![]() |
Pawel_k - poprawka: nic nie dawac,krasc duzo, jeszcze wiecej obiecywac.
|
nie znacie nowego celu rzadu: krasc duzo dawac malo :blee: :boks:
|
Tak, Vat na uslugi internetowe wynosil swego czasu 22% i jego obnizenie bylo bardzo przyjemna niespodzienka. Natomiast co do wymogow Unii, to jak to najczesciej bywa, jest to po prostu pieprzenie. W calej, albo prawie calej Unii VAT na internet wynosi 0% i tak rowniez powinno byc u nas. Ale nasz wspanialy rzad szuka dodatkowych pieniedzy wszedzie, totez wyrywa z kieszeni podatnikow co sie jeszcze da (lub nie da) i uzasadnia to wymogami uni, co jest po prostu klamstwem.
|
powrót na stare śmiecie...
nie wiem czy sie nie myle ale juz kiedys był podatek 22% na usługi internetowe - 2 lata temu ..czy jakos tak. Robili wielkie BOOM ze obnizają podatek na 7% aby ludzie mogli sobie z netu wiecej pokorzystac .. FUCK ! |
@mallow - z ust mi to wyjales...
taka Polska... (( |
Re: 22 % VAT na usługi Internetowe
Cytat:
Wlasnie dzisiaj przeczytalem w jakiejs gazecie (nieswiezej), ze 22 VAT na materiały budowlane, to tez wymog UE. Akurat w GB jest 0% a w Reichu chyba 7% czy cos kolo tego. Pracownicy MF mają darmowe laptopy dla siebie, jak dla dziecka potrzeba, to tez sie znajdzie a z netem to moga połaczyć sie przez firmowa komórkę, to co - wisi im. |
mozna powiedziec tylko jedno :
:klnie: |
22 % VAT na usługi Internetowe
wkurza mnie ze polaczenia z Internetem podrozeja w przyszlym roku.
W sumie nic w tym nadzwyczajnego, gdyby nie to, ze powodem nie bedzie dbalosc dostawców Internetu o swoje zyski, a wprowadzenie podatku VAT 22% na wszystkie uslugi telekomunikacyjne. Ministerstwo Finansów tlumaczy ten fakt koniecznoscia zmian polskiego prawa w zwiazku z wejsciem do Unii Europejskiej. Nie dosc, ze i tak jest drogo jak cholera, to jeszcze dowala 22%... Co za idiota to wymyslil. Dziury w budzecie lataja czym sie da, podatki coraz wieksze i bezrobocie, na Zachodzie Internet tanieje a u nas bedzie drozec. Mysla o stolkach w unii i liza im dupe!! Kto teraz za to placi?! My, potulne szaraczki |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:49. |