Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   11 listopada Narodowe Święto Niepodległości (https://forum.cdrinfo.pl/f5/11-listopada-narodowe-swieto-niepodleglosci-87109/)

Ormianin 16.11.2013 23:55

Lewactwo to najgorsze gówno co przytrafiło się ludzkości...

Zetoxa 17.11.2013 08:50

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1266273)
PiS to był w Krakowie. :]

no właśnie, chciałem zrobić słitfocie z Hofmanem, ale mnie Brudziński przepędził :sciana:

czary2mary 17.11.2013 09:32

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1266294)
no właśnie, chciałem zrobić słitfocie z Hofmanem, ale mnie Brudziński przepędził :sciana:

Trzeba było brudzia z Brudziem strzelić;)

DejaVu 17.11.2013 11:12

Ilość załączników: 1
Sweet focia

nimal 17.11.2013 11:28

bylo juz tysiac razy, ale i ja napisze po raz 1001
uzywanie hasel "niepodleglosc" czy "patriotyzm" jako pretekst do bojek to nie tylko *****izm, ale obraza kazdego obywatela tego kraju
szczegolnie tych, ktorzy ryzykowali zdrowie i zycie nie raz je tracac w obronie suwerennosci i bezpieczesntwa spoleczenstwa
jeden surowy wyrok sadu tego nie zmieni, choc to krok w dobrym kierunku

ed hunter 17.11.2013 11:42

Skąd się wzięły takie hasła i radykalizmy? Pierwszy Marsz, bez porównania mniejszy przeszedł spokojnie, dopiero jak lewacy zaczęli 2 lata temu blokować, a policja prowokować, to się zradykalizowało.
W tym roku nie było wcale źle jak na taki tłum, a jak ktoś narodowca nazywa faszysta, w kraju, który stracił z niemieckich rąk 6 milionów ludzi, a 2 dni przed marszem robi małe zbiegowisko dla uczczenia Nocy Kryształowej, zupełnie jakbyśmy mieli z tym coś wspólnego, to niech nie spodziewa się innych okrzyków.

Kogoro 17.11.2013 12:04

Grzeniu, jednak dalej kombinujesz.

1.
Cytat:

Nie przeszło mi również przez myśl, że do czegoś cię przekonam, czy że w którymś punkcie przyznasz mi rację.
Na razie robiłeś wszystko żeby mnie nie przekonać. Starałem dopytać się Ciebie o incydenty i winy ***8211; rzucałeś tylko ogólnikami. Pytałem o hasła ***8211; znowu ogólniki. Wybacz, ale właśnie dlatego nie mogę się z Tobą zgodzić, bo nie dałeś mi żadnego powodu. Z takimi bardzo, bardzo ogólnymi stwierdzeniami nie da się dyskutować, ani przyznać im racji.

2.
Cytat:

Bawcie się tak dalej, a zapewniam was, że wrogów nigdy wam nie zabraknie. Pewnie właśnie o to wam chodzi, żeby nie zabrakło bo na tym opiera się doktryna pisowska.
A tego to już zupełnie nie rozumiem. To na czym opiera się doktryna pisowka? Co to za zabawa i na czym polega?

3.
Cytat:

Mówisz, że demonizuję pewne incydenty i to jest bez sensu? Sędziowie w sądach też je demonizują. Głupia policja też łapała nie tych, co trzeba, a prawdziwi winni to ci co uciekli.
Oczywiście. Problem, że policja unikała działań wtedy, kiedy była potrzebna(np. ambasada)
Z tego co wiem, to sędziowie (którzy?) nie wypowiadali się na temat Marszu Niepodległości jako takim. Ciekawe???

4.
Cytat:

Masz może małe dzieci? To zabierz je na taki marsz, ale w Warszawie, nie w Poznaniu. Życzę wam udanego spędzenia czasu, w pokojowej i podniosłej atmosferze. Ja się na to nie odważę. Mówię to poważnie i szczerze.
Po tym cytacie widać, że swoją wiedzę na temat marszu czerpiesz tylko z GW, TVN, czy innego onetu. Szkoda, że nie chciałeś poznać innych opinii, choćby organizatorów.
W marszu szli ludzie z różnych środowisk, rodzice z dziećmi, kobiety, osoby starsze.
Ile karetek pogotowia zabezpieczało marsz? Ile spłonęło?
Ile osób, które szły w kolumnie marszowej ucierpiało? To były tylko zasłabnięcia czy również pobicia, gwałty, etc?

Nigdy również nie stwierdziłem, że MN był idealny. Zresztą gdybyś zadał sobie trud, to dowiedziałbyś się, że również ogrnizatorzy analizują błędy.

5.
Cytat:

Chociaż ostatnio zauważam coraz wyraźniejsze dystansowanie się polityków prawicowych od takich zachowań..
Rozumiem, że chodzi o zachowania bandyckie?
Sorry, ale sporo manipulujesz. Kiedy zarówno PiS, jak i organizatorzy nie dystansowali się od bandyckich zachowań? Zawsze to czynili.

PiS zrobił chyba dobrze, że przeniósł obchody do Krakowa. Inaczej okazałoby się, że wredny Kaczor własnoręcznie zaatakował Ambasadę Rosyjską.

czary2mary 17.11.2013 14:00

Wypada nie którym odświeżyć pamięć i przypomnieć jak to obecni rządzący i media kwiczące dziś o faszystach,bandytach,o przestrzeganiu prawa przez manifestujących itp itd jeszcze parę lat w tył (2005-2007)wzywały do obywatelskiego nieposłuszeństwa ,łamania prawa w intencji obrony demokracji ,wszelakie protesty i manifestacje,zawieruchy,rozruchy,okupacje kancelarii premiera ,wzywały do tolerancji takich zachowań ,afery z taśmami R .Beger i żądania rozwiązania parlamentu itp itd .......nazywały obroną demokracji.
W jakimś senie zbierają teraz tego owoce........
Jak widać punkt widzenia zależny wyłącznie od punktu siedzenia.:>:ysz:

Berion 17.11.2013 14:27

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1266283)

Gawkowski kilka miesięcy temu wymachiwał czerwonym krawatem i śpiewał hymn ZSRR (zdębiałem). I on ma czelność mówić o niepodległości...

Nie wspomnę już nawet o prowadzącej, jakże bezstronnej. :)

Zastanawiam się czy jeszcze kiedykolwiek odzyskamy niepodległość. Czytając niektóre komentarze w tym temacie, wątpię.

CeKa 17.11.2013 14:40

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1266335)
Wypada nie którym odświeżyć pamięć i przypomnieć jak to obecni rządzący i media kwiczące dziś o faszystach,bandytach,o przestrzeganiu prawa przez manifestujących itp itd jeszcze parę lat w tył (2005-2007)wzywały do obywatelskiego nieposłuszeństwa ,łamania prawa w intencji obrony demokracji ,wszelakie protesty i manifestacje,zawieruchy,rozruchy,okupacje kancelarii premiera ,wzywały do tolerancji takich zachowań ,afery z taśmami R .Beger i żądania rozwiązania parlamentu itp itd .......nazywały obroną demokracji.

