![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
GeForce 2 Ti i problem z tv-out
Witam
Posiadam karte graficzna GeForce 2 Titanium z tv-out na SVHS z czterema pinami, kupilem do niej kabel SHVS/CHinch i podlaczylem do telewizora i tu zaczynaja sie problemy karta w opcjach ma jedynie mozliwosc przelaczenia sie na telewizor ale jak to robi wylacza monitor, takze dzwieku nie ma na tv, program tv tools w pewnym stopniu rozwiazuje problem bo rozdziela obraz z monitora ale karta dostosowuje rozdzielczosc do monitora z tv czyli 50hz i niska rodzielczosc 800x600 no ale nadal dzwieku nie ma, ma ktos moze podobny problem i go rozwiazal albo wie jak mi pomoc to prosze o odp. Z gory dzieki |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Niestety karta nie posaiada 2 RAM DAC;ow dlatego obraz na monitorze i na tv musi miec te same parametry (800x600 na 50hz).
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
dźwięku z k. graficznej oczywiście nie wyprowadzisz. Spróbuj z k. dźwiękowej może...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
![]() |
Dzwiek wyprowadzilem z kart dzwiekowej i dziala, a znacie jakies tanie 128bit karty geforce czy ati (moga byc podobnej mocy co ten moj geforce) w miare tanie ktore obsluguje mozliwosc wyswietlania osobno obrazu na tv i monitorze ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Może GeForceFX 5200 Galaxy 128MB tv/DVI 128-bit, ja co prawda mam trochę inna z tej serii i obsługuje klonowanie, więc ta też powinna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Klonowanie kazda obsluzy to nie tego kwestia. Karta musi miec 2 ramdac'i zeby mogla na 2 monitorach wyswietlic 2 obrazy w rozniej rozdzialce. Wiekszosc kart ATi ma podwojny RAMDAC - po niskiej cenie polecam R9600PRO ale ostrzegam! efekty takich 2 obrazow moga odbiegac od twoich oczekiwan! (system ma tylko 1 pulpit i bedzie on rozdzielczosci "wyswietlacza glownego" czyli jezeli monitor jako wyswietlacz glowny bedzie mial 1024x768 a tv 800x600 to na tv bedzie widac tylko wycinek pulpitu ktory bedzie przesowal sie gdy mysz znajdzie sie poza jego obszarem.)
![]() |
#7 |
Technik Informatyk
![]() |
No cenoweo ten geforce nie jest zly, pomysle nad jego kupnem, dziekuje wszystkim za pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
Cytat:
Do pobrania wersja shareware : TU Ostatnio zmieniany przez ryba120 : 17.12.2005 o godz. 00:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Technik Informatyk
![]() |
Uzywam tego tvtool bo jak kozystam ze zwyklych strownikow od nvidia to one tylko przelaczaja miedzy tv a monitorem nie robia klona obrazu, dziwi mnie tez to ze obraz na tv migocze tzn robia sie takie pinonowe fale i obraz jest taki jak by byl slaby odbior mam kabel 3m + 5m z przejsciowkami czy to moze byc tego wina ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|