Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Abonamet RTV (https://forum.cdrinfo.pl/f5/abonamet-rtv-37624/)

mr_spock 29.07.2004 00:04

Cytat:

Napisany przez Ufil123
...
większość z nas słucha radia przez neta!!!!!!!!
...

To chyba nie jest prawda

:nie:

Ufil123 28.07.2004 23:48

najlepiej jak zaczniemy wszyscy płacić bo przecież większość z nas słucha radia przez neta!!!!!!!!

z tym że pierw zapłacimy kare (bo przecież nie nikt z nas nie zgłosił że słucha radia przez internet ) no a potem stały abonament -
Powiem tylko tyle Polakom (nie wszystkim) Gratulujemy Głupoty

nimal 28.07.2004 23:18

nie mam zamiaru placic - tego jescze brakuje zeby z moich pieniedzy finanasowali kolejne beznadziejne wielkie polskie produkcje na korych chce sie zygac lub kupowali wspaniale brazylijskie seriale w pakietach po 5000 odcinkow :|

gallus 28.07.2004 22:47

Nawet na stronei głównej CDRinfo pojawił się news na ten temat http://www.cdrinfo.pl/comment.php?id=6510

imola 28.07.2004 16:28

Cytat:

Napisany przez Air
A to znalazłem przy tamtym artykule w komentarzach. W sumie spoko:
.....
[

Z tym kupnem to świetny pomysł, nie muszę przecież nikomu pokazywać paragonu, bo nikomu do tego ile zapłaciłem za mój telewizor. zawsze mozna spróbować skołowac sobie blankiet gwaranji i wpisywac date w zależnosci od potrzeb kontrolera i nie tylko :cisza: ||

kodziu 28.07.2004 16:18

No to po kłopocie. Przyda sie Air.

.::piotrek::. 28.07.2004 15:37

Dobre Air, napewno sie przyda ;)

Air 28.07.2004 15:35

Cytat:

Napisany przez cyki
Na Onecie jest artykuł jak uczą kontrolerów jak dostać się do domów. Wystarczy nie wpuszczać podejrzanych typków i już.

A to znalazłem przy tamtym artykule w komentarzach. W sumie spoko:

Kilka prostych rad co zrobić z kontrolerem.

Przychodzi kontrola:
1. najważniejszą sprawą jest NIE WPUSZCZAĆ KONTROLERA. Jeżeli ma legitymację wiadomo kontroler i może nas pocałować w część ciała gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę - zamuykamy drzwi i po kłopocie.
2. gdy nie pokazuje legitymacji a zaczyna sięgłupkowato uśmiechać (łapie kontakt) należy być czujnym - złodziej, kontroler, może rabuś - zamknąć drzwi.
Weszli do środka (nasz błąd), kilka innych sposobów:
1. poprosić o legitymację, zabrać do ręki (mamy słaby wzrok) i WYRZUCIĆ PRZEZ OKNO: kontroler ma dwa wyjścia:
- wyjdzie po legitymację wtedy zamykamy drzwi,
- zrobi nam awanturę wtedy wzywamy policję napaść w naszym mieszkaniu i twierdzimy że legitymacji nie pokazał;
2. prosimy o legitymacjęale kontroler (cwaniak) przytrzymuje legitymację abyśmy nie mogli mu jej wyrwać. Dzwonimy aby sprawdzić czy jest on faktycznie kontrolerem. Znając bałagan na poczcie zanim go odszukają minie trochę czasu a w tym momencie prosimy aby zaczekał przed drzwiami. Drzwi zamykamy i spokój;
3. kontroler w domu żadne z powyższych czynności nie poskutkowały. Kontroler widzi telewizor: "płaci pan abonament?" zgodnie z prawdą mówimy NIE. Dlaczego? będzie kara! Odpowiadamy że telewizor dopiero kupiliśmy (kontroler nie ma prawa sprawdzać rachunków za zakup tv) i na zarejestrowanie są 2 tygodnie. Wypraszamy kontrolera. W razie gdyby przyszedł za 2 tygodnie NIE WPUSZCZAMY. A w przypadku sklerozy i wpuszczeniu ponownie kontrolera znowu powtarzamy bajkę z zakupem odbiornika. Gdyby twierdził że to ten sam tv to stwierdzamy że tamten sprzedaliśmy i kupiliśmy nowy.

