![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niemieckie sklepy fotograficzne
Od pewnego czasu planuję kupno aparatu i zamierzałem sprowadzać go ze Stanów, ale że ostatnio nikt ze znajomych się do Polski nie wybiera i sprawa zaczęła się przedłużać, postanowiłem rozejrzeć się po cenach w Europie.
Z tego, co mi wiadomo to przy sprowadzaniu sprzętu z Unii Europejskiej żadnych dodatkowych opłat granicznych się już nie płaci, więc warto by zorientować się w cenach aparatów np. w Niemczech, gdzie zwykle są stosunkowo tanie. I teraz - znacie może jakieś sprawdzone adresy (internetowe) sklepów, gdzie warto by się rozejrzeć? Ceny już sobie porównam, ale dobrze by też było, gdyby były to miejsca sprawdzone, bo Niemieckiego nie znam, więc w dokładne regulaminy się nie wczytam.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Saturn, Media-Markt i nie pamiętam trzeciego w, któym często bywam
![]() Jak chcesz to "może" mógłbym ci kupić model jaki byś chciał w Niemczech ![]() Piszę może, bo nie wiem kiedy będę jechał do Niemiec ![]() Może w tym miesiącu, a może dopiero w maju ![]() P.S. Gdzieś miałem gazetkę tego trzeciego sklepu, ale jak zwykle nie mogę znaleźć ![]() Jest to sieć sklepów coś jak Agfa u nas ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 15.04.2006 o godz. 10:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
the one
CDRinfo VIP
W sumie to znajomego, kt***243;ry je***378;dzi w obie strony raczej bym znalaz***322;, ale dzi***281;ki za propozycj***281;.
Na razie chce si***281; dok***322;adniej rozejrze***263; w cenach, chocia***380; znalaz***322;em ju***380; co***347; na kszta***322;t naszego ceneo (a raczej odwrotnie) i najtaniej znalaz***322;em interesuj***261;cy mnie aparat za 215 Euro. W stanach jest za 230$, wi***281;c r***243;***380;nica jest dalej znaczna, ale to ju***380; co***347;, bo w Polsce przeci***281;tna cena to powy***380;ej tysi***261;ca..
![]() |
#4 |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
A jaki to aparat dokładnie?
![]() W marcu były targi Cebit, a tam możesz kupić świetny aparat za grosze, albo jak ci się uda to nawet mieć go za darmo ![]() Poprostu firmy jak nie chcą zabierać tego spowrotem do np. Japoni (wiadomo wysyłka kosztuje) to po zamknięciu targów chodzisz i zbierasz co chcesz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Aparat to Sony DSC-W50 albo W70. Raczej ten pierwszy, ale drugiemu muszę się też przyjrzeć, jak wyjdzie (na dniach).
![]() |
![]() |
#6 | |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Normalnie osoby to zależy jak hala jest usytuowana ![]() Ale jak ostatnio byłem we Frankfurcie nad Menem to babki z pustymi wózkami sklepowymi przyjeżdzały, a wyjeżdzały z pełnymi ![]() Wracając do tematu to wieczorem poszukam tego aparatu w jakiej byłby cenie ![]() EDIT: Jest za 249***8364; ![]() http://www.saturn.de/frontend/offer/...53&location=74 W Media-Markt pewnie, będzie jeszcze taniej, bo 2 lata temu jak kupowałem drukarkę Epsona R200 w Polsce to dałem 620zł, a w MM.de była ta sama za 109***8364;, a w Saturnie za 119***8364; lub 129***8364; ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 15.04.2006 o godz. 16:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|