![]() |
wiosna / jesien
Ilość załączników: 1
a moze i zima :haha:
|
|
Dziś poczułem się jak w Seksmisji.
Zobaczyłem bociana :wow: Zdjęcia nie robiłem, bo każdy wie jak bocian wygląda. Poza tym poleciał. |
Cytat:
*taki sobie wiosenny suchar |
wiosna ...
|
|
No wandal, drzewo połamał! :sciana:
|
Ale mam ekologicznego mięska w okolicy, kilkadziesiąt sztuk jest. Sezon łowiecki zaczyna się 15 sierpnia, jak odchowają młode. :>
Dla niezorientowanych, to grzywacze, jest co jeść, największy gołąb w Europie. http://files.tinypic.pl/i/00662/4iy5zi5l1l5j.jpg |
Toż to cukrówa tylko większa , robi gru gru ghruu ghruu, nosi pchły i sra na wszystko.Strzelać bez ostrzeżenia i nie czekać na sezon !
|
No co ty? Jak cukrówa?!
|
Właśnie mi te cholery podpadły, a pamiętam jaki z nich rosół jest pyszny... :>
Wystawiłem materac na balkon, żeby się trochę na słonku wywietrzył z pierdów :P, a te latające szczury zaczęły wydziobywać fizelinę, którą jest pokryty materac. (( http://files.tinypic.pl/i/00662/mnf8ohl13z4z.jpg |
Ilość załączników: 2
|
u nas też pełno zielonego i nawet baźki już zakwitły :)
nie licząc kleszczy ... |
Są bociany i jaskółki :spoko:
Link dla cierpliwych http://www.bociany.ec.pl/ Z gniazda w Przygodzicach Dla cierpliwych, bo co zajrzę to nie ma - a są, może w terenie. |
Grzeniu, to nie chodzi o to, żeby włazić na słup i zaglądać!!
Tak to bociany nigdy nie przylecą!! |
Podejrzewasz mnie, że byłbym w stanie tam wleźć? :rotfl:
Poza tym kontakt z bocianim dziobem zagraża twojemu zdrowiu i życiu. |
może się na szybki sex umówiły na łące. :spoko:
|
One nawet na noc nie wracają!
|
Dla jaj wracają.
|
|
krokusy z ogródka ;)
|
Jest nadzieja, u mnie po oknie łazi całkiem żywa biedronka. :D
Załącznik 87039 Ma farta, że nie jest pająkiem, bo mój mały kot wszystkie zjada z wielkim smakiem. :haha: |
Od tygodnia słyszę skowronki. Jakieś takie niemrawe, ale są.
Późno w tym roku, zdarzały się już w lutym. |
Białe myszy też widzisz? [emoji14]
|
Nie. Prędzej czarne koty :sciana:
|
Nie widziałem moich czarnych kotów, już 2 razy na zmianę nie wracały na noc, a to typowa oznaka wiosny. Co prawda nażarłem się czosnku, a one wtedy nie wchodzą do pokoju. :szczerb:
|
takie tam wieczorne sprzed kilku dni, biedronki też mam, aż za dużo :P
|
U mnie dzisiaj oznaką wiosny było minus 2 stopnie o 6 rano :D
|
bieda z wczoraj ;)
chyba szukała "trawnika" ;) |
|
To żonkile to z marketu tak do zdjęcia postawiłeś? :P
|
będę kulturalny i odkrytych spod śniegu psich kup nie będę fotografował a tym bardziej publikował Załącznik 133265
Cytat:
|
u mnie pokłady śniegu jeszcze się znajdzie ;)
|
Dzisiaj było ciekawie, o 5 rano trzy bluzy, po południu jedna bluza i brak czapki, wieczorem czapka i trzy bluzy, ale dygotka od wilgoci. Trzeba było się chować co trochę, ale w dzień nie chciało się wchodzić gdziekolwiek, wiosną pachniało, robale zaczynały latać.
Dzisiaj zatankowałem jeszcze lepszą gnojówkę, ale tylko 30 litrów, mam nadzieję że starczy do końca mrozów... no wiem, że nie starczy, ale trzeba zaklinać. :D Zdjęcia będą na wiosnę. :P |
Wczoraj zasłyszałem skowronka, dzisiaj nawet bardziej. Jest dobrze. One się nie mylą, co najwyżej tylko ździebko wyprzedzają wiosnę.
Reszta ptaszków też już inaczej się wyraża. A w sumie po porannych mgłach zrobił się piękny dzień. |
zaslyszales skowronka :D , ty juz nie pij tyle kawy bo mylisz je z
https://5.imimg.com/data5/AA/CF/MY-2...en-500x500.jpg |
Skowronki są punktualne, właśnie wczoraj nieśmiało nadawał jeden, a dziś już jakby więcej :jupi:
A wczoraj pisali, że gdzieś już leśnicy odnotowali bociana, a oni chyba wiedzą co widzieli. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Fejzbuki widziały bociany już 2 tyg temu i zrobiły sensację, a potem się okazało że widzieli żurawie lol2
Leśniki nawet po pijaku chyba wiedzą, co to bocian :D |
Ja już słowika ustawiłem jako dzwonek w telefonie, trochę przesadziłem. :rotfl:
Poszukam skowronka. :D |
Naprawdę wiosennie u mnie, śnieg pada od wczoraj.
Choć w sumie to lepsze niż ta plucha która była wcześniej. |
Cytat:
|
Ja z tydzień temu widziałem jak leciało coś i gęgało, całe stado kluczem. Nie było to po Bocianie. :nieee:
|
A moze to nowe bociany ze swirusem i one gegaja :D
|
Zameldowywuję. Od wczoraj słychać skowronki. Naszedłem też pierwsze kwitnące chwasty, np. gwiazdnice, fiołki, a jakbym tak bardziej się przeszedł, to i zapewne jasnoty i taszniki bym znalazł. Jednym słowem jest dobrze :taktak:
A z zieleni zwykłej, to pokrzywy i glistniki rosną już zielono, trawnik też już odżył. Na wszystkim budzą się pąki. |
No nie da się ukryć luty był bardzo dobry dla przyrody , ale podobno marzec będzie chłodny i to może być źle dla przyrody.
|
Druga w nocy już świergotki zaczynają nadawać, jakieś uprzyjemnienie było nocnych zdjęć w metrze.
|
Żonkile już kończą kwitnienie. Pomimo śniegu, oznaki wiosny są widoczne. :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:18. |