Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.12.2002, 21:00   #31
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Y@nkee_PL napisa***322;(a)
a tego live'a masz na WinXP? bo sie zastanawiam nad ta karta.
POZDRAWIAM.
Z tym AC'97 to takie brednie... moze te pierwsze byly nieudane... ale te co teraz wylaza so ok, nie wiem co wy tam macie do tego kodeka, ale to przyzwoicie gra, szczegolnie z aktualizowanymi sterownikami
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.12.2002, 21:12   #32
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Ormianin napisa***322;(a)
Z tym AC'97 to takie brednie... moze te pierwsze byly nieudane... ale te co teraz wylaza so ok, nie wiem co wy tam macie do tego kodeka, ale to przyzwoicie gra, szczegolnie z aktualizowanymi sterownikami
ja nic na AC'97 nie pisalem, mam to na plycie, ale nie uzywam bo mam karte Tango (YMF724 PCI) od Yamaha, ale chyba czas na zmiany

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2002, 21:39   #33
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Y@nkee_PL napisa***322;(a)
a tego live'a masz na WinXP? bo sie zastanawiam nad ta karta.
POZDRAWIAM.
wiesz co to jest chyba jedna z pierwszych dyskusji w którym zabrałem głos na tym forum . A xp się pozbyłem bo mi troche nie pasował . Ale karta mi dobrze współpracowała z tym systemem.
tomgoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2002, 22:46   #34
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)
wiesz co to jest chyba jedna z pierwszych dyskusji w którym zabrałem głos na tym forum . A xp się pozbyłem bo mi troche nie pasował . Ale karta mi dobrze współpracowała z tym systemem.
czyli gdybym sie zdecydowal na zakup, to z XP nie powinienem miec zadnych promlemow, spoko

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2002, 22:56   #35
ZbigNieff
..::Returned Master::..

Data rejestracji: 14.12.2002
ZbigNieff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja osobiscie mam Live 5.1 (ale zmienialem z 1024 ktorego mam na sprzedaz!!) i jestem zadowolony zarowno z 5.1 jak z 1024
Nie kupilbym 5.1 gdyby nie to ze potrzebowalem czegos do zestawiku
kina domowego 5.1 !! A karta przy tym jest potrzebna bo jest
lepszy efekt!!

RW1: Nec 3520A - RW2: BenQ 1640
ZbigNieff jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2002, 03:02   #36
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam wlasnie sb 128 pci i uwazam ze ta karta jest wystarczajaca
nie mam podlaczonych jakis glosniczkow "100 W" takich co mozna wszedzie za grosze kupic
nie mam tez sprzetu za niewiadomo jaka kase

ale przeciez mp3 to mp3 - ma powycinane niektore czestotliwosci wiec nie widze sensu na wykladanie kasy na lepszy sprzet

sprzecior mam stary ale jary
- wzmacniacz - UNITRA ŁZR stereo integrated amplifier PW 3015
- kolumny - Diora jakies tam nie chce mi sie zerkac

(a tak korzystaja z okazji to na jednej z imprezek padl ludziom wzmacniacz i prawie cala noc muza szla wlasnie z mojego sprzetu - niestety wywalilo mi membrany - tzn tylko porwalo ta elastyczna otoczke sama cewka i jej oslonka jest cala - io czy jest jakis domowy sposob na zregenerowanie tego czy dac sobie spokoj i kupic same glosniki i wstaiwc do kolumienek - jezeli mozecie to podajcie orientacyjny koszt naprawy oraz kupna nowych glosnikow)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2002, 09:27   #37
Ormianin
Komandor

Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Majonez napisa***322;(a)

sprzecior mam stary ale jary
- wzmacniacz - UNITRA ŁZR stereo integrated amplifier PW 3015
- kolumny - Diora jakies tam nie chce mi sie zerkac

(a tak korzystaja z okazji to na jednej z imprezek padl ludziom wzmacniacz i prawie cala noc muza szla wlasnie z mojego sprzetu - niestety wywalilo mi membrany - tzn tylko porwalo ta elastyczna otoczke sama cewka i jej oslonka jest cala - io czy jest jakis domowy sposob na zregenerowanie tego czy dac sobie spokoj i kupic same glosniki i wstaiwc do kolumienek - jezeli mozecie to podajcie orientacyjny koszt naprawy oraz kupna nowych glosnikow)
Sprzecior masz stary, wzmacniacz moze i jary ale zaloze sie ze szumi i buczy, elektrolity do wymiany bo juz po eksploatacji odparowaly zapewnie, jesli nie wymienisz to dzwiek z kazdym miesiacem kaszana bedzie, koszt wymiany na kondensatory tentelowe to jest jakies 20 zl teraz chyba

co do glosnikow, wogole sie nie oplaca, lepiej sobie nowe glosniki sprawic, teraz masz tego wyboru od gieldy po sklepy od jasnej ciasnej, wiec kleic to czy tez majsterkowac przy tym to raczej syzyfowa praca... a tak swoja droga dla info... to kiedys tez porwala mi sie ta otoczka kleilem silikonem, jednak glebokie basy juz nie takie byly, dlatego lepiej kupic nowe

