![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
2 problemy z 2 kompami.
Witam.
Kuzyn podrzucil mi jakies 2 kompy. Obydwa nie chodza. Komputery starszego typu. Jeden atx a drugi nie atx. Problem jest tego typu. Ten nie atx jak wlacze to dobiega z niego pisk, monitor czarny nic sie nie pojawia. Pisk caly czas trwa.Jest to pisk przerywany typu bi, bi,bi... itak caly czas. Podejrzewam, ze moze ma pamiec uwalona. Nie mam jak sprawdzic bo jest to sdr. Nawet nie wiem co to za czesci sa w srodku. Kuzyn nic sie na tym nie zna wzial to od jakiegos goscia i mialem zobaczyc czy cos z tego mozna zrobic. Drugi komp ten atx jak podlacze to normalnie sie wlacza ale monitor jest czarny i nic nie widac. Karte graficzna sprawdzalem i powinna byc dobra. Mam akurat 3 karty na pci. Jedna moja i 2 z tych kompow. Wiec raczej jest malo prawdopodobne aby 3 karty byly uwalone. No i teraz mam pytanie. Jak myslicie co jest zepsute w tych kompach? Ja bede dalej walczyl ale moze ktos ma jakies rozwiazanie. Pa. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Chyba RAM. 7 lub wiecej piskow -brak RAM.
2.Zgadywanka: -MoBo -procesor Trudno powiedziec.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
W tym pierwszym to te piski caly czas leca. A tak jak juz pisalem nie mam jak sprawdzic tego ramu. Podobno ten komputer caly czas chodzil, az go zaatakowal jakis wirus i po tym wirusie. Wlasnie takie szopki sie dzieja.
Za tymi piskami to sie juz rozgladalem po necie. I dlatego tak strzelam, ze to moze byc ram. Chociaz piski zaleza tez od rodzaju biosu a ja nawet nie wiem jaki tam jest. Pierwszy to rzeczywiscie ram. Zalatwilem sobie przed chwila kostke 32MB i komp normalnie sie uruchomil. Z drugim to nadal zagadka. Bo nowego procesora to sobie do niego nie zalatwie aby sprawdzic czy jest dobry procesor czy tez nie. Ostatnio zmieniany przez Weron : 14.06.2005 o godz. 20:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli ten komputer nie chce się uruchamiać, po tym jak zaatakował go wirus, to być może ma wyczyszczonego BIOs'a. Przyszło mi to do głowy, bo koledze kiedyś, jeszcze w komputerze na P200 MHz, właśnie wirus wyczyścił BIOS. Jeśli jeszcze się bawisz się, którymś z tych komputerów, to napisz jak się sprawy mają - i jeśli masz jakieś piski, to napisz ile, jakie i podaj nazwę BIOSU (powinno pisać na kości) - mam gdzieś opis sygnałów i ich ogólnej interpretacji - może będę mógł pomóc Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
@ro29 dzieki za pomoc ale to ram byl. Po wymianie kosci komputer normalnie dziala.
Jedynie nie mam pewnosci co do drugiego. Ale podejrzewam, ze tak jak yahol sugerowal bedzie to procesor albo plyta. Chociaz bardziej mi to wyglada na procesor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
..:: NYC ::..
Data rejestracji: 24.08.2003
![]() |
Moj stary komp kiedys nie chcial sie uruchomic i pomoglo .... zwykle odkurzanie
![]() Powaznie wzialem powietrzem wyczyscilem kazdy kurz jaki znalazlem w srodku i wszystko bylo OK Nie wiem ale warto sprobowac bo duzo roboty nie ma a nuz sie uda ![]() pozdrawiam
![]() |
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 05.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|
|