierz mi, dluzej bedziesz ich uzywal i bedziesz zadowolony. sprawdzone na wlasnych doswiadczeniach. |
po 1 wszystkie mają efekt pamięci,po drugie pewnie są słabsze.
|
zastanawiam się nad tą ładowarką: link
co o tym sądzicie? aha, czym różnią się akumulatorki AAA od AA? |
Cytat:
|
Polecam akumulatorki firmy GP. Z moja pradozerna cyfrowka testowalem rozne (Energizer, Hama, wszystkie ponad 2000mAh) i GP spisuja sie najlepiej. Moge zrobic z nich znacznie wiecej zdjec (po zaledwie dwoch latach z hama 2200 moglem zrobic tylko kilka zdjec, mimo ze nie uzywalem ich intensywnie i ladowalem procesorowa ladowarka energizer za ponad 150zl).
na GP2400 bez problemu robie kilkadziesiat zdjec. Nawet ich waga jest nieco wieksza co mnie pozytywnie do nich nastawia :) Akumulator musi byc porzadnej firmy inaczej dlugo nie pociagnie. Podobnie jak tanie akumulatorki do komorek sprzedawane na allegro. Po kilkunastu ladowaniach mozna je wywalic mimo napisu 1800mAh. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
No ale to już są "zwykle baterie", ja podałem tylko akumulatorki. Myślałem, że to jasne ...wkońcu temat jest o akumulatorkach. Poprawiłem. Specyfikacje innych bateryjek (zwykłe, alkaliczne i inne) znajdziecie tutaj ...http://www.baterie.batteries.pl/aku.html |
Witam !
Cytat:
Cytat:
Natomiast R10 - tego chyba nie ma już od lat - pamiętam, bo taka jest w starym Ojca mierniku wskazówkowym - i jak z 10 lat temu chciałem wymienić - to nie mogłem już dostać (ponieważ było tam dużo miejsca to założyłem po prostu AA). ro29 |
ładowarka ok:)
|
mam taka sama ladowarke jak ro29 (inna firma ale ten model jest sprzedawany przez roznych producentow).
Rzeczywiscie zadziwiajaco dobry sprzet jak na swoja cene (dalem 29zl w sklepie dla idiotow. I jest to ladowarka procesorowa!). Nie zauwazylem wielkich roznic w ladowaniu w porownaniu z moim energizerem http://www.comparestoreprices.co.uk/...al-charger.jpg (oprocz tego ze nie mozna ladowac R14 i R20). Ale za to ma rozladowywanie i jest duzo mniejsza (wbudowany zasilacz!). Polecam! |
Cytat:
Rzeczywiście ten model jest sprzedawany/produkowany przez różne firmy ;) Ale jak już napisałem - zgadzam się z powyższym - jest dobra, mała, procesorowa i ma funkcję rozładowania. Ja kupiłem ją na Allegro za 49 zł w komplecie z 4 X Forever 2400 - i jakoś te akumulatorki za dobre mi się nie wydają - choć przy tej cenie to może i mogą być ... ;) A tak na marginesie - akurat w sklepie "dla idiotów" jej nie widziałem, ale kiedyś najpierw w jakimś markecie, a później w sklepie internetowym - i cena była tak wysoka, że się aż zdziwiłem ... A teraz ponoć jest już jej następczyni - z opisu lepsza - ale czy rzeczywiście tak jest to nie wiem ... http://www.allegro.pl/item86524451_n...88_silver.html Pozdrawiam ro29 |
zawsze można kupić model mw 8168,jeste też bardzo dobry i dośc tani
http://www.allegro.pl/item85615291_s...vat_gwar_.html ja używam tej ładowarki i jestem z niej w 100% zadowolony. |
mam pytanko:
posiadam akumulatory firmy "MPower" 2800 mAh, Ni-MH. do tego (ponoc) szybka ladowarke procesorowa. pisze ponoc bo jeszcze nigdy nie pozwolilem zeby sie naladowaly do konca poniewaz po okolo 3- 3,5 godzinach akumulatory sa tak gorace, ze az parza. I tu pytanie, czy tak wysoka temperatura akumulatorkow im nie zaszkodzi ??? dodam jedynie, ze pomimo faktu iz nigdy nie sa w pelni naladowane to te 3,5 h smialo wystarczaja na dwu krotne zapelnienie karty pamieci o pojemnosci 1 gb (wiekszosc zdjec robie uzywajac wyswietlacza i troche czasu poswiecam na ich ogladanie). jestem z nich zaje****** zadowolony :D |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:01. |