pozdrawiam
Stary 18.12.2002, 10:02   #38
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Majonez, sprawdź czy nie obluzowała się cewka w głośniku. Ja miałem taki głośnik i to przeszkadzało (zwłaszcza, ze był to basowy). Jeśli usterka spowodowała rozszczelnienie kolumny (o ile kompaktowa), to lepiej wymień głośnik. Ja na Twoim miejscu i tak raczej skłaniałbym się do wymiany głośnika. Cenowo nie wiem, ale usługi dość drogie, a efekt niepewny.
Miłego dnia
PS. O Ormianin mnie wyprzedził
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2002, 10:07   #39
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Majonez napisa***322;(a)
tak korzystaja z okazji to na jednej z imprezek padl ludziom wzmacniacz i prawie cala noc muza szla wlasnie z mojego sprzetu - niestety wywalilo mi membrany - tzn tylko porwalo ta elastyczna otoczke sama cewka i jej oslonka jest cala - io czy jest jakis domowy sposob na zregenerowanie tego czy dac sobie spokoj i kupic same glosniki i wstaiwc do kolumienek - jezeli mozecie to podajcie orientacyjny koszt naprawy oraz kupna nowych glosnikow)
Przeżyłem to samo na mojej Elizabeth (Made in Diora ś.p.). Głośniki są nienaprawialne. Kup na giełdzie, nalepiej takie same (z tyłu masz ich symbol). Ważne jest tylko: impedancja Z i wymiary geometryczne głośnika. Moc głośnika większa lub równa oryginalnemu. 8)
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2002, 11:10   #40
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dzieki wszystkim za odpowiedzi

Cytat:
Ormianin napisa***322;(a)
Sprzecior masz stary, wzmacniacz moze i jary ale zaloze sie ze szumi i buczy, elektrolity do wymiany bo juz po eksploatacji odparowaly zapewnie, jesli nie wymienisz to dzwiek z kazdym miesiacem kaszana bedzie, koszt wymiany na kondensatory tentelowe to jest jakies 20 zl teraz chyba[...]
co rozumiesz pod slowani ze szumi i buczy
chodzi o to ze buczy jak tylko jest podlaczony do zasilania i wlaczony?
czy na glosnikach buczy jak nie jest podawany dzwiek?

jezeli o te sprawy to zdziwilbys sie ale zadnych takich objawow z jego strony nie mialem i nie mam - sadze ze sprzecior jeszcze troche pociagnie - akurat ten model byl produkowany na eksport

unitra rulez

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2002, 11:26   #41
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Majonez polecam Ci wstawienie głosników Tonsila - sam mam kolumnu zrobione przez mojego tate na tychze głosnikach chodzą jush dwadziescia lat a i tak sa lepsze w porównaniu z niektórymi kolumnami które mozna kupić.

Tonsil obecnie nawiazał współprace z Pionereem i robia naprawde dobry sprzet.

Jest w czym wybierać http://www.tonsil.com.pl/ !

Mają bardzo dobre ceny !

Pozdrawiam
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2002, 12:11   #42
Ormianin
Komandor

Cytat:
Majonez napisa***322;(a)
dzieki wszystkim za odpowiedzi

co rozumiesz pod slowani ze szumi i buczy
[...]

unitra rulez
chodzi mi o to jesli wzmacniacz jest "on-line" to potrafi po pewnym czasie szumiec - czyli syczec na glosnikach (jesli sie tranzystory wytopia lub nie sa niskoszumowe) - albo buczec to zasilacz przepuszcza dzwiek o czestotliwosci 50-60 Hz, ten wynika z kiepskich przez zaklady unitra swego czasu montowanych kondesatorow, po 2 latach eksploatacji odparowuja i nie filtruja tego nieprzyjemnego buczenia... wymienia sie wiec je na lepsze, dzisiaj jest tego troche, ale nie polskie bo te dalej marnej jakosci
lutowalem to swego czasu jak bylem w LO na Diorze, mialem Tosce i "szuflade" ale to byl odlotowy sprzet

pozdrawiam
Stary 18.12.2002, 15:16   #43
jakol
Bywalec

Data rejestracji: 14.06.2002
jakol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
elektrolity do wymiany bo juz po eksploatacji odparowaly zapewnie
Które elektrolity trzeba wymienić bo jest ich trochę we wzmacniaczu. Czy wszystkie i czy wszystkie można na tantalowe?
jakol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2002, 16:22   #44
Ormianin
Komandor

Cytat:
jakol napisa***322;(a)
Które elektrolity trzeba wymienić bo jest ich trochę we wzmacniaczu. Czy wszystkie i czy wszystkie można na tantalowe?
Zapraszam tutaj: http://www.hifi.pl/php/poradnik.php
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: