Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
27.06.2020, 22:59 | #2836 |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
|
Kumpel miał taki plecak i sobie chwalił, w środku trzymał puszkę + 3 obiektywy i lampę do tego więc miejsca było sporo. Tylko nie wiem jakiej firmy, jakbym się dowiedział to Ci napiszę.
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
02.07.2020, 12:37 | #2837 |
Author
Zlotowicz
Data rejestracji: 29.03.2003
|
przez lata uzywalem plecka lowepro i polecam
niezniszczalne i praktyczne jak masz kase to wez np https://www.cyfrowe.pl/aparaty/pleca...400-aw-ii.html lub mniejsza wersje, jak wolisz - sa w wielu rozmiarach ja mialem taki bez pasa biodrowego z mozliwoscia przechylenia przez ramie i bocznym dostpem do komory z aparatem ten ma jeszcze fajniejsze rozwiazanie pozwalajace na obrocenie calego plecaka przed siebie i dostep do calego sprzetu minusem jest brak uchwytu na statyw, le w lowepro to niestety standard mozna dokupic odpowiedni dowieszany z tylu uchwyt edit: jezeli nie robisz wielu km z plecakiem z aparatem to rozwaz dobra torbe - dostep do sprzetu lest latwiejszy i znacznie praktyczniejszy np. Crumpler ma opatentowane rozwiazanie ktore nazwal third leg (drugi pas laczacy pas przez ramie z torba) ktory znacznie odciaza ramie przy przenoszeniu nie bedzie to komfort plecaka, ale zawsze jest cos za cos https://www.crumpler.eu/collections/...era-sling-9000 mam torbe podobna do tej (stary model juz dawno nie produkowany ta moja, wiec wstawiam podobny) jakosc wykonania top of the top ta firma zeby zjadla na fotografii choc u nas jest kompletnie nie znana (kupowalem mieszkajac w UK)
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 02.07.2020 o godz. 12:48 |
16.01.2021, 18:33 | #2838 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.01.2004
|
Plecak już jest, statyw też, mata do ogrzewania obiektywu już idzie, pora jeszcze na akumulator LP-E17. Kupić oryginał (około 200zł) czy zamiennik x2 i ładowarka. Jaki producent robi dobre zamienniki?
16.01.2021, 23:17 | #2839 |
Author
Zlotowicz
Data rejestracji: 29.03.2003
|
imho, co wynika z doswiadczen z markami Olympus i Ricoh (w wiekszych apratach zawsze mialem paluszki i wtedy wybor byl prostu - Eneloop), zamiennik fajnie sprawuje sie przez pierwsze kilka ladowan
co ciekawe, obecnie moj podstawowy aprat to Ricoh ale bateria od starego Olympusa pasuje, wiec nadal jej uzywam na zmiane z ta z Ricoha i teraz the best - oryginalne baterie, ktore mam i uzywam, maja 5 i 12 lat i DZIALAJA! zaminennikow mialem kilka i kazdy juz dawno gryzie piach - po maks kilku miesiacach zaczynaly sie cuda pod tytulem aparat rozladowywal sie tego samego dnia po naladowaniu itp podsumowujac - zamienniki (czesc markowa czesc nie) to byla strata pieniedzy |
29.01.2021, 13:46 | #2840 | |
Uruk-hai
Data rejestracji: 28.01.2021
|
Cytat:
Po przyjściu zawsze stopniowo ogrzej sprzęt (np nie rozpakowuj torby) przez 1-2h. Z mojego doświadczenia - Patona robi ok zamienniki. Mam 1 oryg i 2 zamienniki i od lat wszystko działa spoko. Z plecaków to jeszcze dołożę moje odkrycie ostatnich dni: Boudary Supply Prima (w wersji camo) - OMG!!!!!11111jedenjedenjeden Ostatnio zmieniany przez Floppy3point5 : 29.01.2021 o godz. 15:20 |
|
Tagi |
aparat, filtr |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|