Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.12.2004, 23:58   #1
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Allegro...

Mam taka sprawe,
kupilem od goscia na allegro przedmiot, transakcja doszla do skutku, ale wystawilem gosciowi neutrala bo caly czas kreci (ze chory, ze ma jakies zajecia, ze juz wyslal itd).
Gosc w zemscie wystawil mi negatywa i podal do allegro, ze "nie wywiazalem sie z umowy zawartej w opisie aukcji" i dostalem ostrzezenie.
Co moge w tej sytuacji zrobic ? wole sie zapytac zanim naskrobie mail do allegro
dodam, ze konto jest zarejestrowane na kogos innego.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.12.2004, 07:11   #2
Erald
Bywalec

Data rejestracji: 15.11.2004
Erald zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W regulaminie jest wzmianko a tym ze sprzedajacy ma 14 dni od daty zakupu do sfinalizowania aukcji( chyba ze w opisie aukcji wyraznie jest inaczej i ty kupujac zgadzasz sie na ten uklad). A wiec jak przeslal Ci przez te 14 dni to raczej wszytko gra . A ze sciemnial cos to poprostu zle trafiles. A pozatym jak koles nie mial neutralnych i negatywnych opinii o swojej osobie a ma duzo pozytywow ( a twoje konto ma malo pozytywow) to raczej admin bedzie wierzyl JEMU a nie tobie . POczytaj regulamin i zawsze bardzo dobrze przeczytaj opis aukcji w wielu przypadkach to jest przyczyna zlego komentarza!pozdro
Erald jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2004, 07:53   #3
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Erald
W regulaminie jest wzmianko a tym ze sprzedajacy ma 14 dni od daty zakupu do sfinalizowania aukcji( chyba ze w opisie aukcji wyraznie jest inaczej i ty kupujac zgadzasz sie na ten uklad). A wiec jak przeslal Ci przez te 14 dni to raczej wszytko gra . A ze sciemnial cos to poprostu zle trafiles. A pozatym jak koles nie mial neutralnych i negatywnych opinii o swojej osobie a ma duzo pozytywow ( a twoje konto ma malo pozytywow) to raczej admin bedzie wierzyl JEMU a nie tobie . POczytaj regulamin i zawsze bardzo dobrze przeczytaj opis aukcji w wielu przypadkach to jest przyczyna zlego komentarza!pozdro
To prawda, ja mialem tak podobnie przy sprzedazy pewnej rzeczy, koles ktory to kupil mial zero reputacji na swoim koncie, wiec byl tym bardzej malo wiarygodny, ale chcialem miec ta przyjemosc aby dopuscic go do pierwszego pozytywa... tymczasem ten ktos kkrecil ze kupi pozniej, ze nie ma czasu itp. w koncu czas na normalna transakcje minal, po licznych cichych mailach postanowialem poczekac, tymczasem to ja dostalem negatywa... coz negatyw za negatyw, ale allegro nie usunelo osobnika, dalej widze goscia ktory licytuje ma reputacji (-1)
Stary 06.12.2004, 09:27   #4
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
Mam taka sprawe,
kupilem od goscia na allegro przedmiot, transakcja doszla do skutku, ale wystawilem gosciowi neutrala bo caly czas kreci (ze chory, ze ma jakies zajecia, ze juz wyslal itd).
Gosc w zemscie wystawil mi negatywa i podal do allegro, ze "nie wywiazalem sie z umowy zawartej w opisie aukcji" i dostalem ostrzezenie.
Co moge w tej sytuacji zrobic ? wole sie zapytac zanim naskrobie mail do allegro
dodam, ze konto jest zarejestrowane na kogos innego.
masz emaile to im wyślij już gościa zabanują zobaczytsz
Stary 06.12.2004, 09:48   #5
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
pisałem coś o tematach dot. allegro
spock - żółta kartka

Mogłeś chociaż porządnie określić temat, a nie jak 1000 innych śmieci "allegro..."

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2004, 11:00   #6
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A moze daj link do tej aukcji. Powiedz co i kiedy mialo miejsce. A Twojego opisu wynika ze mogl miec racje on, Ty, wy obaj lub zaden z was - czyli nic nie wynika
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2004, 12:16   #7
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hej Ciapek, moze dodamy allegro do zakazanych? albo zalocyc specjalny temat i napisac w regulaminie zeby go odswiezac bo inaczej to co chwila ktos wystawia nowy i jest kupa syfu a przylepiac to wiadomo
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2004, 14:50   #8
mr_spock
Merry F****** Christmas

Wiec z komentami to jest tak, ze ja mam same pozytywy (43 chyba) a on mial wczesniej jakies problemy.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33888177

pawelblu - wiec tak, aukcja zakonczyla sie 29, a ja kase wyslalem 2giego - a to dlatego, ze gosc ociagal sie z zak. aukcji i dopiero po dlugim weekendzie wyslalem. On przesylke wyslal dopiero 18mnastego (data stempla) - a pisal, ze wczasniej

CIAPEK - pisales cos w regulaminie?? chyba nie mam obowiazku sledzic wszystkich postow... Zaproponuj jakas inna nazwe dla tego tematu "pomocy, problem z allegro" moze?

Ostatnio zmieniany przez mr_spock : 06.12.2004 o godz. 14:52
mr_spock jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2004, 20:49   #9
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
(...)
CIAPEK - pisales cos w regulaminie?? chyba nie mam obowiazku sledzic wszystkich postow... Zaproponuj jakas inna nazwe dla tego tematu "pomocy, problem z allegro" moze?
spock sory, ale ponad 2000 postów które napisałeś świadczy że nie jesteś laikiem na forum. Z własnej obserwacji wnioskuje także, że jesteś tutaj częstym gościem więc wiesz co się dzieje na forum.
Na pewno widziałeś kupe tematów o allegro.
Jak pisałem mogłes dac chociaz konkretny temat.

Ja już pisałem, że tematy o allegro według mnie nie zasługują na to aby być przyklejone.
Tak jak psizesz w regulaminie nic nie ma allegro, ale mi tylko chodzi o pewien porządek, aby go nie zaśmiecać.
Pozdrawiam!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2004, 21:19   #10
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jakby przyklejac wszystkie konkretniejsze tematy... to pierwsze 3 strony forum by byly z samymi wklejkami....
Stary 06.12.2004, 21:26   #11
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Z tego co wiem to negatywa nie mozna usunac...
Stary 09.04.2005, 22:15   #12
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
wybaczcie, ze odswiezam b. stary topic, ale... nie chcialem tworzy nowego, a ten tez jest o allegro..
chcialem podac cos z cyklu "bogowie allegro", czyli... kolejna cudowna rzecz.. ? :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47756526

co o tym sadzicie? pewnie kit jakis..
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2005, 22:38   #13
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
wybaczcie, ze odswiezam b. stary topic, ale... nie chcialem tworzy nowego, a ten tez jest o allegro..
chcialem podac cos z cyklu "bogowie allegro", czyli... kolejna cudowna rzecz.. ? :

pozdro
Tutaj chodzi o poczte głosową, która jest za darmo . Gdzies opis był nawet tutaj na forum podawali
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2005, 22:38   #14
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez Smartek

pozdro
Nie mam co prawda heya, ale ciekaw jestem jak diabli
Stary 09.04.2005, 22:49   #15
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To było coś z wykorzystaniem mozliwości nagrania powitania na pocztę głosową z dwóch różnych numerów.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: