Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.07.2003, 10:55   #5
djc
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.08.2002
djc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No właśnie dziwne. Mnie do tej pory nie zdarzyło się, ani nigdy nie słyszałem o czymś takim, żeby pojawiły się dwie partycje c:, a miesząłem już sporo z kilkoma systemami.
Raz miałem na 1 dysku win98, a na drugim winXP (na 1 partycji) i WinMe (na drugiej partycji). Win 98 widział swoją partycję jako C:, a partycję winME, jako jakąś tam inną literkę. A Win ME (odwrotnie) swoją widział jako c:, a z 98 jako inną literkę. Po prostu litery dysków się zamieniały w zależności od tego który z windowsów był startowany. Wszystko to było startowane za pomocą bootmenagerów, bez żadnych kombinacji w biosie.

Voytek może po prostu coś przeoczyłeś. Najprościej zainstaluj najpierw 98 a dopiero później 2000, wtedy powinno być w porządku.
Dysk może się wyłączać, jeżeli przy ładowaniu odwoła się do partycji ukrytej, ale powinno to stać się raz, a nie kilka razy jak piszesz. Po prostu wywala bluescreena, dysk się wyłącza i nastąpuje zrestartowanie komputera (przynajmniej było tak u mnie dopóki sobie nie przypomniałem, że próbuję ładować system z partycji ukrytej).
djc jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: