![]() |
Cytat:
|
[QUOTE=Kasprzak]( Z prawem jazdy mi sie nie spieszy, troche czasu jeszcze musi minac, mimo ze lubie i mozna powiedziec ze potrafie jezdzic to i tak nie wiedzialbym jak sie zachowac we wszystkich sytuacjach na drodze typu posligi i inne - do tego trzeba dorosnac i wiedze zdobyc - takze to pozniej)
[QUOTE] A jak chcesz zdobyć tą wiedze skoro nie bedziesz jeżdził samochodem? Ta wiedza sam nie przyjdzie muszisz przejechac kilka tys. kilometrow, żeby wiedzieć jak się zachować w poszczególnej sytuacji, więc na razie jeździj powoli (tak mi mówi mama). Troche ma w tym racji, ale wystarczy zapisac sie na kurs bezpiecznej jezdy. Z tego co wiem to w Poznaniu jest taka szkola, ponieważ na TVN Turbo leci właśnie program jak się zachować w róznych sytuacjach na drodze i prowadzi go jakaś firma z Poznania. Jest to bardzo fajny program, dzięki któremu mogłem się troche pobawic w zimie na śniegu i nie rozbic samochodu. Dowód można złożyc w dniu 18 urodzin. |
Niektórzy piszą straszne głupoty na temat dowodu osobistego. Otóż dowód można mieć już w wieku 13 lat. Jednak jeżeli złożysz wniosek przed ukończeniem 18 lat, to dowód ma ważność jedynie 5 lat.
Kurs na prawo jazdy można rozpocząć 3 miesiące przed ukończeniem 18 lat, ale egzamin można zdawać dopiero następnego dnia po 18-stych urodzinach. I to tyle. |
Cytat:
Juz niedługo egzamin, heh, ciekawe co to będzie. P.S. A tak serio to za 9 dni bede mial dokladnie 18 lat i 1 miesiąc:D:P. (ur.17.12) |
DZIEKI WSZYSTKIM za posty!Moze byc closed :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:15. |