Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   11.09.2002 Zapalcie wirtualną świeczkę (https://forum.cdrinfo.pl/f5/11-09-2002-zapalcie-wirtualna-swieczke-10374/)

/||\aster 11.09.2002 23:20

Wiem, ze to straszne co sie stalo w NY, ale niezapominajcie o I i II wojnie swiatowej, holocaust, podczas tych wojen zginelo milony niewinnych ludzi, tylko ze to stalo sie w Europie w krajach malo znanych, a gdy ktos "zaatakowal" (nie mozna tego doslownie nazwac atakiem) USA to na swiecie wielkie oburzenie "Jak oni mogli, przeciez oni zaatakowali ameryke to jest nie dopuszczalne" Ludzie juz zapomnieli o wiele straszniejszych tragediach, Chocby ta co sie ciagle dzieje w "Palestynie" tam codziennie gina niwinni ludzie a oni tylko mowia o tym w newsach i to wszystko. Prezydent mysli ze jest panem swiata. jak jeszcze zacznie z irakiem to dopiero beda dymy ale to juz powazne bo sie Irak nie da. Najpierw Usa budowalo dla talibow w afganistanie fortece w gorach a teraz je atakuja czegos tu nie rozmiem. Ja nie jestem za Osama tylko mowie ze Sa owiele straszniejsze rzeczy od WTC i ludzie o nich zapomnieli. Chocby taki Wietnam Usa sie wtracilo i zginelo bardzo duzo ludzi.

mapsajm 11.09.2002 23:36

a czy ktoś by o nas pamiętał, gdybyśmy tak stali się celem ataku? pomijam, oczywiście, sprawę, kto i co miałby atakować u nas...

/||\aster 11.09.2002 23:42

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
a czy ktoś by o nas pamiętał, gdybyśmy tak stali się celem ataku? pomijam, oczywiście, sprawę, kto i co miałby atakować u nas...
To jest caly problem nikt o takiej Polsce nie pamieta.

Sniper 12.09.2002 00:39

Wali mnie polityka, zapaliłem ze tych niewinnych którzy zgineli.

oldgringo 12.09.2002 07:00

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
Święta racja.

Sebastian997 12.09.2002 07:45

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Wiem, ze to straszne co sie stalo w NY, ale niezapominajcie o I i II wojnie swiatowej, holocaust, podczas tych wojen zginelo milony niewinnych ludzi, tylko ze to stalo sie w Europie w krajach malo znanych, a gdy ktos "zaatakowal" (nie mozna tego doslownie nazwac atakiem) USA to na swiecie wielkie oburzenie "Jak oni mogli, przeciez oni zaatakowali ameryke to jest nie dopuszczalne" Ludzie juz zapomnieli o wiele straszniejszych tragediach, Chocby ta co sie ciagle dzieje w "Palestynie" tam codziennie gina niwinni ludzie a oni tylko mowia o tym w newsach i to wszystko. Prezydent mysli ze jest panem swiata. jak jeszcze zacznie z irakiem to dopiero beda dymy ale to juz powazne bo sie Irak nie da. Najpierw Usa budowalo dla talibow w afganistanie fortece w gorach a teraz je atakuja czegos tu nie rozmiem. Ja nie jestem za Osama tylko mowie ze Sa owiele straszniejsze rzeczy od WTC i ludzie o nich zapomnieli. Chocby taki Wietnam Usa sie wtracilo i zginelo bardzo duzo ludzi.
A czemu winne są tysiące cywilów, którzy zgnięli rok temu w WTC, Pentagon'ie i w Pensylwani ? To dla nich palimy te świece, nie dla polityków i wojskowych. A "patriotą" przypomnę tylko, że Polacy też tam zginęli.
Nie jestem bezkrytyczny w stosunku do posunięć amerykańskich elit, z prezydentem na czele, ale co do ingerencji USA w różnych rejonach świata to mógłbym długo z tobą polemizować. - Tylko że to nie jest ani właściwy czas, ani właściwe miejsce.
Wirzę, że ci którzy zapalili te wirtualne świece, zapalili je dla zwykłych ludzi, którzy zginęli w tych samolotach, dla tych którzy spłonęli w gruzach budynków, dla pasażerów czwartego samolotu, którzy zdając sobie sprawę ze swojej beznadziejnej sytuacji zdobyli się na walkę i uniemożliwili za cenę własnego życia kolejne uderzenie na wybrany przez terrorystów cel. Te świece paliliśmy także dla ratowników, którzy zginęli próbując ratować ofiary z WTC. Ci wszyscy ludzie zasługują chyba na naszą pamięć i na to by nazwać ich bohaterami...

tomgoo 12.09.2002 16:25

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
ja także

mapsajm 12.09.2002 23:57

Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)

A czemu winne są tysiące cywilów, którzy zgnięli rok temu w WTC, Pentagon'ie i w Pensylwani ? To dla nich palimy te świece, nie dla polityków i wojskowych.

super. zgadzam się z tobą całkowicie. mam jeszcze jedno malutkie pytanko: dlaczego nei palimy świec ofiarom hiv w afryce południowej, uranu w iraku, afganistanie i na bałkanach? może dlatego, że oni przegrali lub są przegrani?
świeczki to jedynie pusty gest

Zetoxa 13.09.2002 00:29

... to nie jest pusty gest, to wyraz ludzkiej przyzwoitości i solidarności przez małe "s".

mapsajm 13.09.2002 01:10

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
... to nie jest pusty gest, to wyraz ludzkiej przyzwoitości i solidarności przez małe "s".
pamiętasz, jak gadaliśmy o stronach startowych? masz "pajacyka". dzięki tobie ja też mam. to jest solidarność i przyzwoitość

TeacMan 13.09.2002 02:20

Cytat:

Sniper napisał(a)

Ija również

/||\aster 13.09.2002 02:25

Mi tez jest szkoda tych ludzi tylko gdyby ta sama sytuacja sie stala w kraju trzeciego swiata to byloby o tym najwyzej przez miesiac mowione w wiadomosciach. Prawda jest taka a nie inna. Milony ludzi umiera w afryce z braku jedzinia i lekarstw i o tych ludziach sie zapomina. Bush zamiast niszczyc powienien powinien budowac.

bart220 13.09.2002 02:38

A ja nie zapale

I zgadzam się z przedmówcą,Ameryka nic nam nie dała Sprzedali nas w Jałcie i nech nikt mi nie mówi że to było 50 lat temu.Dzieki temu mamy teraz takie rzeczy w Polsce a nie inne ,Nie pochwalam ataku ale też nie mam zamiaru się litować nad Amerykańskim społeczeństwem ,,Nic za darmo'' to ich maksyma.

/||\aster 13.09.2002 02:43

Re: A ja nie zapale

Cytat:

bart220 napisa***322;(a)
,,Nic za darmo'' to ich maksyma.
Uwazaja sie za panow Swiata to teraz musza konsekwencje ponosic. Gdyby USA nie zignorowalo ostrzezen (bo pewnie w to nie wierzyli, ze ich panow swiata moze ktos zaatakowac) to by nei bylo tych topicow.

kizio 13.09.2002 16:58

zapalona

Zapalona:)

Nich zginie osama binladen(( (( (( (( (( ((

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:00.