.::piotrek::. 28.07.2004 15:01

Ja mam na nich sposob, przy domofonie w domu mam 2 przyciski jeden do uliczki, a drugi do kojca od psa. Tak wiec po klopocie juz mam, no chyba ze to jakis kamikadze bedzie. ;p

cyki 28.07.2004 14:24

Na Onecie jest artykuł jak uczą kontrolerów jak dostać się do domów. Wystarczy nie wpuszczać podejrzanych typków i już.

imola 28.07.2004 14:15

Cytat:

Napisany przez epol
Jeszcze dojdzie do tego, że w domu też będą kazali placić za każdy telewizor i każde radio. Paranoja. A politycy na penwo będa się tlumaczyć, że tak chce UE.

Przecież nie trzeba nikogo wpuszczać do domu. Tylko nakaz sądowy daje takie prawo, policjanta z legitymacja też można nie wpuścić - co wezwie antyterorystów? wątpie. Jak przyjdzie do mnie taki delikwent to ja go juz wpuszcze :klnie: ze schodów :peace: .
podobno maja stosować jakieś sztuczki, np. na montera kablówki itp.

epol 28.07.2004 14:03

Jeszcze dojdzie do tego, że w domu też będą kazali placić za każdy telewizor i każde radio. Paranoja. A politycy na penwo będa się tlumaczyć, że tak chce UE.

mr_spock 28.07.2004 14:02

niedlugo to co czlowiek robi na kibelku tez bedzie opodatkowane... przed spuszczeniem wody kontroler bedzie sprawdzal wymiary i wage... jak cos przekroczymy dowali domiar

ysz

Ormianin 28.07.2004 13:55

Abonamet RTV

Wlasnie wyczytalem w Wyborczej, ze nasi wspaniali listonosi beda sprawdzac
czy jest w domu odbiornik TV lub radio i czy mamy oplacony abonament.

Njabardzej smieszy mnie to że zakłady pracy muszą płacić za każdy odbiornik osobno! u mnie w biurze jest około 40 radioodbiorników Teoretycznie mój pracodawca powinien zapłacić 4,95 x 40 = 198 zł miesięcznie za słuchanie radia! Paranoja!
Nie chce mi sie pisac ze tez musi płacić tantiemy do ZAIKSU bo do biura wchodzi dziennie ok 2-5 interesantów i za puszczanie muzyki publicznie też kasę biorą.
ale najbardziej rozbawiło mnie to że za telefony komórkowe z radiem też trzeba płacić, uwierzylibyście w coś takiego?

kara za nie płacenie od jednego gosp. domowego to 462zł. no i niestety będzie to ściągał urząd skarbowy!
najlepsze rozwiązanie to nie wpuszczać kontrolerów, ale nie zawsze się to uda , szczególnie w biurach, więc polecam zameldować u siebie babcie powyżej 75 roku życia, one są zwolnione z opłat

"Nie powinniśmy również zapłacić, jeżeli udowodnimy, że telewizor
wykorzystujemy tylko do oglądania filmów na wideo lub DVD. - Za odbiornik
uważa się urządzenie techniczne umożliwiające natychmiastowy odbiór sygnału
radiowego lub telewizyjnego - tłumaczy kierowniczka Jeziorska. A więc
lepiej, żeby nasz telewizor był rozstrojony i nie miał anteny. To samo
dotyczy komputera z kartą telewizyjną lub telefonu komórkowego z wbudowanym
radiem."

Wiec wniosek z tego prosty - wypadalo by miec kogos w domu, kto w czasie gdy kontrolerzy stoja pod drzwiami wylaczy antene i rozstroi telewizor :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:35.