Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.04.2005, 01:49   #1
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Adapter dual-SIM - czy ktoś używa(ł)?

Witam,

czy ktoś z Was używa bądź używał adapter dual-SIM?

Interesuje mnie zwłaszcza taki o wymiarach jednej karty SIM (wtedy trzeba odpowiednio przyciąć oryginalne karty SIM), i tu też jest kwestia wyboru sposobu przełączania się pomiędzy aktywnymi numerami (tańszy: poprzez wyłączenie i włączenie telefonu, droższy: aktywną kartę SIM wybiera się w menu telefonu poprzez Sim Application Toolkit - czyli tak, jak działa SIMextra, go-CARD lub PlusMEGA)

Czy to zdaje rezultat?
Oszczędności w opłatach łatwo sobie samemu policzyć

Przykładowo:

droższy:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49494539

tańszy:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48795927

Pozdrawiam

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.04.2005, 21:38   #2
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja używałem takiego czegoś, ale to było jakiś czas temu - tzn. ja miałem tego dual-sim'a jako tylną obudowę do mojej komórki (N3510i). Tzn. miałem tylną obudowę, na której zamontowane były dwa gniazda na sim'a i od tego poprowadzony był kabelek to gniazda sim w komórce. Dodam, że ja miałem tą "tańszą" wersję. Muszę przyznać, że zdawało to egzamin, aczkolwiek to przełączanie było trochę denerwujące. Teraz tego nie używam, ponieważ teraz mam tylko jedną sim'kę.

Ale podkreślam, ja miałem tą straszą wersję. Ale jeśli chodzi o takie coś, co opisał MaciejT, to podobno też głupie nie jest. Osobiście tego nie używałem, ale słyszałem pochlebne opinie na ich temat. Martwi mnie tylko to "przycinanie" karty sim... Ale jak komuś ręcę się nie trzęsą to może ciąć

Mogę polecić dual-sim'y - jak już napisał MaciejT, oszczędności na takim rozwiązaniu można łatwo policzyć
Stary 30.04.2005, 23:05   #3
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Też miałem tę tańszą wersję zewnętrzną, bez cięcia karty.
Byłem z niej zadowolony, tylko to wyłączanie i włączanie...
Teraz mam 2 telefony i problem z głowy, tyle że gratów więcej trzeba nosić.
Są jeszcze do kupienia czyste karty SIM+programator, mozesz sobie na taką kartę skopiować do 8 różnych SIMów i przełączać z menu.
Gdzieś to widziałem, nawet rozważałem zakup, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie...
Jeszcze poszukam.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.04.2005, 23:12   #4
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Są jeszcze do kupienia czyste karty SIM+programator, mozesz sobie na taką kartę skopiować do 8 różnych SIMów i przełączać z menu.
Gdzieś to widziałem, nawet rozważałem zakup, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie...
Jeszcze poszukam.
Tak, są. 10 lub 16 numerów na 1 karcie (zaleznie od wersji karty) + programator = ok 100zł. Tylko, ze nie da sie skopiowac praktycznie zadnej karty (nowych Idei, Heyah, Plusa z PlusMEGA, Era z SIMextra, etc.), czyli jest to produkt prawie bezużyteczny.

Dzieki za odpowiedzi o dual-SIMie, wciaz sie zastanawiam

PS. Bardzo nurtuje mnie, ile czasu zajmuje przełączanie się pomiędzy kartami SIM za pomocą menu (nie chodzi mi bynajmniej o bicie rekordów w naciskaniu klawiszy, tylko po jakim czasie od naciśnięcia np "SIM2" telefon będzie gotowy do pracy na karcie oznaczonej SIM2, gdy wcześniej aktywną kartą była SIM1).
Stary 15.03.2007, 09:03   #5
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Adapter Dual-Sim do telefonu komórkowego

Odkopi***281; temat.

Czy kto***347; z Was u***380;ywa takich adapter***243;w w kom***243;rce? Jak si***281; to sprawuje? Prosz***281; o modele telefon***243;w i opinie.
Zastanawiam si***281; nad takim rozwi***261;zaniem do SE z710i.

http://www.allegro.pl/10531_adaptery_dual_sim.html

Pozdrawiam!

Ostatnio zmieniany przez Kris : 15.03.2007 o godz. 09:55
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2007, 04:10   #6
Aszej
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.12.2003
Aszej zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie powiem Ci jak sie sprawuje, bo nie korzystam ale uprzedzam, ze jesli masz nowa karte Heyah to moze nie dzialac, bo ma inny chip

MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Aszej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: