![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Agresywna reklama/terror telefoniczny różnych firm
Witam,
czy macie problemy z jakąś firmą która notorycznie do Was wydzwania, mając za nic wasz czas i prośby o usunięcie numeru z ich bazy ? Ja dostałem niedawno pocztą reklamę z Google, jakiś AdWords, coś takiego: ![]() ![]() i od tego czasu jestem notorycznie nękany telefonami numeru 222129500. Głos mężczyzny lub kobiety przedstawia się "dzwonię w imieniu firmy Google" i tu dalej nawijanie ***8230; Dzwonią nawet po dwa razy dziennie od około 2 tygodni. Nic nie pomaga grzeczne odmówienie na ich ofertę, ani bycie niegrzecznym ![]() Co radzicie, przeczekać?, czy może da się to jakoś inaczej rozwiązać. Na razie zgłaszać na Policję nie ma co (i tak nic z tym nie zrobią), a w telefonie nie mam czarnej listy numerów. Mogę też zwyczajnie ich rozłączać, ale to mnie bardzo irytuje. pozdrawiam
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nikt nie zrobi takiej kasy jak będzie działać grzecznie i potulnie.
Wszystko wskazuje na to że wspaniałość Google jest tylko powierzchowna. A co do nękania to ja bym dodał ten numer do blacklisty w telefonie i obserwował. Jak nie zadziała to chyba zostaje zgłosić na policje i zażądać 100 tys za straty moralne ![]() edit: ach nie doczytałem ze nie masz blacklisty. No to nie wiem czy da się coś łatwo wykombinować. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 21.02.2013 o godz. 12:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Policja działa beznadziejnie w takich sprawach, potrafi tylko umorzyć sprawę, albo powiedzieć, aby sobie pozew cywilny złożyć. Wiem niestety z własnego doświadczenia ...
Jeszcze mam nadzieję, że to się niedługo skończy, oferta ponoć wygasa 31 marca.
![]() |
![]() |
#4 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Blacklista i/lub czerwona słuchawka (na zastrzeżone numery też).
A jak się nudzisz, to pogadać z godzinę czy dwie wypytując o wszystko, co możliwe w danej ofercie. Jak sprzedawca zmarnuje raz kupę czasu, to zaznaczy coś w systemie ![]()
![]() |
#5 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do mnie wydzwaniają z Home Broker i szkoły językowej Empik School (oraz Speak Up).
Ja jestem cierpliwy i miły, ale do czasu... Ostatnio musiałem zagrozić sądem.
![]() |
#6 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a operatorzy nie moga zablokowac danego numeru ?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Człekokształtny
Pewnie i jest taka możliwość, ale ja chcę żeby usunęli całkiem mój numer i wszystkie dane osobowe ze swojej bazy danych.
A nie tylko zablokować im możliwość dodzwonienia się.
![]() |
#8 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
To jest walka z wiatrakami. Żaden konsultant nie usunie niczego z bazy, co najwyżej za każdym razem dzwoni inny i na nowo pali głupa.
Trzeba oficjalnie wystąpić na piśmie o zmianę/usunięcie swoich danych. Albo zmienić numery telefonów, no i zastrzec wszedzie udostępnianie swoich danych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Tak jak pisze Grzeniu. Na piśmie - żądanie usunięcia danych osobowych. List z potwierdzeniem odbioru. Jeśli potem zadzwonią - zgłoś do GIODO. Będą mieli przerąbane. GIODO im zrobi z d. jesień średniowiecza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
nic im nie zrobi po dostali dane drugi raz. wszyscy sa czysci jak lza...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Człekokształtny
Nie bardzo rozumiem.
![]() |
#12 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Zrobi. Za takie rzeczy są wyroki. GIODO się nie patyczkuje.
Jeśli mają dane "zebrane ponownie", to ten klient musiałby z datą PO piśmie z żądaniem zaprzestania przetwarzania danych, podpisać klauzulę zgody przetwarzania ponownie. Jeśli nie mają dowodów, to leżą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Na moje oko ktoś z Google podpisał umowę o wciskanie ich usług. Podobnie działają inne firmy. Gdyby ktoś do Ciebie dzwonił i proponował Windows 8 dzień w dzień i mówił, że dzwoni w imieniu Microsoftu to od razu byś po nim pojechał? Wątpię. Na miejscu Arepo bym zrobił raban na wszystkie możliwe strony - jeżeli posiadasz konto na FB to na oficjalnym profilu Google napisz, że ktoś w imieniu ich do Ciebie dzwoni codziennie i Cię nęka. Jeżeli to nie pomoże to zostaje Wykop, który jak wiadomo potrafi odpowiednio rozpropagować informacje ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tam mam inną taktykę
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
AdvancedNet.pl - hosting
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
A niech sobie dzwonią firmy jak chcą i kiedy chcą. Jeśli numeru nie mam w kontaktach po prostu nie odbieram. Szkoda mojego cennego czasu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z nagrywaniem płyt CD/R jednej z firm | FiloMatrix | Napędy optyczne DVD | 5 | 08.02.2008 12:21 |
firm ware do LITE-ON CD-RW SOHR-5239V(52x/32x/52x CD-RW) | Bebok | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 27.01.2007 12:44 |
Przykładowe zdjęcia z aparatów różnych marek | Calme | Fotografia | 20 | 25.09.2005 23:30 |
Szukam MegaTestu różnych pamięci RAM DDR najlepiej tych 400Mhz | Laser | Off topic | 22 | 07.05.2003 23:32 |
Błedy C1 na płytach różnych producentów | statistica | Napędy optyczne CD | 3 | 28.08.2002 13:21 |