Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   absurdy plynace prosto z sejmu.. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/absurdy-plynace-prosto-sejmu-66482/)

Prezesik 19.09.2006 22:15

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
@Prezesik hmm to chyba kiepskie te opracowania byly albo tendencyjne, krytykujace materializm a promojujace idealizm (co w gruncie rzeczy nie prowadzi do poznania prawdy). Tak tylko wnioskuje, po doborze tworcow dziel (przywodcow duchowych nigdy nie bralem i brac nie bede na powaznie).

Ja tez moge dac cytat dotyczacy demokracji:
"Nie ma socjalizmu bez demokracji. Podobnie jak nie ma demokracji bez socjalizmu." - Roza Luksemburg.

A kto tu twierdzil, ze ja chce realny socjalizm? Chociaz jakby patrzal na badania to respodondowanych uwaza PRL za twor lepszy niz III RP

Chiny i K.P. to kapitalizm narodowy.

@zene_k nie zartuje, jestem smiertelnie powazny.

to były bardzo obiektywne opracowania, gdyż ucząc się o czyichś poglądach po prostu sięgałem do źródła :taktak:
Z przywódców duchowych podałem jedynie Jana Pawła II, który był i jest największym autorytetem naszych czasów, niezależnie czy Ci się to podoba czy nie.
Jeśli robi Ci to różnicę napiszę: musiałem poznać ewolucję myśli poltyczno-prawnej od starożytności po współczesność.
A idealizm, to promujesz Ty, tyle że bardzo utopijny.

A PRL nie był realnym socjalizmem? :hmm:
Nie pamiętam, kto to powiedział, więc nazwiska nie podam, ale "jedyny socjalizm, jaki jest możliwy do wprowadzenia i nie jest utopią, to realny socjalizm"
Ludzie wolą Gierka, ale nie komunizm. Nabrał kredytów i sypnął ludziom monetami i banknotami po oczach. Wszyscy zapomnieli, że długi się spłaca... Czynimy to do dzisiaj...
A wszystkie wskaźniki ekonomiczne pokazują, że stopa życiowa Polaków bardzo wzrosła po przemianach :czytaj:

Nie zamierzam dłużej z Tobą polemizować, bo nie ma to żadnego sensu..

Sunna 19.09.2006 22:24

A wiesz dlaczego ludzie tak tesknia za starymi ''dobrymi'' czasami ?
Bo nie wiedza skad byla kasa na to wszystko. Ile to gierek kasy pozyczyl od zepsotego zachodu.
A ile tej kasy rozkradziono.
Jestem pewien ze wynik sondazu bylby diametralnie inny gdyby tych ludzi uswiadomic. Ja to wiem a nie zylem w tamtych zcasach, wiec co mozna o takich ludziach powiedziec dobrego ?

Argument zbity z dziecinna latwoscia, prosze o kolejny.

Edit:
Byles szybszy.

SpeedFreaK 20.09.2006 16:37

Banana, mamy kilka kraj***243;w komunistycznych na ***347;wiece... Jako***347; na dobre im ten ustr***243;j nie wyszed***322; :P

By***263; mo***380;e jest lepsze rozwi***261;zanie ni***380; kapitalizm, ale ja go przynajmniej na razie nie widze :)

Banana Coctail 20.09.2006 17:27

Panowie @Sunna i @Prezesik i realny socjalizm od naukowego socjalizmu znacznie sie roznil. To po pierwsze.

Po drugie za zlego Gierka zmodernizowano ponad 500 zakladow pracy. Do splacenia jego dlugu wystarczylyby pieniadze z pierwszych 2 lat prywatyzacji zakladow panstwowych.

Po trzecie promuje poglad naukowy czyli materialistyczny, nie zakladajacy nic a priori jak to czyni idelizm idealizm (wszystko w sensie filozoficznym). Powinniscie to Towarzyszu wiedziec :P porownaj doktryne Hegla i Marksa :P

Na marginesie: wszyscy papieze po odezwaniu sie ruchow postepowych - sami przejeli ich jezyk ale wstydzili sie do tego przyznac.

ed hunter 21.09.2006 19:31

Cytat:

Panowie @Sunna i @Prezesik i realny socjalizm od naukowego socjalizmu znacznie sie roznil. To po pierwsze.

