![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Adapter dual-SIM - czy ktoś używa(ł)?
Witam,
czy ktoś z Was używa bądź używał adapter dual-SIM? Interesuje mnie zwłaszcza taki o wymiarach jednej karty SIM (wtedy trzeba odpowiednio przyciąć oryginalne karty SIM), i tu też jest kwestia wyboru sposobu przełączania się pomiędzy aktywnymi numerami (tańszy: poprzez wyłączenie i włączenie telefonu, droższy: aktywną kartę SIM wybiera się w menu telefonu poprzez Sim Application Toolkit - czyli tak, jak działa SIMextra, go-CARD lub PlusMEGA) Czy to zdaje rezultat? Oszczędności w opłatach łatwo sobie samemu policzyć ![]() Przykładowo: droższy: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49494539 tańszy: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48795927 Pozdrawiam
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Ja używałem takiego czegoś, ale to było jakiś czas temu - tzn. ja miałem tego dual-sim'a jako tylną obudowę do mojej komórki (N3510i). Tzn. miałem tylną obudowę, na której zamontowane były dwa gniazda na sim'a i od tego poprowadzony był kabelek to gniazda sim w komórce. Dodam, że ja miałem tą "tańszą" wersję. Muszę przyznać, że zdawało to egzamin, aczkolwiek to przełączanie było trochę denerwujące. Teraz tego nie używam, ponieważ teraz mam tylko jedną sim'kę.
Ale podkreślam, ja miałem tą straszą wersję. Ale jeśli chodzi o takie coś, co opisał MaciejT, to podobno też głupie nie jest. Osobiście tego nie używałem, ale słyszałem pochlebne opinie na ich temat. Martwi mnie tylko to "przycinanie" karty sim... Ale jak komuś ręcę się nie trzęsą to może ciąć ![]() Mogę polecić dual-sim'y - jak już napisał MaciejT, oszczędności na takim rozwiązaniu można łatwo policzyć ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Też miałem tę tańszą wersję zewnętrzną, bez cięcia karty.
Byłem z niej zadowolony, tylko to wyłączanie i włączanie... ![]() Teraz mam 2 telefony i problem z głowy, tyle że gratów więcej trzeba nosić. Są jeszcze do kupienia czyste karty SIM+programator, mozesz sobie na taką kartę skopiować do 8 różnych SIMów i przełączać z menu. Gdzieś to widziałem, nawet rozważałem zakup, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie... Jeszcze poszukam. ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Dzieki za odpowiedzi o dual-SIMie, wciaz sie zastanawiam ![]() PS. Bardzo nurtuje mnie, ile czasu zajmuje przełączanie się pomiędzy kartami SIM za pomocą menu (nie chodzi mi bynajmniej o bicie rekordów w naciskaniu klawiszy, tylko po jakim czasie od naciśnięcia np "SIM2" telefon będzie gotowy do pracy na karcie oznaczonej SIM2, gdy wcześniej aktywną kartą była SIM1).
![]() |
![]() |
#5 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adapter Dual-Sim do telefonu komórkowego
Odkopi***281; temat.
Czy kto***347; z Was u***380;ywa takich adapter***243;w w kom***243;rce? Jak si***281; to sprawuje? Prosz***281; o modele telefon***243;w i opinie. Zastanawiam si***281; nad takim rozwi***261;zaniem do SE z710i. http://www.allegro.pl/10531_adaptery_dual_sim.html Pozdrawiam! Ostatnio zmieniany przez Kris : 15.03.2007 o godz. 09:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.12.2003
![]() |
nie powiem Ci jak sie sprawuje, bo nie korzystam ale uprzedzam, ze jesli masz nowa karte Heyah to moze nie dzialac, bo ma inny chip
![]() |
|
|