![]() |
Ja w swoim pierwszym PC miałem dysk Samsunga 3,2 GB - i całe 32 MB ram
Sprzedawca zapewniał, że przez 10 lat tego nie zapełnię :szczerb: |
No ja miałem wypasionego, do biznesu. :rotfl:
|
A ja do tzw. nauki...
Rodzice coś ponad 4 koła w tedy zapłacili :szczerb: Nikt nawet nie wiedział co jest co i jak to włączyć - metoda prób i błędów - pamiętam, jak dziś jak pierwszy raz się zawiesił, to się znajomego informatyka wyzywało co tu robić co by nie zepsuć do reszty :D Do tego instalowało się wszystko co popadnie z gazet typu CDACTION i CHIP ;) |
I zle Wam? To forum gromadzi doswiadczonych uzytkownikow. Bez zepsucia czegos i doktoryzowania sie bez Internetu (sic!) jak to naprawic nigdy nie zyskalibysmy takiej wiedzy.
|
Cytat:
|
Tak to właśnie kiedyś funkcjonowało. Dziś nie do pomyślenia - rozwiązywać problemy ze słuchawką telefonu (stacjonarnego) w ręku, czekając na nowy numer Chipa czy metodą prób i błędów (najczęstszą rzecz jasna, bo kto by chciał tyle czekać). Bez żadnego googlowania :P
|
O to to... Google nie istniało i sobie wszyscy jakoś radzili :)
|
Ja miałem do czynienia z pierwszym kompem opartym na 8086 (to było coś), na dodatek te słynne 640Kb pamięci RAM. Potem był 386, procesor Cyrix, AMD K6, Pentium, Pentium z MMX (wypas to był). Wtedy to trzeba było się martwić, nie było PnP tylko zworki, każda karta musiała mieć odpowiednie miejsce w slocie bo inaczej nic nie działało.
|
Mój pierwszy komp miał procesor Motorola MC68000 z zegarem 7,16 MHz :)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Wygadał jak cartridge do NES |
Ilość załączników: 1
To co wkleiłeś to procek na slot 1, też miałem taki tylko oszukany przez przejściówkę slot na pga370.
Sloty isa też były 8-) Załącznik 73142 |
Proponuje wydzielic temat pod tytulem "Kryzys wieku sredniego" :szczerb:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jasne ze lubie, ale nie boje sie tego nazwac ;-). Przeciez ta banda gnoji wychowanych na CSie nawet majac dostep do Internetu w telefonie, a wiec i do nieograniczonej ilosci wiedzy, nie jest w stanie rozwiazac problemu. Jasne, ze "kiedys bylo lepiej" i "ludzie nie byli tacy glupi". Tyle, ze te slowa od tysiecy lat powtarza kazde pokolenie ;-)...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:32. |