Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ACDSee 7 Power Pack (https://forum.cdrinfo.pl/f5/acdsee-7-power-pack-40856/)

-Sid-The-Rat=> 08.10.2004 10:18

zainstalowalem, przetestowalem, wywalilem

pewnie nie zwrociliscie na to uwagi crackujac drania, ale jak odetniesz program od netu to on sie na trialu strasznie burzy, i generalnie opoznia to start programu

wyglad ma zgodnie z moimi wspomnieniami okrutny, officexp pelna geba, i nie mozna go zmusic zeby uzywal mojego stylu windowsa - pala za glupote autora ktory chcial byc madrzejszy niz uzytkownik

szybkosc startu i przegladania zdjec, to pewnie moje wrazenie ale z na stocku gdzie mam 2300 7mb zdjec ten program po porstu umiera [zarabiam na zycie bawiac sie m.in. grafika]

koniecznosci instalacji pozal sie boze edytora zeby wykonac nie-defaultowego batch'a - ten edytor to jest obraza - albo sie robi edytor taki jak psp czy ps, albo sie wklada podstawowe akcje w program do przegladania i nie pretenduje do czegos wiecej - bo ten program robi wszsytko zeby nie wygladac jak paint, a umie.. coz.. niewiele wiecej

opcji ulatwiajacej sortowanie obrazkow [przenoszenie do zdefiniowanych wczesniej kilku katalgow] jakos nie znalazlem

spodobal mi sie wyglad opcji screen capture - dziala tak jak wszedzie ale tutaj wreszcie je porzadnie ktos opisal

a co do laski - nie wiem czy zauwazyliscie, ale najbardziej 'extra' laski - czyli takie przepalone, przemalowane i przestrojone [one naturalnie uwazaja ze wszsytko zrobily w dobrym guscie] chodza z dresami

Turboni 08.10.2004 11:07

o ostatnie zdanie bardzo mi sie podobalo - ale taka jest prawda.
a co do cracka to jest tego pelno :) i dzialaja
reasumujac kazdy lubi co innego i nie ma potrzeby aby sie o to klucic co jest lepsze
:piwo:

nimal 08.10.2004 11:27

mam podobne zdanie, od jakiegos czasu, na temat acdsee jak Sid
tworzenie przerosnietej bazy danych (jakis pajac zdecydowal ze zdaje sie od wersji 5 nie mozna wylaczyc jej tworzenia!) i straszliwie dlugie wczytywanie katalogow z obrazkami...
w 6 byla opcja move to i copy to - wlasnie do wczesniej zdefiniowanych katalogow
opcje batchowe... sa nawet niezle, ale edytor to faktycznie porazka, na szczescie w 6 mozna bylo zdefiniowac zewnetrzny, 7 nie testowalem i jakos mi sie nie pali
nie da sie tez ukryc ze freewarowy irfanview jest reklamowany jako najszybsza przegladarka grafiki i niewatpliwie to prawda :)

Kris 08.10.2004 11:45

he he... skrakowane g...
A tak poza tym, to mi do pracy służy wersja 3.1 i nie myślę zmieniać.
Pewnie Photoshopa też macie CS :) mojego Elements nie zamieniłbym na żadnego innego...
miłego słodzenia chłopaki...

PS. to są też takie laski "posłodzone" - dla mnie tu ku..wki się nazywa... ;)

legion 08.10.2004 11:51

jak chcecie sie pobawic za darmo to proponuje gimpa 2 i Photoshop oraz edytor acd sa zbedne :)

adbok 08.10.2004 16:19

nie zapominajmy o wbudowanej przegladarce graficznej w systemy win2k :) no moze jest "dziadowa" i posiada malo funkcji (albo ich nie posiada;) ale jak to zawsze nie mosily wydawac tych paru zł na inna przegladarke bo mamy juz dolaczona z systemem :) a jak nam nie odpowiada to taka lepsza od systemowej i za free jest irfanview posiada wiecej funkcji i chyba kazdy by wolal takiego view`era niz minuaturki wina:)

andrzejj9 09.10.2004 19:35

Ja też od pewnego czasu używam tylko InfranView i na jego korzyść zrezygnowałem z ACDSee. Moim podstawowym zarzutem przy którejś wersji stało się włąśnie to naładowanie multum różnych, nierzadko zbędnych opcji, i ogólna powolność programu. Od przeglądarki wymagam przede wszystkim funkcjonalności i szybkości działania. A to jakoś przy kolejnej wersji ACD się po prostu zagubiło.

Ale niewykluczone, że za sprawą wersji 7.0 przetestuję raz jeszcze dawny program. W każdym razie Wasze argumenty za i przeciw - a zwłaszcza niektóre - bardzo mi się podobają ;)

Maciej 09.10.2004 19:43

XnView ...używałem i używam, no i jest darmowy.
Nie posiada bezużytecznych "bzdetów" które nie potrzebnie zajmuję pamięć.
przeglądarka to przeglądarka ...powinna tylko przeglądać

MacGyver 09.10.2004 20:04

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
ja tam nadal lece na....
i zero problemow :)

To samo u mnie ;) :spoko:
Ale instalkę "siódemki" ściągnąłem...

andrzejj9 09.10.2004 20:18

Cytat:

Napisany przez Maciej
XnView ...używałem i używam, no i jest darmowy.
Nie posiada bezużytecznych "bzdetów" które nie potrzebnie zajmuję pamięć.
przeglądarka to przeglądarka ...powinna tylko przeglądać

Dla mnie jeszcze bardzo praktyczna jest fukcja zmiany wielkości obrazka, oraz jego rozszerzenia. Ale i Infranview doskonale sobie z tym radzi.

Turboni 09.10.2004 20:27

ja sie przyzwyczailem do acdsee i tak caly czas jade na niej

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:28.