![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Seria lustrzanek od A500 do A450 jest całkowicie odmienna serią, porównując z starszymi modelami np. A300.
Osobiście miałem A300, obecnie mam A550 i co do szumów, ich strawności jest różnica kolosalna (na korzyść A450,A500,A550). Mógłbym powiedzieć że dzieli ich przepaść. Doszło do tego że aparat Sony semi pro A700 wypada pod względem gorzej niż entry level (A550). Różnice te są widoczne szczególnie przy wysokich ISO. Model A550 posiada rewelacyjny wyświetlacz, sprawdzający się nawet w mocnym słoncu, Exmor CMOS, najlepiej dopracowany system LiveView, z manualnym doostrzeniem i innymi *******kami (z którego osobiście mało korzystam). Szukając lustrzanki w stajni Sony należy jednak przejrzeć testy, porównania, oraz dokładnie zweryfikować swoje potrzeby względem lustra. Często okazuje się nie warto przepłacać za dodatki tylu LV. Następna sprawa dotycząca nowej serii Alph to lepsze kitowe obiektywy oraz szybszy i celniejszy AF. Zasadnicza sprawa, w każdej stajni to obiektywy. Trzeba niestety się zdecydować ***8211; albo pstrykamy kitem na urodzinach cioci, wtedy najtańsza lustrzanka dostarczy nam zachwytów , ochów i achów cioci albo decydujemy się na krok dalej i kupujemy obiektyw/y które zbliżą nas do jakości lustrzanki. Sony ma potężny spadek w postaci szkieł Minolty i to jest duży plus. Minolta oprócz chłamu wypuściła szkła, które do dziś są przedmiotem pożądań. Samo Sony z obiektywami z serii G to także czołówka. Lustrzanki Sony z niższej półki mają oczywiście wady w postaci plastiku w korpusie, może niektórym nie leżą w łapie, niektórzy niechętnie wyzbywają się nawyków w postaci guzikologii, innego meny czy też samej firmy (Sony), która ostatnio nie kojarzy się najlepiej. Nie namawiam nikogo, trzeba samemu dotknąć i sprawdzić. Zakup pierwszej lustrzanki nie jest łatwy, kontakt ciężkim korpusem może przestraszyć ***8211; to normalne. Niemniej warto poprosić w sklepie o wyjęcie kilku lustrzanek Canona, Nikona czy nawet Sony w przybliżonym przedziale cenowym i porównać. Na opinie użytkowników raczej nie licz ***8211; na tym rynku panuje wojna ![]() Prośba o zdjęcia ***8211; też kiedyś myślałem podobnie ale to ślepy zaułek. Jeśli Cię wciągnie ta zabawa to i tak sprzedasz wszystko to co kupiłeś i to kilkakrotnie w krótkich odstępach czasu. Zanim doszedłem do punktu, w którym jestem teraz przez ręce przeszło mi kilkanaście obiektywów i trzy puszki. http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=28986 - klika słow o A450 PS. Zdjęcia z A550, zmniejszone (nie powinny się różnić od tych z A450 znacznie) są tu [ZDJĘCIA] Krajobraz, Flora , Fauna Ostatnio zmieniany przez januszp : 12.04.2010 o godz. 22:18 |
![]() |
![]() |
Tagi |
aparat, filtr |
|
|