Po drugie za zlego Gierka zmodernizowano ponad 500 zakladow pracy. Do splacenia jego dlugu wystarczylyby pieniadze z pierwszych 2 lat prywatyzacji zakladow panstwowych.

Po trzecie promuje poglad naukowy czyli materialistyczny, nie zakladajacy nic a priori jak to czyni idelizm idealizm (wszystko w sensie filozoficznym). Powinniscie to Towarzyszu wiedziec :P porownaj doktryne Hegla i Marksa :P

Na marginesie: wszyscy papieze po odezwaniu sie ruchow postepowych - sami przejeli ich jezyk ale wstydzili sie do tego przyznac.

może TO da się leczyć? :hmm: :mruga:

SpeedFreaK 21.09.2006 23:01

Wracaj***261;c do tematyki sejmowej... wszystkie znaki na niebie i na ziemii wskazuj***261;, ***380;e ja***347;nie nam panuj***261;ca koalicja p***243;jdzie w PiSdu w najbli***380;szym czasie.

Ja sie akurat z tego ciesze. Nowe wybory wprawdzie nie gwarantuj***261; zmiany sytuacji, ale kto wie :>

Prezesik 21.09.2006 23:17

Cytat:

Napisany przez processor
Wracając do tematyki sejmowej... wszystkie znaki na niebie i na ziemii wskazują, że jaśnie nam panująca koalicja pójdzie w PiSdu w najbliższym czasie.

Ja sie akurat z tego ciesze. Nowe wybory wprawdzie nie gwarantują zmiany sytuacji, ale kto wie :>

To akurat żadna niespodzianka. Wiadome było, że taki dziwaczny twór długo nie pożyje...

co do nowych wyborów, to nie wiadomo czy się odbędą, bo posłowie Samoobrony przechodzą do PiSu. dodatkowo rozpoczęto rozmowy z PSLem.
a nawet jak się odbędą, to karuzela głupoty będzie kręcić się dalej w najlepsze. jedyne co się może zmienić, to PO może stworzyć rząd, a PiS przejść do opozycji. A sytuacja będzie taka, że PO nie będzie miało z kim stworzyć koalicji i znowu będzie wszystko w zawieszeniu.
Zresztą odnoszę wrażenie, że Kaczyński wolałby być w opozycji. Zamiast rządzić dużo lepiej i wygodniej dla polityka jest stać z boku, patrzeć i kąsać. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby to nie był celowy wybieg, aby dać na jakiś czas władzę PO i będąc w opozycji stworzyć sobie taką przewagę, która pozwalałaby na samodzielne rządzenie w przyszłości :ysz:

Kompletna paranoja - Disneyland i jego Kaczogród przy tym, to małe piwo...

pops 21.09.2006 23:23

no ja mam nadziej***281;, ***380;e przed nast***281;pnymi wyborami wprowadz***261; zakaz startowania karanym.
moim zdaniem wybor***243;w szybko nie b***281;dzie, jest tam zbyt du***380;a grupa ludzi kt***243;rzy chroni***261; swoje dupy i zrobi***261; wszystko ***380;eby tam zosta***263;, np psl i cz***281;***347;***263; samoobrony.

Prezesik 21.09.2006 23:26

Cytat:

Napisany przez pops
no ja mam nadzieję, że przed następnymi wyborami wprowadzą zakaz startowania karanym.
moim zdaniem wyborów szybko nie będzie, jest tam zbyt duża grupa ludzi którzy chronią swoje dupy i zrobią wszystko żeby tam zostać, np psl i część samoobrony.

tylko część? :>

pops 21.09.2006 23:29

Cytat:

Napisany przez Prezesik
tylko cz***281;***347;***263;? :>

no tylko cz***281;***347;***263;, bo jest te***380; spora grupa kt***243;ra odda ***380;ycie za swojego przewodnicz***261;cego.

edit.

