![]() |
Cytat:
Z przywódców duchowych podałem jedynie Jana Pawła II, który był i jest największym autorytetem naszych czasów, niezależnie czy Ci się to podoba czy nie. Jeśli robi Ci to różnicę napiszę: musiałem poznać ewolucję myśli poltyczno-prawnej od starożytności po współczesność. A idealizm, to promujesz Ty, tyle że bardzo utopijny. A PRL nie był realnym socjalizmem? :hmm: Nie pamiętam, kto to powiedział, więc nazwiska nie podam, ale "jedyny socjalizm, jaki jest możliwy do wprowadzenia i nie jest utopią, to realny socjalizm" Ludzie wolą Gierka, ale nie komunizm. Nabrał kredytów i sypnął ludziom monetami i banknotami po oczach. Wszyscy zapomnieli, że długi się spłaca... Czynimy to do dzisiaj... A wszystkie wskaźniki ekonomiczne pokazują, że stopa życiowa Polaków bardzo wzrosła po przemianach :czytaj: Nie zamierzam dłużej z Tobą polemizować, bo nie ma to żadnego sensu.. |
A wiesz dlaczego ludzie tak tesknia za starymi ''dobrymi'' czasami ?
Bo nie wiedza skad byla kasa na to wszystko. Ile to gierek kasy pozyczyl od zepsotego zachodu. A ile tej kasy rozkradziono. Jestem pewien ze wynik sondazu bylby diametralnie inny gdyby tych ludzi uswiadomic. Ja to wiem a nie zylem w tamtych zcasach, wiec co mozna o takich ludziach powiedziec dobrego ? Argument zbity z dziecinna latwoscia, prosze o kolejny. Edit: Byles szybszy. |
Banana, mamy kilka kraj***243;w komunistycznych na ***347;wiece... Jako***347; na dobre im ten ustr***243;j nie wyszed***322; :P
By***263; mo***380;e jest lepsze rozwi***261;zanie ni***380; kapitalizm, ale ja go przynajmniej na razie nie widze :) |
Panowie @Sunna i @Prezesik i realny socjalizm od naukowego socjalizmu znacznie sie roznil. To po pierwsze.
Po drugie za zlego Gierka zmodernizowano ponad 500 zakladow pracy. Do splacenia jego dlugu wystarczylyby pieniadze z pierwszych 2 lat prywatyzacji zakladow panstwowych. Po trzecie promuje poglad naukowy czyli materialistyczny, nie zakladajacy nic a priori jak to czyni idelizm idealizm (wszystko w sensie filozoficznym). Powinniscie to Towarzyszu wiedziec :P porownaj doktryne Hegla i Marksa :P Na marginesie: wszyscy papieze po odezwaniu sie ruchow postepowych - sami przejeli ich jezyk ale wstydzili sie do tego przyznac. |
Cytat:
|
Wracaj***261;c do tematyki sejmowej... wszystkie znaki na niebie i na ziemii wskazuj***261;, ***380;e ja***347;nie nam panuj***261;ca koalicja p***243;jdzie w PiSdu w najbli***380;szym czasie.
Ja sie akurat z tego ciesze. Nowe wybory wprawdzie nie gwarantuj***261; zmiany sytuacji, ale kto wie :> |
Cytat:
co do nowych wyborów, to nie wiadomo czy się odbędą, bo posłowie Samoobrony przechodzą do PiSu. dodatkowo rozpoczęto rozmowy z PSLem. a nawet jak się odbędą, to karuzela głupoty będzie kręcić się dalej w najlepsze. jedyne co się może zmienić, to PO może stworzyć rząd, a PiS przejść do opozycji. A sytuacja będzie taka, że PO nie będzie miało z kim stworzyć koalicji i znowu będzie wszystko w zawieszeniu. Zresztą odnoszę wrażenie, że Kaczyński wolałby być w opozycji. Zamiast rządzić dużo lepiej i wygodniej dla polityka jest stać z boku, patrzeć i kąsać. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby to nie był celowy wybieg, aby dać na jakiś czas władzę PO i będąc w opozycji stworzyć sobie taką przewagę, która pozwalałaby na samodzielne rządzenie w przyszłości :ysz: Kompletna paranoja - Disneyland i jego Kaczogród przy tym, to małe piwo... |
no ja mam nadziej***281;, ***380;e przed nast***281;pnymi wyborami wprowadz***261; zakaz startowania karanym.
moim zdaniem wybor***243;w szybko nie b***281;dzie, jest tam zbyt du***380;a grupa ludzi kt***243;rzy chroni***261; swoje dupy i zrobi***261; wszystko ***380;eby tam zosta***263;, np psl i cz***281;***347;***263; samoobrony. |
Cytat:
|
Cytat:
edit. :haha: hrabia kaczula odwo***322;a***322; lepra. no to teraz b***281;dzie kabaret. |
Cytat:
|
Zadna partia z obecnego parlamentu nie jest w stanie poprawic bytu Polakow. Programy albo sa nierealne albo niedobre dla spoleczenstwa.
Sprzedawczykow nie brakuje, a PSL to sprzedajna ****** polskiego sejmu lub jak kto woli "najbardziej doswiadczony koalicjant". @Prezesik PO nie ma szansy przejac elektoratu Samoobrony z prostego wzgledu - S. to partia socjal-liberalna a PO to partia koliberalna. Dalsze typowanie kto bedzie rzadzil krajem jest zludne - kazda partia z sejmu prezentuje ten sam poziom, czyli brak godnosci i honoru. Babraja sie w przeszlosci zamiast patrzec w przyszlosc. Co komu przeszkadzaja ludzie z PZPR. Nalezeli do legalnej wladzy, w kraju uznawanym przez reszte swiata w przeszlosci. Rownie dobrze w V RP mozna uznac ze poprzednicy byli zli i niedobrzy. Jednego PZPR nie mozna zarzuci - braku oglady. Co jak co ale nie bylo mozliwosci aby w Sejmie PRL znalazl sie zlodziej, aby w wystepieniu publicznym bral pijany aparatczyk. Tego poslowie III RP powinni sie uczyc od "przewodniej sily narodu". A tak poza tym - wiekszosc bylych czlonkow PZPR juz dawno jest na emeryturze. Polacy pragna panstwa socjalnego, opiekunczego i solidarnego, ale nie wiedza gdzie sa wyraziciele ich pragnien. Tylko na lewicy spolecznej, gdyby sami bezrobotni zaglosowali na liste lewicy (PPP, KPP i reszte) to juz jest ok 2.3 mln glosow, a co z pielegniarkami, lekarzami, gornikami i innymi robotnikami przesladowanymi i uciskanymi? Lewica ma swoja racje bytu w naszym panstwie - nikt temu nie zaprzeczy. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Zreszt***261; mia***322;em si***281; nie w***322;***261;cza***263; w polemiki z Tob***261;. mam ciekawsze i bardziej po***380;yteczne rzeczy do robienia, Ty zreszt***261; te***380; np. swoje zadanie z matemtyki :czytaj: |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:43. |