![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
Pingi Giganty !!!
Od niedawna mam net z kablówki.
Mam tez w związku z tym problem - gigantyczne pingi. Np. do www.wp.pl średnio ok 2000ms. To chyba o wiele za duzo. O graniu w cs-a po sieci można zapomnieć Co jest tego przyczyną? Zgłaszałem już to do serwisu ale jakoś tym sie za bardzo nie przejmują. Teoretycznie łącze miało mieć gwarantowane 128/32 kbps na uzytkownika. Jak ściągam jakiś plik to w zasadzie by się zgadzało. Ale skąd te pingi? Załączam screena - 1 IP to moja brama dalej niewiem. Czy Admin sieci może (jak bedzie chciał) coś zrobic w tej kwestii? PLEASE HEEEELP!!!
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
a dlaczego nie wipisałeś ping wp.pl
spróbuj to wpisać i napisz co pokazało |
|
|
|
|
|
#3 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
zpinguj jeszce np rmf.fm albo onet.pl i zobacz jakie tam masz czasy :chytry:
|
|
|
#4 |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
ja jak wpisze tracert www.onet.pl to też długo czekam ale jak pinguje czyli ping www.onet.pl to już jest szybko!!! Ty śledzisz połączenia z tą stroną a nie wysyłasz ping!!!!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
A czy jak robiłeś tego tracerouta to przypadkiem czegoś nie ściągałęś albo nie wysyłałeś? Tak właściwie to wygląda na bardzo duże obciążenie łącza Twoejej kablówki, pewnie Twój operator ma dużo podłączonych klientów, którzy dużo ciągną, mają kaze i inne syfy włączone a łącze ze światem bardzo skromne jak na taka ilość klientów, jak sądze łącza szybko niedokupi bo mu kasy szkoda, więc poproś, żeby zablokował/ograniczył wszystkim programy p2p i wtedy będziesz miał idealne pingi. Tyle, że jak zablokuje to ludzie zaczną się awanturować bo bez p2p to oni nie mogą żyć.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
tak jak kizio zasugerowal
wpisz: ping www.wp.pl chociaz u mnie 'tracert www.wp.pl' wyglada korzystniej
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
1. Jak robiłem tracert-a ni się nie ściągało.
2. Zamieścilem screena z tracerta bo jest więcej danych niż w samym pingu. 3. Pingi do onetu i wp wachają sie od 1500 do 2000 a czasami nawet gorzej, średnio ok1600 ms. Dzisiaj są monotonne: Upłynął limit czasu żądania... Jeżeli pojawi sie u was firma CATV Sp. z o.o. ze swoją ofertą internetu to uciekajcie jak najdalej... Pozdrawiam
|
![]() |
|
|