:haha: hrabia kaczula odwo***322;a***322; lepra. no to teraz b***281;dzie kabaret.

Prezesik 22.09.2006 11:02

Cytat:

Napisany przez pops
no ja mam nadzieję, że przed następnymi wyborami wprowadzą zakaz startowania karanym.

Pewnie tak zrobią PiS poprze wniosek PO zakazujący karanym startu i wyeliminują Leppera, a bez niego Samoobrona nie istnieje. Wtedy PiS przejmie elektorat Samoobrony

Banana Coctail 22.09.2006 19:20

Zadna partia z obecnego parlamentu nie jest w stanie poprawic bytu Polakow. Programy albo sa nierealne albo niedobre dla spoleczenstwa.
Sprzedawczykow nie brakuje, a PSL to sprzedajna ****** polskiego sejmu lub jak kto woli "najbardziej doswiadczony koalicjant".

@Prezesik PO nie ma szansy przejac elektoratu Samoobrony z prostego wzgledu - S. to partia socjal-liberalna a PO to partia koliberalna.

Dalsze typowanie kto bedzie rzadzil krajem jest zludne - kazda partia z sejmu prezentuje ten sam poziom, czyli brak godnosci i honoru.

Babraja sie w przeszlosci zamiast patrzec w przyszlosc. Co komu przeszkadzaja ludzie z PZPR. Nalezeli do legalnej wladzy, w kraju uznawanym przez reszte swiata w przeszlosci. Rownie dobrze w V RP mozna uznac ze poprzednicy byli zli i niedobrzy. Jednego PZPR nie mozna zarzuci - braku oglady. Co jak co ale nie bylo mozliwosci aby w Sejmie PRL znalazl sie zlodziej, aby w wystepieniu publicznym bral pijany aparatczyk. Tego poslowie III RP powinni sie uczyc od "przewodniej sily narodu". A tak poza tym - wiekszosc bylych czlonkow PZPR juz dawno jest na emeryturze.

Polacy pragna panstwa socjalnego, opiekunczego i solidarnego, ale nie wiedza gdzie sa wyraziciele ich pragnien. Tylko na lewicy spolecznej, gdyby sami bezrobotni zaglosowali na liste lewicy (PPP, KPP i reszte) to juz jest ok 2.3 mln glosow, a co z pielegniarkami, lekarzami, gornikami i innymi robotnikami przesladowanymi i uciskanymi? Lewica ma swoja racje bytu w naszym panstwie - nikt temu nie zaprzeczy.

rycho 22.09.2006 19:31

Cytat:

Zadna partia .. nie zaprzeczy.

Niech żyje przewodniczący Lepper!!

Prezesik 22.09.2006 19:34

Cytat:

@Prezesik PO nie ma szansy przejac elektoratu Samoobrony z prostego wzgledu - S. to partia socjal-liberalna a PO to partia koliberalna.

Kolega niech czyta uwa***380;nie: :czytaj:
Cytat:

Napisany przez Prezesik
Pewnie tak zrobi***261; PiS poprze wniosek PO zakazuj***261;cy karanym startu i wyeliminuj***261; Leppera, a bez niego Samoobrona nie istnieje. Wtedy PiS przejmie elektorat Samoobrony

Poza tym Samoobrona parti***261; socjal-liberaln***261;.... Gdzie Ty widzisz liberalizm w Samoobronie?
Zreszt***261; mia***322;em si***281; nie w***322;***261;cza***263; w polemiki z Tob***261;.

mam ciekawsze i bardziej po***380;yteczne rzeczy do robienia, Ty zreszt***261; te***380; np. swoje zadanie z matemtyki :czytaj:

ed hunter 22.09.2006 19:47

Cytat:

Napisany przez rycho
Niech żyje przewodniczący Lepper!!

już niedługo przewodniczący najmniejszego klubu w sejmie - on i Renia :rotfl:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:43.