A od lat, siedzą Ci sami ludzie, zmieniają tylko czasami miejsca... I tak się kręci...
Nie oszukujmy się jeśli komuś w dzisiejszych czasach odpowiada to co się dzieje w kraju POd tymi rządami, to znaczy że jest z tej grupy która na tym korzysta, albo jest po prostu ślepy, bądź wcale nie śledzi wydarzeń.
Nie bronię PiSu i nie jestem ich zwolennikiem. Jedno co wiem to że Kaczyński sam oddał władzę. Pokażcie mi drugiego takiego na tej scenie politycznej, który sam dobrowolnie oddał stołek...
Jak ktoś woli rządzących za nic nie odpowiadających, to staje się hipokrytą wymagając odpowiedzialności od organizatorów marszu...
Tam na marszu, to byli wolni ludzie którzy mają dość kłamstwa, okradania, cichych układów, stołków za głosy, i rozdzierania Polski na własną korzyść.
Ta grupa manifestujących jest realnym zagrożeniem dla całego układu postkomunistycznego. Widać to wyraźnie chociażby po tym że Kaczyński odciął się od marszu i "uciekł" do Krakowa. Może zrobił to dla świętego spokoju, może to czysta polityka ? Kto na marszu skorzystał ?
Pis i PO. Wydaje się nic nie zmieniać. Na dzień dzisiejszy mamy do wyboru ZŁO albo MNIEJSZE ZŁO. Lecz alternatywa z roku na rok zyskuje na sile, dlatego coraz mocniej trzeba im dokopać. Skrupulatnie z roku na rok RN zyskuje siłe, i skrupulatnie media operują z roku na rok większą mową nienawiści, to jest żart z dziennikarstwa. Propagandowa tuba na siłe wciskająca papke do ust swych dzieci...
Żeby z całego marszu który trwał pół dnia, pokazywać tylko i wyłącznie incydenty które trwały kilka minut, i w których brała udział zaledwie garstka i na ich podstawie budować zarzuty dotyczące całego marszu, a wręcz całej idei marszu...
Nie pochwalam tych incydentów, lecz również nie pochwalam manipulacji, którą aż zionie z TV. Czarno na białym widać jak redaktorzy/dziennikarze faworyzują jedną stronę. I się jeszcze łudzić że mieszkamy w wolnym kraju ?
Tutaj elita żyje niczym pasożyty na reszcie narodu, smutna, gorzka PRAWDA.

80% oddajecie w podatkach na utrzymanie tego systemu, a w zamian czekacie w kolejce do szpitala 2 lata, stawiają fotoradary a pieniędzy dalej za mało żeby pobudować drogi. Wydają polecenia jakie wpływy do budżetu mają trafić z Policji (gospodarka centralnie planowana = komunizm).

Dla mnie jest już całkowicie jasnym że broniący tego systemu to ludzie czerpiący z niego korzyści (wykorzystując innych), bądź po prostu ślepcy bez własnego zdania zmanipulowani do tego stopnia, że nie zastanawiają się gdzie trafiają ich pieniądze.

Nie zachęcam do rewolucji, zachęcam do samodzielnego myślenia.

grzeniu 17.11.2013 14:42

Gwoli sprawiedliwości Bosak też był boski.
Cały program bez ładu i składu, no ale na całość rzutują uczestniczący w nim i prowadząca. Zmusiłem się do obejrzenia do końca, ale z wielkim niesmakiem.

@czary2mary - oczywiście, że pamiętam. Tak było.
A o czym to świadczy? Ano o tym, że nie mamy rozgarniętych polityków. Takich na miarę rozwiniętej demokracji. Co najwyżej politykierów z chorymi ambicjami. Cierpi na tym nasza demokracja, bo to oni uchwalają jej ramy prawne. A ludzie muszą wybierać mniejsze zło.

slayers 17.11.2013 15:51

oby wiecej w naszym kraju Bosakow i Korwinow :>

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...80473935_n.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=ldf6JVrIXQo

ed hunter 17.11.2013 18:07

http://www.youtube.com/watch?v=L5Wx4gwvWtc

To zostawiam bez komentarza, mam nadzieję, że prokurator się tym zajmie.

grzeniu 17.11.2013 19:40

k***a :sciana:

nimal 18.11.2013 07:20

glową-w

Kogoro 18.11.2013 07:57

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1266335)

To jest raczej niezbyt dobry przykład. Jednak co innego demonstracje antyrządowe, które niejako z urzędu zawierają dużo negatywnej energii, a co innego 11 listopada, gdzie emocje powinny być pozytywne.
Trzy incydenty nie zwalniają mediów od mówienia prawdy.
"Skrócenie" Marszu Niepodległości do tych trzech wydarzeń jest najzwyczajniejszym kłamstwem medialnym i manipulacją.

czary2mary 18.11.2013 09:35

Cytat:

Napisany przez CeKa (Post 1266344)
A od lat, siedzą Ci sami ludzie, zmieniają tylko czasami miejsca... I tak się kręci...
Nie oszukujmy się jeśli komuś w dzisiejszych czasach odpowiada to co się dzieje w kraju POd tymi rządami, to znaczy że jest z tej grupy która na tym korzysta, albo jest po prostu ślepy, bądź wcale nie śledzi wydarzeń.
Nie bronię PiSu i nie jestem ich zwolennikiem. Jedno co wiem to że Kaczyński sam oddał władzę. Pokażcie mi drugiego takiego na tej scenie politycznej, który sam dobrowolnie oddał stołek...
Jak ktoś woli rządzących za nic nie odpowiadających, to staje się hipokrytą wymagając odpowiedzialności od organizatorów marszu...
Tam na marszu, to byli wolni ludzie którzy mają dość kłamstwa, okradania, cichych układów, stołków za głosy, i rozdzierania Polski na własną korzyść.
Ta grupa manifestujących jest realnym zagrożeniem dla całego układu postkomunistycznego. Widać to wyraźnie chociażby po tym że Kaczyński odciął się od marszu i "uciekł" do Krakowa. Może zrobił to dla świętego spokoju, może to czysta polityka ? Kto na marszu skorzystał ?
Pis i PO. Wydaje się nic nie zmieniać. Na dzień dzisiejszy mamy do wyboru ZŁO albo MNIEJSZE ZŁO. Lecz alternatywa z roku na rok zyskuje na sile, dlatego coraz mocniej trzeba im dokopać. Skrupulatnie z roku na rok RN zyskuje siłe, i skrupulatnie media operują z roku na rok większą mową nienawiści, to jest żart z dziennikarstwa. Propagandowa tuba na siłe wciskająca papke do ust swych dzieci...
Żeby z całego marszu który trwał pół dnia, pokazywać tylko i wyłącznie incydenty które trwały kilka minut, i w których brała udział zaledwie garstka i na ich podstawie budować zarzuty dotyczące całego marszu, a wręcz całej idei marszu...
Nie pochwalam tych incydentów, lecz również nie pochwalam manipulacji, którą aż zionie z TV. Czarno na białym widać jak redaktorzy/dziennikarze faworyzują jedną stronę. I się jeszcze łudzić że mieszkamy w wolnym kraju ?
Tutaj elita żyje niczym pasożyty na reszcie narodu, smutna, gorzka PRAWDA.

80% oddajecie w podatkach na utrzymanie tego systemu, a w zamian czekacie w kolejce do szpitala 2 lata, stawiają fotoradary a pieniędzy dalej za mało żeby pobudować drogi. Wydają polecenia jakie wpływy do budżetu mają trafić z Policji (gospodarka centralnie planowana = komunizm).

Dla mnie jest już całkowicie jasnym że broniący tego systemu to ludzie czerpiący z niego korzyści (wykorzystując innych), bądź po prostu ślepcy bez własnego zdania zmanipulowani do tego stopnia, że nie zastanawiają się gdzie trafiają ich pieniądze.

Nie zachęcam do rewolucji, zachęcam do samodzielnego myślenia.

Ja w zasadzie też mogę się pod tym podpisać;)

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1266345)

@czary2mary - oczywiście, że pamiętam. Tak było.
A o czym to świadczy? Ano o tym, że nie mamy rozgarniętych polityków. Takich na miarę rozwiniętej demokracji. Co najwyżej politykierów z chorymi ambicjami. Cierpi na tym nasza demokracja, bo to oni uchwalają jej ramy prawne. A ludzie muszą wybierać mniejsze zło.

Całkowicie @Grzeniu zgadzam się :spoko:

Cytat:

Napisany przez Kogoro (Post 1266417)
To jest raczej niezbyt dobry przykład. Jednak co innego demonstracje antyrządowe, które niejako z urzędu zawierają dużo negatywnej energii, a co innego 11 listopada, gdzie emocje powinny być pozytywne.
"Skrócenie" Marszu Niepodległości do tych trzech wydarzeń jest najzwyczajniejszym kłamstwem medialnym i manipulacją.

Zupełnie nie zgadzam się że to zły przykład-przecież dotyczy własnie incydentów które miały miejsce na marszu,gdyby ten marsz był w 2006r to rozrabiający byli by bohaterami obrońcami demokracji;)

Wawelski 18.11.2013 10:50

Cytat:

Napisany przez Kogoro (Post 1266417)

No właśnie. W Warszawie było 11 manifestacji. W mediach było o trzech - prezydenckich, oficjalnych obchodach, biegu niepodległości i zadymach. Przy czym zadymy zajęły 85% newsów o obchodach w dniu święta. A w następnych dniach mówiło się tylko o nich.

Więc marketingowo zadymiarze, dzięki mediom, odnieśli ogromny sukces.
Dlaczego media ich tak wspierają i promują? Komu to jest potrzebne?

Kogoro 18.11.2013 14:44

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 1266429)
Więc marketingowo zadymiarze, dzięki mediom, odnieśli ogromny sukces.
Dlaczego media ich tak wspierają i promują? Komu to jest potrzebne?

Chodzi tylko i wyłącznie o zdyskredytowanie Marszu Niepodległości. TO jest najważniejsze, więc i czasu antenowego należy sporo na to poświęcić.

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 1266429)
No właśnie. W Warszawie było 11 manifestacji. W mediach było o trzech - prezydenckich, oficjalnych obchodach, biegu niepodległości i zadymach. Przy czym zadymy zajęły 85% newsów o obchodach w dniu święta. A w następnych dniach mówiło się tylko o nich.

Media mają obowiązek informować. Jednak czas antenowy nie jest z gumy. Zatem największe manifestacje zawsze mają priorytet oraz większą objętość treści. Masz jednak całkowicie rację, że media powinny pokazywać więcej imprez. 11 listopada należało pokazać w całym kolorycie różnego typu imprez.

Wawelski 18.11.2013 16:35

Cytat:

Napisany przez Kogoro (Post 1266454)
Chodzi tylko i wyłącznie o zdyskredytowanie Marszu Niepodległości.

Mam przeciwne wrażenie. Promują się organizatorzy marszu. Mają ciągle mnóstwo czasu antenowego i uwagi publiki. Więc tylko na tym korzystają, że była zadyma która, jak sprytnie argumentują, nie była ich dziełem. To policja (czyli w tym momencie PO) nawaliła a prawie wszystkie incydenty były poza trasą marszu. Poza ambasadą - ale tu też korzystają, bo ich elektorat i środowisko nie pałają miłością do braci Moskali. Ewent musi być, więc jest nawiązując do Testosteronu.

Cytat:

Napisany przez Kogoro (Post 1266454)
Media mają obowiązek informować. Jednak czas antenowy nie jest z gumy. Zatem największe manifestacje zawsze mają priorytet oraz większą objętość treści.

Wiesz, jakiej wielkości były pozostałe manifestacje? Nie ma tu takiego klucza. Wiesz ile dymów było na pozostałych imprezach? Czy nie urażali uczuć religijnych, nie palili flag itd. itp.? Ja nie, bo w mediach nie było relacji.

I zawsze (może poza kampanią wyborczą, gdzie czas antenowy określa ordynacja) czas antenowy zależy od sympatii i antypatii decydujących o newsach. Bo nie wierzę, że decydujący o tym są idiotami i dają się manipulować eventami. Bo że każda frakcja stara się zwrócić na siebie uwagę, pojawić się w mediach co jest niezbędne do zdobycia szerszego poparcia, to oczywiste. Tylko jakoś nie każdy ewent pojawia się w TV. Ot, jakiś czas temu był spory event gdzie Massa jeździł po ul. Marszałkowskiej w Warszawie bolidem F1. Jakoś media o tym nie piały - a przecież ewent był po to, żeby wypromować Nitro. Ciekawsze zadymy? Nie. Niezgodny cel i poglądy decydujących o czasie antenowym.

Kogoro 18.11.2013 20:08

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 1266462)
Mam przeciwne wrażenie. Promują się organizatorzy marszu. Mają ciągle mnóstwo czasu antenowego i uwagi publiki. Więc tylko na tym korzystają, że była zadyma która, jak sprytnie argumentują, nie była ich dziełem.

Nie wiem, jak definiujesz - mają mnóstwo czasu. W dodatku jesteś bliski oskarżeniom, na które nie odważyła się nawet GW, TVN, czy inny onet.

Cytat:

To policja (czyli w tym momencie PO) nawaliła a prawie wszystkie incydenty były poza trasą marszu. Poza ambasadą - ale tu też korzystają, bo ich elektorat i środowisko nie pałają miłością do braci Moskali. Ewent musi być, więc jest nawiązując do Testosteronu.

Nie wiem, czy policja nawaliła. Może to było działanie celowe?
Podobnie za działania policji niekoniecznie ponosi odpowiedzialność PO.

Cytat:

I zawsze (może poza kampanią wyborczą, gdzie czas antenowy określa ordynacja) czas antenowy zależy od sympatii i antypatii decydujących o newsach.

To nie tak do końca funkcjonuje. Manipulacja jest, ale niekoniecznie wynika z sympatii, raczej interesów. W państwie nawet o tak ułomnej demokracji media nie mogą sobie na wszystko pozwolić, bo być wiarygodne lub stwarzać takie pozory. Niestety owe pozory dominują. Zatem przemilczenie Marszu Niepodległości nie wchodziło w rachubę. Zatem należy zdyskredytować narodowców.
Podobnie kiedyś postępowano choćby w przypadku Andrzeja Leppera.

Cytat:

Bo nie wierzę, że decydujący o tym są idiotami i dają się manipulować eventami.

Decydujący idiotami oczywiście nie są, ale niektórzy dziennikarze owszem.

czary2mary 19.11.2013 16:17

Szef rosyjskiej dyplomacji poinformował, że przed Marszem Niepodległości Rosja bezskutecznie prosiła stronę polską o wzmocnienie ochrony swojej placówki dyplomatycznej.

""W przededniu tej demonstracji ostrzegaliśmy naszych polskich kolegów - policję i inne właściwe struktury - że jest to bardzo ryzykowne przedsięwzięcie. Prosiliśmy o wzmocnienie ochrony, jednak odpowiedziano nam, że wszystko będzie w porządku. Wszelako w porządku - jak wiecie - nic nie było" - powiedział minister spraw zagranicznych Federacji Rosyjskiej Siergiej Ławrow.

Bez komentarza:ysz:

ed hunter 19.11.2013 16:21

POkemony podpalą cały kraj, aby zwalić winę na narodowców, oni doskonale wiedzą, że jak nic nie zrobią, to narodowcy wejdą w najbliższych wyborach do sejmu, a następne wygrają, a wtedy PiS będą wspominać z łezką w oku, w więzieniu, albo na dalekiej emigracji. :]

Kogoro 19.11.2013 16:30

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1266550)
Szef rosyjskiej dyplomacji poinformował, że przed Marszem Niepodległości Rosja bezskutecznie prosiła stronę polską o wzmocnienie ochrony swojej placówki dyplomatycznej.

""W przededniu tej demonstracji ostrzegaliśmy naszych polskich kolegów - policję i inne właściwe struktury - że jest to bardzo ryzykowne przedsięwzięcie. Prosiliśmy o wzmocnienie ochrony, jednak odpowiedziano nam, że wszystko będzie w porządku. Wszelako w porządku - jak wiecie - nic nie było" - powiedział minister spraw zagranicznych Federacji Rosyjskiej Siergiej Ławrow.

Bez komentarza:ysz:

Jeżeli to prawda, to uprawdopodobnia to prowokację policyjną.

sobrus 19.11.2013 16:34

Oj tam i tak wszystko zamiotą pod dywan.

Zaraz jakiś temat zastępczy się znajdzie, jakiś Palikot z czymś wyjedzie i będzie znów na tydzień bicia piany w TVN24.

A potem pomysłodawca sie wycofa, "pod presją opinii społecznej", i znowu będzie spokój :D

Chyba, że właśnie to jest temat zastępczy :>

CeKa 19.11.2013 16:37

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1266552)
POkemony podpalą cały kraj, aby zwalić winę na narodowców, oni doskonale wiedzą, że jak nic nie zrobią, to narodowcy wejdą w najbliższych wyborach do sejmu, a następne wygrają, a wtedy PiS będą wspominać z łezką w oku, w więzieniu, albo na dalekiej emigracji. :]

Jaki Nero taki Rzym.

"Polska plonie od morza do tatr
a ja stoję na balkonie i patrze jak polska plonie..."

Aż Kazika posłucham, chociaż poprawi humor :)

Berion 19.11.2013 18:55

http://narodowcy.net/polska/8330-inz...dbudowie-teczy

Dwie pieczenie na jednym ogniu. Już wiadomo czemu musiała spłonąć.

;)

ed hunter 19.11.2013 20:10

To jest to mniejsze zło, o którym Grzeniu pisał. :rotfl:

grzeniu 19.11.2013 20:30

No co wy? Nic nie rozumiecie?
Małgorzata Popis ma łączyć a nie dzielić.

Zetoxa 19.11.2013 20:58

ja wam gratuluję wierze w słowa Ławrowa,
serdecznie wam gratuluję :sciana:

Kogoro 20.11.2013 00:15

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1266574)
ja wam gratuluję wierze w słowa Ławrowa,
serdecznie wam gratuluję :sciana:

To nie jest kwestia wiary w jego słowa. Rosja znowu nas ograła. Jeżeli nasi zaprzeczą, to narażą się na sankcje dla Polski + ośmieszenie na naszym krajowym poletku.
Jeżeli nie zaprzeczą, a tak zapewne się stanie, to będzie dodatkowa cegiełka / dowód na celową prowokację.

Tak czy inaczej, po uderzeniu w rząd, za kilka dni nastąpi atak Rosji (jakieś media, może parlamentarzyści, jakiś polityk, dyplomata) na PiS. Tak nas Rosja lubi ogrywać.

grzeniu 20.11.2013 00:34

Rosja nas nie ograła. Było cicho, dopóki nasi nie zaatakowali ich ambasady.
Ambasady są eksterytorialne.
Teraz to są niejako naturalne konsekwencje - u nich też są środowiska skrajne i ich zachowanie da się zrozumieć.

Pytanie po co to wszystko? Może za spokojnie było w politycznym kociołku? Teraz jest o czym dywagować, posądzać o ogranie, ba nawet o współpracę.

Nadal jest spokój z ich strony (aż się dziwię), ale my nie pozwolimy na taki dłuższy błogostan. Prawda?

ed hunter 20.11.2013 08:06

Tak, to był atak na eksterytorialnego toi-toia, bo tak mniej więcej wygląda budka dla polskiego policjanta, który tam pilnuje. :rotfl:
Przeprosiny wazeliniarzy, Komorowskiego i Tuska, jak widać już dały efekty, Rosja nie szanuje ludzi, którzy się przed nią płaszczą.

CeKa 20.11.2013 10:17

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1266605)
Tak, to był atak na eksterytorialnego toi-toia, bo tak mniej więcej wygląda budka dla polskiego policjanta, który tam pilnuje. :rotfl:
Przeprosiny wazeliniarzy, Komorowskiego i Tuska, jak widać już dały efekty, Rosja nie szanuje ludzi, którzy się przed nią płaszczą.

A marzycieli bujających w obłokach ściąga na ziemie...
Jasne że atakowanie ambasady to głupota, tu się zapewne w większości zgodzimy. Głupotą również jest przyzwolenie do sytuacji oblężenia/otoczenia Ambasady (w dodatku wrogiego Państwa) i nie zapewnienie należytej ochrony.
Nie trzeba być szachistą ani wybitnym strategiem żeby przewidzieć pewne konsekwencje.
Zwłaszcza znając naszą burzliwą historię. Tylko ktoś całkowicie niekompetentny przyzwala na takie sytuacje.
Czy ta niekompetencja bierze się z idiotyzmu, czy ma inne pochodzenie, nie ważne.
Tak czy siak, ta niekompetentna osoba powinna odpowiedzieć za swoje czyny. Tak więc czekamy na sprawiedliwość.
Nie może być tak że za tak rażące błędy władzy, obciążać winą będziemy tylko ostatnie ogniwo, owszem jest ono winne i powinno ponieść konsekwencje, ale o ile ważniejszym jest żeby konsekwencje ponieśli ludzie którzy dopuścili do zaistnienia takiej sytuacji. Czują się bezkarni. I możliwe że Ci chuligani wyciągną lekcje z nauczki, to zawsze znajdą się następni na ich miejsce.

Kogoro 20.11.2013 10:25

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1266600)
Rosja nas nie ograła. Było cicho, dopóki nasi nie zaatakowali ich ambasady.

Sądzę, że jak pójdziesz teraz przed ich ambasadę to też będzie cicho.

Cytat:

Teraz to są niejako naturalne konsekwencje - u nich też są środowiska skrajne i ich zachowanie da się zrozumieć.

A to ciekawe. Te środowiska dziwnym trafem nie lubią tylko dziennikarzy opozycyjnych. Dziennikarze prokremlowscy dziwnym zrządzeniem losu nie są napadani przez nieznanych sprawców lub nie znikają w dziwnych okolicznościach.

Cytat:

Pytanie po co to wszystko? Może za spokojnie było w politycznym kociołku? Teraz jest o czym dywagować, posądzać o ogranie, ba nawet o współpracę.

O to trzeba się spytać winnych zamieszania pod ambasadą Rosji.

Cytat:

Nadal jest spokój z ich strony (aż się dziwię), ale my nie pozwolimy na taki dłuższy błogostan. Prawda?

Serio? Był spokój, przyjaźń polsko - rosyjska. Kwitł handel. Nic złego się nie działo?

DejaVu 30.11.2013 16:45

http://youtu.be/_k3KEkBpEpI :ysz: i wszystko w temacie

ed hunter 30.11.2013 17:06

Co wszystko w temacie? A kto to był, bo to nie było na trasie Marszu, tylko pod squatem, pod którym były awantury. Z dachu lewacy rzucali koktajle Mołotowa, ale o tym nie ma co mówić, im wolno.

DejaVu 30.11.2013 17:21

Edu ogarnij się :sciana: nie zrozumiałeś przesłania? Prawdziwi Patrioci nie lubieją kolorowych k***a a to drzewko zielone było :taktak: , tęcza też zresztą kolorowa , a to samo ZUO jest :taktak:

grzeniu 11.11.2017 11:56

Co tam, pany, w dzisiejsze święto słychać?
Ja nie rozrabiam, grzecznie okazuję swój patriotyzm pracując. Ku chwale ojczyzny :spoko:

Zetoxa 11.11.2017 12:56

Ja żrem placki ziemniaczane w sosie kurkowym i popijam pilsikiem.

joujoujou 11.11.2017 13:17

Mam wolne (bo sobota) i będę świętował przy grilku. :piwko2:

ed hunter 11.11.2017 18:36

Wolne będę miał po śmierci.

joujoujou 11.11.2017 19:20

Skoro masz czas na forum, to znaczy że masz wolne.

Ale dopiero moment. gdy się zbudzisz i nic nie będzie boleć będzie oznaczał że nie żyjesz. :mruga:

ed hunter 11.11.2017 19:25

Kiedyś muszę mieć czas na to, żeby usiąść, a skoro już siedzę... :fiu: ;)

joujoujou 11.11.2017 19:33

Jak już siedzisz to odpocznij.

grzeniu 11.11.2017 19:46

Siedzieć i nie pic piwa, to grzech.
Ja np. też siedzę...

Zetoxa 11.11.2017 20:16

qrde, kto was wszystkich posadził :sciana:
i :piwo: wam nie dał :wow:

grzeniu 11.11.2017 20:22

Co znaczą te trzy kropki, to powinieneś się domyślić.
Do tego w taki dzień.

joujoujou 11.11.2017 20:34

Trzy kropki to zło! :szczerb:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:41.