![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a bardziej konkretnie - wypala" Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
EOT - uszkodzone piksele to uszkodzenie matrycy a nie żadne zużycie czy starzenie matrycy. Pojawianie się pojedynczych to kwestia (dziesiątków)lat i podstawa do reklamacji (nawet w ilości sztuk _1_) |
bardzo wybiorczo cytujesz i komentujesz wyrywajac zdania z kontekstu
dyskusja zapowiadala sie rzeczowo, ale jednak sie przeliczylem pomijasz ewidentnie niewygodne fragmenty i wskazywane przeze mnie linki i czepiasz sie pozostalych, jesli znajdziesz cos do przyczepienia sie (czasem bardzo zabawnie - "zdefiniuj tani aparat" przypomne ze bylo to napisane zaraz pod linkiem, pod ktorym byl opis z uzyciem tego sformulowania...) wiesz co to hotpixel, tylko nie rozumiesz kiedy i jak sie objawia - zanim zaczniesz mieszac innych z blotem radze sie douczyc przynajmniej w tej kwestii zgadzam sie w 100% z jednym - EOT tematu nie zamykam chetnie podyskutuje tez z Toba o tym, ale jak zaczniesz czytac posty w calosci i odnosic sie do sensu wypowiedzi a nie pojedynczego zdania wyrwanego z kontekstu skoro jestes slepy to wskaze na chocby cztery sformulowania z mojego pierwszego posta o ktre pytasz: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
edit: bedac na cyberfoto az poszuaklem tematu o ktorym piszesz, w ktorym to mialo sia znajdowac stwiedzenie o nieszkodliwosci slonca dla matrycy tamt byl - jedna osoba podajac takie jak ja argumenty twierdzila ze to mozliwe z powodu nagrzewania sie matrycy na ktorej skupia sie swiatlo dwie osoby ze takiego przypadku nie stwierdzily i ze ogniskowa nie lezy na matrycy to jest ten dowod? dalej: PRZECIEZ TO OCZYWISTE ZE OGNISKOWA NIE LEZY NA MATRYCY gdyby lezala to aparat nie rejestrowal by zdjecia - o czym ucza juz w szkole na fizyce ale tez oczywiste dla kazdego czlowiek byc powinno ze obiektyw skupia promienie i choc nie sa ogniskowane na matrycy, to swiatlo zebrane prze obiektyw (czyli kilkadziesiat milimetrow srednicy!) tworzy obraz na powierzchni wieloktornie mniejszej! edit2: Cytat:
chyba jednak nie czytales zadnego linku z opisem co to jest hotpixel, ktore podwalaem TAK, HOTY UJAWNIAJC SIE MOGA DOPIERO POWYZEJ PEWNEGO CZASU NASWIETLANIA kolejnym czynnikiem majacym wplyw na ilosc hotow jest temperatura(nie wiezysz? link ktory juz podawalem: http://www.mediachance.com/digicam/hotpixels.htm a w nim Cytat:
a helpa programu kltorego uzywasz czytales? nie ma tam nic o czasie ekspozycji? jesli nie ma to czas zmienic program w dodatku sam piszesz ze w aparacie nie masz mozliwosci wylaczenia odszumiania sam tez napisales ze odszumiani maskuje hoty o czym ja staram sie Ciebie przekonac od poczatku - btw wiec test Twojego aparatu z zasady bedzie przeklamany! zrozum to wrescie! i ciagle nie rozumie co ma data publikacji do trafnosci zawartych stwierdzen? myslisz ze przez piec lat prawa fizyki sie zmienily? nie - zmienila sie tachnologia pozwalajac upchnac wiecej lepszych ukaldzilkow na mneijszej powiezchni, ale prawa fizyki nadal sa takie same |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:25. |