![]() |
zdjecia piekne! eh, nie pokazuj mojej Zonie bo padnie z zazdrosci :)
a mi przypomnije co to to cos biale... bo juz zapomnialem :haha: |
Spojrzał! To pan kaczor. :D
|
z tej samej serii:
8. az sie na mnie spojrzala :D http://img15.imageshack.us/img15/998...0200convp9.jpg 9. http://img13.imageshack.us/img13/8828/imgp0208hy6.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
Matefusz - no ja wlasnie tego ciaglego ostrzenia nie wlaczalem, jade caly czas na razie na pojedynczym |
@Nimal, kadrowania nie komentuję bo sam popełniam dużo błędów w tej dziedzinie :) Co do śledzenia obiektów/śledzenia ostrości - jak zwał tak zwał (w Canonie AI servo) to uważaj, bo czasami zawodzi i daje niepożądany efekt.
Cytat:
|
:spoko:
Bardzo, bardzo ładnie, choć spodziewałem się lepszych - widocznie się nie znam. :szczerb: W miarę możliwości - potestuj właśnie jak to ostrzy w takich sytuacjach, o których wspomniałeś - kilka obiektów blisko siebie, każdy w innej odległości od Ciebie. :idea: |
Brak mi słów-jak nie piją wódki,to podglądają ptaki-to już alkoholizm chyba jak widzi się białe ptaszki:haha:
|
Ilość załączników: 3
tu sa cropy bez ZADNEJ obrobki
na ostatnim widac, ze AF dal rade nawet ominac drzewo ktore bylo po drodze i zostrzyc na ptaku, ktorego sledzilem obiektywem (AF.S, opcji ciaglego nie wlaczalem jeszcze) za to ten cwirek z czerwonym dziobem biegnacy po ziemi (pic 1) ostrzony byl recznie - AF probowal na trawie przed nim (szybki gnojek byl i blisko mnie) |
Daj kilka cropów z punktów AF (mniej więcej), bez resize'u. :idea:
Patrząc na ptaki w locie odnoszę wrażenie, że ten zestaw szybko i łatwo ostrzy. :) |
Dla mnie też bomba ;) Co do aberracji to porównanie zrobiłem na podstawie EXIFów.
Ja na S3 często problemy z aberracją miałem :/ |
wlasnie dlatego chce, aby oceniac - zachwycony ptakiem nie zauwazylem aberracji! podbilo ja takze wyciaganie szczegolow z cieni (to byl akurat RAW)
w kazdym razie zobacz czas i ogniskowa... - nie moglem poszalec z przyslona (no dobra - moglem zwiekszyc czulosc... mam nauczke) dzieki - cos jeszcze? kadry? kompozycje? |
Etam aberracja - na hybrydzie w życiu bym tak nikłej aberracji nie uzyskał. :P
Edit: Nimal mnie namawia do oceniania - ale co tu oceniać, dla mnie bomba. :spoko: |
Na drugim bardzo widoczna aberracja a na piątym już nie. Jednak powinno się używać przysłony 9 a czasami nawet 11 ;P
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:51. |