Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   16-latek za kierownicą (https://forum.cdrinfo.pl/f5/16-latek-za-kierownica-43323/)

mallow 24.11.2004 18:12

Cytat:

Manieczki to jakaś wioska, a w niej impreza o nazwie Ekwador. Muzyka tam to tylko UMPA...UMPA...UMPA....JAZDAAAA... itp.. nie wiem czy zauważyłeś kiedyś jakieś dresy jadące autem i na full music i w tle tej muzy jakiś ***** drze morde JAZDAAAA
ale czego bys nie powiedzial to mu sie to udaje, i ludzie tez to lubia :) ja tez ;)

zYxMa 24.11.2004 17:48

Cytat:

Ja tez lubie, ale w samochodzie jest ona nie wskazana!!
Wiesz... jadąc sobie po mieście, po zakupy czy do kumpla (60km/h) głośna muzyka niczym nie grozi, natomiast jak gdzieś dalej jade w trase to ściszam, bo po dłuższym czasei jest męczące ;)

(A wiesz, że naukowcy stwierdzili, że techno jest najlepszą muzyką do auta, żeby nie zasnąć? ;) )

Cytat:

Napisany przez epol
Dobra, adlaczego taka dziwna nazwa muzyka z Manieczek???

Manieczki to jakaś wioska, a w niej impreza o nazwie Ekwador. Muzyka tam to tylko UMPA...UMPA...UMPA....JAZDAAAA... itp.. nie wiem czy zauważyłeś kiedyś jakieś dresy jadące autem i na full music i w tle tej muzy jakiś ***** drze morde JAZDAAAA :P

epol 24.11.2004 17:33

Cytat:

Napisany przez zYxMa
epol też lubie posłuchać głośno muzyki :D ale nie dlatego, zeby wszyscy wokól to słyszeli, bo głośniki mam seryjne, ale i tak dobrze grają jak na seryjne ;) , ale dlatego, że lubie słuchać głośno ;)

Ja tez lubie, ale w samochodzie jest ona nie wskazana!!

Cytat:

Napisany przez zYxMa
aha i prosze nie utożsamiać mnie z muzyką z Manieczek czyli teraz krzyczymyyyy JAZDAAAAA!!! hehe ;)

Dobra, adlaczego taka dziwna nazwa muzyka z Manieczek???

Cytat:

Napisany przez zYxMa
A propos 607-ki to też chciałbym, żeby rodzice mieli taki, miałbym się czym wozić :P ;) :D

Mnie by wystaczyla wspomniana 307-mka, ale 607-mka tym badzije nie pogardze :D

Kasprzak 24.11.2004 17:29

Jezeli chodzi o mnie to podzielam zdanie wiekszosci. Minimum 21 lat, 2 lata okres probny lub z osoba doswiadczoną (wyjezdzone min. 3 lata np.),coraz wiecej robi sie gowniarzy na drodze.
Nie bede ukrywal ze z tata jezdzimy na place,jak jest okazja to jezdze. Juz od roku trenuje i mozna powiedziec ze umiem jezdzic. A doswiadczenie - ZERO. Nie potrafilbym sie zachowac na drodze we wszystkich momentach zagrazajacych zycie. Trzeba poprostu wyjezdzic. Fakt ze sie douczam caly czas w jezdzeniu autkiem jest...bo ide na prawo jazdy prawdopodobnie od stycznia, lutego. Ale robie to w celach formalnych...zeby miec to prawo jazdy. Potem zaczna sie studia i ze zdawaniem prawka bedzie ciezej (czasu mniej i wogole). Troche mowie sobie, moze poczekaj i tak autka nie bede mial na razie bo kto bedzie za to placil (moze i samochod dalbym rade kupic - zbierac po kątach ale uzbieralbym na cos malego , ale do auta trzeba wlac...trzeba go ubiezpieczyc.

ps.taka mala historyjka.
Niedawno, miesiac temu dzieciak w wieku mojego bracholka (13lat!) rodzice pojechali na impreze do rodzinki...a Focus sobie stal...mial sie elegancko uczyc i siedziec w domu. Postanowil pojechac do kumpla. Tym kumplem okazalo sie drzewo w lesie...nic mu sie nie stalo, ale auto poczaskane ostro...smiech na sali. Nie wiem jaka powinna byc kara bo nie jestem rodzicami ale rodzice po dupie powinni dostac

mallow 24.11.2004 17:05

chyba w nfs ten peugeot
przepraszam za to, ale nie moge sie powstrzymac
@bakupl Skad sciagnales dodatowe furki do NSF:U2, bo 306CC to chyba nie ma w podstawowej wersji ^_^^_^^_^^_^^_^

A tak w ogole, jakos nie chcialbym zeby to prwako bylo od 16 raku zycia, niech bedzie jak jest, czyli 18, jak juz byc pelnoletnim i miec uprawnienia doroslych to juz w jednym wieku. nie mylic doroslosci z pelnoletnoscia.
pozdro ;)

zYxMa 24.11.2004 17:00

Cytat:

Napisany przez epol
Faktycznie, a jak moglem zapomniec o sprzecie grajacaym...eeee...co ja plote? Grajacym? Mialem na mysli sprzet robiacym "...***udup...uc...yc...yc...yc dupczysz...dupczysz...jazda buraki...uc...yc...yc..." tak, aby bylo to slychac w promieniu 200 metrow wokol auta.

Ot, wlasnie to :spoko:

epol też lubie posłuchać głośno muzyki :D ale nie dlatego, zeby wszyscy wokól to słyszeli, bo głośniki mam seryjne, ale i tak dobrze grają jak na seryjne ;) , ale dlatego, że lubie słuchać głośno ;)

aha i prosze nie utożsamiać mnie z muzyką z Manieczek czyli teraz krzyczymyyyy JAZDAAAAA!!! hehe ;)

A propos 607-ki to też chciałbym, żeby rodzice mieli taki, miałbym się czym wozić :P ;) :D

zYxMa 24.11.2004 16:57

Cytat:

Napisany przez epol
To tez by sie przydalo. Refleks juz nie taki.

Ja takze czesto jezdze srodkiem drogi, ale tylko wtedy gdy jest taka mozliwosc. Jest tak wygodniej i wieksze pole manewru gdyby cos wyskoczylem z boku, no i oczywiscie te cholerne dziury z boku drogi sie omija.
Są kobiety co/niektore kobiety prowadza bardzo dobrze.

Wiesz, ja też jeżdżę w pewnej odległości od rowu, ale jak jest pusta droga/ulica a nie jak jest ruch jak w Rzymie. :)

Ostatnio stoje sobie na parkingu, takim gdzie są dwa rzędy dla aut, ja stanąłem pomiędzy tymi rzędami czyli prostopadle to aut, ale tak, zeby inni mieli wyjazd (z tych dwóch rzędów jest wyjazd z dwóch stron), więc nikomu nie zawadzałem. Nikomu! A tu nagle (kobieta :D ) wyjeżdża i ma problem z przejazdem obok mojego auta (a uwierzcie mi, TIRem by tam przejechał :P ) (ja stoje koło auta, bo tylko na chwilę sobie stanąłem) a ta kobieta macha mi rękami, żebym się usunął (a u nas jest taki ruch na rynku, że musiałbym cały rynek objechać, żeby tylko zrobić jej miejsce) to ja jej też macham rękami, żeby jechała, a ona znów mi macha i tak w kółko :P W końcu wygrała ze swoim strachem i przejechała z metrowymi przerwami z obu stron swojego auta :D hehe Kobiety mnie zadziwiają.
Fakt, niektóre jeżdża lepiej od niejednego faceta ;)

epol 24.11.2004 16:54

Cytat:

Napisany przez bakupl
No khm, dostalem od rodziny z Australii :D (na bierzmowanie ( wrzesień 2004 ), a więc niedawno.... No a co do samochodu to.... narazie ma przyciemnione szyby, wymieniony tłumnik itp :) Ogólnie samochodzik spoko... dach ma naszczęśćie szczelny :D a nie będe mieć neonów.... a i teraz inwestuje w sprzęt audio do niego... Ja jestem za! PRAWKO OD 16! Jak będzie od więcej niz 18 to niewiem co z tym samochodem zrobie :|

Faktycznie, a jak moglem zapomniec o sprzecie grajacaym...eeee...co ja plote? Grajacym? Mialem na mysli sprzet robiacym "...***udup...uc...yc...yc...yc dupczysz...dupczysz...jazda buraki...uc...yc...yc..." tak, aby bylo to slychac w promieniu 200 metrow wokol auta.

Cytat:

Napisany przez Macio.Men
^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^

Weź nie rób z siebie cyrku bo padne zaraz! ^_^ ^_^ ^_^

Ot, wlasnie to :spoko:

bakupl 24.11.2004 16:39

Macio.(wo)man a rób co chcesz... a co do upadania to upadnij najlepiej na głowe ;D

Macio.Men 24.11.2004 16:36

Cytat:

Napisany przez bakupl
No khm, dostalem od rodziny z Australii :D (na bierzmowanie ( wrzesień 2004 ), a więc niedawno.... No a co do samochodu to.... narazie ma przyciemnione szyby, wymieniony tłumnik itp :) Ogólnie samochodzik spoko... dach ma naszczęśćie szczelny :D a nie będe mieć neonów.... a i teraz inwestuje w sprzęt audio do niego... Ja jestem za! PRAWKO OD 16! Jak będzie od więcej niz 18 to niewiem co z tym samochodem zrobie :|

^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^

Weź nie rób z siebie cyrku bo padne zaraz! ^_^ ^_^ ^_^

bakupl 24.11.2004 16:34

Edytowane bo Macio.Men owi nie pasowało :p

Macio.Men 24.11.2004 16:33

Cytat:

Napisany przez Smartek
bakupl - kasiasty koles jestes, tzn. Twoi rodzice :)

Właśnie...

I weź tu wsadź za kierownicę jakiegoś gościa co szpanuje byle bzdurą...

Takich ludzi jest niestety bardzo wielu.

pozdrowienia

Smartek 24.11.2004 16:29

bakupl - kasiasty koles jestes, tzn. Twoi rodzice :)...
no, ale nie w tym rzecz... co do prawa jazdy, hmm... ja wiem jedno - koncze 18 lat to z pewnoscia odrazu ide na prawko, bo zycie bez samochodu w dzisiejszych czasach jest baardzo trudne :) [tak mi sie przynajmniej wydaje, jak widze kolege - i jego rodzicow bez samochodu itp.].., co do 16roku zycia i prawem jazdy - coz, jazda w tym wieku zalezy od osoby, charakteru itd., niektorzy 16latkowie moga jezdzic jak najwieksi wariaci, a niektorzy jak 30letni, doswiadczeni kierowcy [tj. przepisowo itd.] - nie ma reguly :)
pozdro ;)

epol 24.11.2004 16:26

Cytat:

Napisany przez AleX69
ja bym jednak byl za wprowadzeniem badan/testow u kierowcow po wyzej pewnego wieku
60, 70, 80 lat ... stanowia nie gorsze zagrozenie dla innych na drodze niz mlodzi kierowcy

To tez by sie przydalo. Refleks juz nie taki.

Cytat:

Napisany przez zYxMa
Kobiet to też się boję Trzymam się od nich z daleka. Często widzę, że jadą środkiem, a ja muszę prawie po chodniku ich mijac :/

Ja takze czesto jezdze srodkiem drogi, ale tylko wtedy gdy jest taka mozliwosc. Jest tak wygodniej i wieksze pole manewru gdyby cos wyskoczylem z boku, no i oczywiscie te cholerne dziury z boku drogi sie omija.
Są kobiety co/niektore kobiety prowadza bardzo dobrze.

Macio.Men 24.11.2004 16:25

Mam lat 16, jestem za prawem od lat nawet 24 + 2 lata jazdy z kimś doświadczonym. Poza tym nowych kierowców można wsadzać do samochodów na chrash testy i niech przywalą w ścianę z 80km/h, żeby wiedzieli jak to fajnie jest w coś wlanąć. Nie miałbym absolutnie nic przeciwko, sam też byłbym gotów to przejść.

Za dużo idiotów i cwaniaków w tym wieku, mówi to 16-latek, więc wiem o co chodzi ;).

pozdrowienia

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:41.