![]() |
Cytat:
w pedraki warto sie pchac jak sie sra kasa [doslownie i w przenosni] w celerony niewarto sie pchac nawet jak daja za darmo :D juz nawet walka ati vs. nvidia jest bardziej wyrownana bo tam stosunek cena/moc jest wyrownany..... |
moj 2000+ chodzi na 2184mhz :) a jak testowalem to dal rade 182*13 - tylko wtedy trzeba bylo zasilanie podniesc i okno otworzyc (-8 na zewnatrz) trafil mi sie DOSKONALY egz procesora... a bralem z polki - przeciez to perelka jest
tak mnie naszlo - podkrecilem proca o 40% (520mhz) - to jest chore? to jest piekne :D |
ja tam doszedlem "tylko" do 1984mhz bo i procesor nizej taktowany mialem [1700+] ;)
procesor tez "pierwszy lepszy" w sklepie dostalem 8) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam!
??? jestem przerazony Twoja postawa McDrive... eeee brak mi slow :( BTW moj Barton 2500+ smiaga jako 3200+ (2200MHz, 11x200) przy 1.68V i ma tylko 40*C (46*C na diodzie) to sie nazywa egzemplarz :) docelowo puszcze go na jakies 2500MHz :D |
moj Antek w oryginale 2400+ (15*133) dzis chodzi jako 2600+ (15*140) :)
jedyne co zrobilem do podciagnalem FSB i tyle z mojego o/c :D chodzi tak od dnia jak go kupilem, zero problemow z tego tytulu :P |
Cytat:
gdyby chipset pod axp64 mial okazje tak dojzec jak dojzaly juz chipsety do innych platform jego wydajnosc wypadlaby jeszcze lepiej yankee - jesli masz pamieci 333 to ustaw fsb na 166! a mnoznikiem skrec remix - na diodzie w stresie 48 w spoczynku 41 |
tak tez planuje jakis czas :)
a pamiatki mam 400Mhz, wiec sie nie boje ale problemem jest plyta ktora chyba ma cos nie tak z czujnikiem, w jednej sekundzie pokazuje 52st.C zeby 2 sek. pozniej pokazac 49st.C :o musze wkoncu rozkrecic kompa i dac mobo do reklamacji, bo nie tylko to mnie martwi, moje szczescie :blee: |
Witam!
Sid: calkiem fajne temperaturki... no ja tez w stresie oczywiscie takie, jak podalem... a jakie masz chlodzenie i ile woltow na rdzeniu? |
chlodzenie standard, radiator medziany jakis z odzysku - nie jaram sie radiatorkami
napiecie standard 1.6v, reszta napiec tez procek przy podniesionym do 1.65 dziala jeszcze na 13*182 (2366) - ale mam stanowczo za slabe chlodzenie na taki sport - zreszta nie jest mi to potrzebne wymienie pamieci na 400 i bede mial taki sam kop wydajnosci bez krecenia proca |
Witam!
zawsze wiedzialem, ze te 1700+ to rewelacyjne procki :) nic tylko sie cieszyc :) |
Cytat:
Pozatym nie tylko 1700+ ale i reszta ja swojego Durnia 1400 wykręciłem na wszystkie strony - odblokowałem cache (Duron standard ma 64 L2 po odblokowaniu 256 ma teraz..) bo jądro Thoroughbreed rev B . i wykeciłem na 2305Mhz przy voltażu 1,825. temp w stresie 58C max idle 50. Wiatrak jak wspominałem przedtem Falcon ROck 2 - ogólnie wszytko powyżej 60 uznaje za nierozsądne a dodam ze na voltażu 2,2 V (max ile daje mój epox) uruchamiał się jako 2650mhz. To tyle :) |
throghbred rev b stepping 681 / 78B0 - kupiony jako axp 2000+ - pierwszy z polki
procek na 13*182 jest jak najbardziej stabilny - ale idle mam wtedy 49 stopni - to ZA duzo - postanowilem nigdy nie przekraczac 50 probowalem go tez na 14*182 - dopiero za 3 razem doszedl do wgrywania windy i tam tez sie wywalil, trzeba by mu bylo voltow dodac a z tym nie chce juz grzebac pozatym jak juz napisalem zaczne sie w to bawic jak skoluje sobie 512 400mhz - i zaczne fsb podnosic, proc wytrzymal 223 - ale co z tego kiedy mi na solteku pamieci chodizly asynchro i to jakos strasznie wolno? zreszta - czy ja kozystam z tych mhz? :) zostawilem sobie podkrecone na tyle ile moglem bez zadnych cudow - czyli bez zabawy chlodzeniem i tak dalej - i uzywam :) jest bosko |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:17. |