![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2002
![]() |
co sie dzieje? firewall (zonealarm) ciagle pokazuje, ze zablokowal czyjs atak na moj komputer... dokladniej blokuje dostep do portu 135...
jako zrodlo mam podanych mase adresow ip, ktore najczesciej prowadza do: Final results obtained from whois.ripe.net. Results: % This is the RIPE Whois server. % The objects are in RPSL format. % % Rights restricted by copyright. % See http://www.ripe.net/ripencc/pub-serv...copyright.html inetnum: 80.40.0.0 - 80.47.255.255 netname: UK-TELINCO-20011123 descr: PROVIDER Local Registry country: GB tech-c: TU935-RIPE admin-c: TU935-RIPE status: ALLOCATED PA mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT mnt-lower: TELINCO-RIPE-MNT mnt-routes: TELINCO-RIPE-MNT changed: hostmaster@ripe.net 20011123 changed: hostmaster@ripe.net 20020313 source: RIPE route: 80.40.0.0/13 descr: Tiscali UK Ltd (dial pool) origin: AS9105 notify: hostmaster@uk.tiscali.com notify: routing@as9105.net mnt-by: TELINCO-RIPE-MNT changed: barry.titmarsh@uk.tiscali.com 20011123 source: RIPE role: Tiscali UK address: Tiscali UK Limited address: 20 Broadwick Street address: London W1F 8HT phone: +44 207 087 2000 e-mail: hostmaster@uk.tiscali.com trouble: Information: http://www.tiscali.com trouble: Concerning abuse and spam ... mailto: abuse@uk.tiscali.com admin-c: DC-RIPE tech-c: FL899-RIPE tech-c: MN4885-RIPE tech-c: GJP-RIPE nic-hdl: TU935-RIPE remarks: hostmaster role account notify: hostmaster@uk.tiscali.com mnt-by: WOLUK-NOC changed: hostmaster@uk.tiscali.com 20020913 changed: hostmaster@uk.tiscali.com 20030520 source: RIPE czy wie ktos moze o co chodzi ?? dlaczego ktos sie na mnie uwzial ?? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Powinienies się cieszyć. Firewall blokuje MS Blasta o którym ostatnio jest głośno
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
![]() |
kur*a! znowu sie zaczelo! rano, jak wlaczylem kompa, nic nie bylo i myslalem ze juz po wszystkim, ale juz przez ok. 1h 30min znowu ktos sie laczy...
skoro twierdzisz, ze to moze byc msblast, to gwoli pewnosci sciagnalem fixblast i latke do winxp... jak powstrzymac te "ataki" ?? i czy to oby na pewno proba podeslania mi msblasta ??
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
nie znam sie na tym, nie wiem czy dobrze to odczytuje, ale to mi wyglada na to, ze jest to uzytkownik sieci Tiscali, masz tam maila, wiec moze wyslij do Tiscali maila z calym raportem, a oni juz chyba udupia tego kolesia
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
![]() |
to chyba niestety nie uzytkownik, a samo tiscali...
bo np. inne ip prowadza do madrytu i tam mam juz imie, nazwisko i adres goscia. tutaj tylko adres do firmy... moze to lamerskie, co powiem, ale boje sie, ze to ktos w roli tiscali chce mnie udupic... otoz wczoraj sciagalem co nieco (warez) ze stronki postawionej wlasnie na serwerze tiscali (tyle ze z koncowka .it nie .com) w penym momencie nie moglem juz wiecej sciagac (403 - forbidden) i mniej wiecej wtedy wszystko sie zaczelo... czy to w ogole mozliwe ?? Ostatnio zmieniany przez ike : 31.08.2003 o godz. 16:05 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
nie wiem ale mnie tez z gnutelli zbanowalo i nic sciagac nie moge
|
|