![]() |
zainstalowalem, przetestowalem, wywalilem
pewnie nie zwrociliscie na to uwagi crackujac drania, ale jak odetniesz program od netu to on sie na trialu strasznie burzy, i generalnie opoznia to start programu wyglad ma zgodnie z moimi wspomnieniami okrutny, officexp pelna geba, i nie mozna go zmusic zeby uzywal mojego stylu windowsa - pala za glupote autora ktory chcial byc madrzejszy niz uzytkownik szybkosc startu i przegladania zdjec, to pewnie moje wrazenie ale z na stocku gdzie mam 2300 7mb zdjec ten program po porstu umiera [zarabiam na zycie bawiac sie m.in. grafika] koniecznosci instalacji pozal sie boze edytora zeby wykonac nie-defaultowego batch'a - ten edytor to jest obraza - albo sie robi edytor taki jak psp czy ps, albo sie wklada podstawowe akcje w program do przegladania i nie pretenduje do czegos wiecej - bo ten program robi wszsytko zeby nie wygladac jak paint, a umie.. coz.. niewiele wiecej opcji ulatwiajacej sortowanie obrazkow [przenoszenie do zdefiniowanych wczesniej kilku katalgow] jakos nie znalazlem spodobal mi sie wyglad opcji screen capture - dziala tak jak wszedzie ale tutaj wreszcie je porzadnie ktos opisal a co do laski - nie wiem czy zauwazyliscie, ale najbardziej 'extra' laski - czyli takie przepalone, przemalowane i przestrojone [one naturalnie uwazaja ze wszsytko zrobily w dobrym guscie] chodza z dresami |
o ostatnie zdanie bardzo mi sie podobalo - ale taka jest prawda.
a co do cracka to jest tego pelno :) i dzialaja reasumujac kazdy lubi co innego i nie ma potrzeby aby sie o to klucic co jest lepsze :piwo: |
mam podobne zdanie, od jakiegos czasu, na temat acdsee jak Sid
tworzenie przerosnietej bazy danych (jakis pajac zdecydowal ze zdaje sie od wersji 5 nie mozna wylaczyc jej tworzenia!) i straszliwie dlugie wczytywanie katalogow z obrazkami... w 6 byla opcja move to i copy to - wlasnie do wczesniej zdefiniowanych katalogow opcje batchowe... sa nawet niezle, ale edytor to faktycznie porazka, na szczescie w 6 mozna bylo zdefiniowac zewnetrzny, 7 nie testowalem i jakos mi sie nie pali nie da sie tez ukryc ze freewarowy irfanview jest reklamowany jako najszybsza przegladarka grafiki i niewatpliwie to prawda :) |
he he... skrakowane g...
A tak poza tym, to mi do pracy służy wersja 3.1 i nie myślę zmieniać. Pewnie Photoshopa też macie CS :) mojego Elements nie zamieniłbym na żadnego innego... miłego słodzenia chłopaki... PS. to są też takie laski "posłodzone" - dla mnie tu ku..wki się nazywa... ;) |
jak chcecie sie pobawic za darmo to proponuje gimpa 2 i Photoshop oraz edytor acd sa zbedne :)
|
nie zapominajmy o wbudowanej przegladarce graficznej w systemy win2k :) no moze jest "dziadowa" i posiada malo funkcji (albo ich nie posiada;) ale jak to zawsze nie mosily wydawac tych paru zł na inna przegladarke bo mamy juz dolaczona z systemem :) a jak nam nie odpowiada to taka lepsza od systemowej i za free jest irfanview posiada wiecej funkcji i chyba kazdy by wolal takiego view`era niz minuaturki wina:)
|
Ja też od pewnego czasu używam tylko InfranView i na jego korzyść zrezygnowałem z ACDSee. Moim podstawowym zarzutem przy którejś wersji stało się włąśnie to naładowanie multum różnych, nierzadko zbędnych opcji, i ogólna powolność programu. Od przeglądarki wymagam przede wszystkim funkcjonalności i szybkości działania. A to jakoś przy kolejnej wersji ACD się po prostu zagubiło.
Ale niewykluczone, że za sprawą wersji 7.0 przetestuję raz jeszcze dawny program. W każdym razie Wasze argumenty za i przeciw - a zwłaszcza niektóre - bardzo mi się podobają ;) |
XnView ...używałem i używam, no i jest darmowy.
Nie posiada bezużytecznych "bzdetów" które nie potrzebnie zajmuję pamięć. przeglądarka to przeglądarka ...powinna tylko przeglądać |
Cytat:
Ale instalkę "siódemki" ściągnąłem... |
Cytat:
|
ja sie przyzwyczailem do acdsee i tak caly czas jade na niej
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:28. |