![]() |
poprzegladaj ustawinia catalizatorow, rivatuner (to moj podejrzany) oraz bsplayer, wylacz w ffdshow (jesli wlaczyles) filtry odpowiedzialne za kolory, a w wybieraniu decodeka (jesli zmieniales) daj domyslny przy mpg
to samo w bsplayerze - nie wlaczaj filtor kolorow jesli chcesz cos poprawic to najlepiej w sterowniku karty lub w ffdshow - nie powinny sie grysc sprobuj innego playera czego uzywasz do odtwarzania dvd? chyba ze wogule nie uzywasz gwarancji ze pomoge nie daje (bo przed tym kompem nie siedze), ale na pewno sie da ;) |
żuczku?
A czy dobrze przeprowadziłeś operacje przestawienia servera na workstation?:> Polecam jak zwykle przepis Froga który jeszcze pewnie gdzieś leży na forum, jak coś podeśle go potem. |
nie wiem czy właśnie to ma na to wpływ... ale czy dałeś przyspiesznie sprzętowe na Pełne?
|
Ilość załączników: 1
Winien okazal sie BSPlayer, teraz juz jest ok.
Mam jeszcze jedno pytanie - wylaczylem kilka uslug [services.msc] a jak wejde teraz w prpgram files -> narzedzia administracyjne -> podglad zdarzen to mam takie cos jak na obrazku. czy to normalne? |
czyli problem był właściwie błachostką ;)
a co do usług.. to chyba nienormalne :) wyłączyłeś coś za dużo. |
Cytat:
|
zuk4u - kazda usluga jest opisana, dla mnie np wystarczajaco (przewaznie), choc wiem ze wielu ma problemy ze zrozumieniem tych opisow
szczerze to nie kozystam (w przypadku uslug) z opisu z xp.net (choc jest dobry) tylko jade wg opisow uslug z zalaczonego przez Ciebie screena malo wynika, ale sadze ze doszlo do konfliktu dwochuslug - jakas potrzebuje drugiej ktora wylaczyles a nie jest jawnie od niej zalezna (jakby byla to automatycznie by sie wylaczyla), ale co konkretnie to ciezko powiedziesz dosc ciekawie tez objawia sie w podgladzie zdarzen dzialanie niektorych crackow do wpa :D |
nie no tez wszystkich tak jak jest na xp.net nie wylaczam - jak raz tak zrobilem to sie polaczyc z netem nie moglem :) poza tym jak by sie cos zlego dzialo to zawsze moge powlaczac tak jak bylo
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:13. |