![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przeczytałem recke G1X na fotopolis.
Zgodnie z oczekiwaniami jakość zdjęć jest rewelacyjna ![]() Niestety są też pewne mankamenty, które dla mnie go skreślają. Wybredny jestem ![]() - optyka jest slaba - stabilizacja tylko do 2EV (wiele zysku z matrycy jest w tym momencie tracone, zwłaszcza że to F2.8-F5.6) - słaba jakość wyświetlacza LCD nie pozwala zorientować się w zdjęciu - jakość video jest fatalna mimo 35MBit/s, kompresja kłuje w oczy, a do tego tylko 24fps. - AF prędkością nie grzeszy Suma summarum wcale nie "zachorowałem" na niego tak jak sie spodziewałem, zwłaszcza przy takiej cenie wolałbym zdecydowanie Panasa G3 lub GX1. Pod niektórymi względami byłby to krok w tył w stosunku do LX5 (w kwestii filmowania olbrzymi). Ale zdjęcia testowe na Imaging Resource z G1X są faktycznie rewelacyjne, moim zdaniem są nawet lepsze niz te z powiedzmy Canona 7D. Jeżeli ktoś przełknie słabe wideo czy problemy optyki na niektórych ogniskowych to jest świetny sprzęt, ale IMO nie jest warty takiej ceny - $800. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 25.02.2012 o godz. 17:29 |
![]() |
![]() |
Tagi |
aparat, filtr |
|
|