![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#11 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ok, to kilka zdjęć "macro", które udało mi się zrobić w czasie wyjazdu. Nic szczególnego, ale i nie miałem specjalnie sprzętu, żeby się w to bawić. Może analogiem wyszło coś ciekawszego, ale to zobaczę za kilka dni. Tymczasem:
1) Niezidentyfikowany robal na kłosie zboża: ![]() 2) Również nie znany mi owad, przez którego mało zawału nie dostałem, bo siedzę sobie i czytam książkę, słyszę jakieś brzęczenie, to odwracam się zaciekawiony (co chwila coś tam latało, ale jakieś chrabąszcze i inne rzeczy, do których już się przyzwyczaiłem) i widzę kilka centymetrów przed twarzą takie duże coś z trzy razy większymi wąsami... Ale jak tylko usiadł naturalnie zabrałem się za fotografowanie ![]() ![]() 3) "Wąsaty" robal - ujęcie drugie: ![]() 4) Tak natomiast wyglądały moje próby macro.. Jednak w praktyce nie było szansy osiągnięcia sensownych rezultatów, bo całej tej konstrukcji nie dało się utrzymać nieruchomo, a statyw odpadał ze względu na niemożliwość podłączenia wszystkich tych elementów (ja je tylko przy sobie trzymałem): ![]() 5) I jeszcze jedno zdjęcie na koniec. Cudo to znaleźliśmy na trawie szykując się już do odjazdu. Obfotografowałem go i schowałem w miejsce, gdzie nic mu nie groziło. Ząbki miał fajne (więcej tu: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...55&postcount=7 ), ale i tak był bardzo sympatyczny ![]() ![]() cdn.
|
|