![]() |
Cytat:
|
3D now to przypadkiem nie zerzniete SSE2 Intela?
|
Ilość załączników: 1
ONLY YOU ...
|
Cytat:
|
jest 3DNow! i jest 3DNow2! - obydwie te rzeczy byly odpowiednikami wynalazkow intela (MMX, SSE, SSE2) - tak jak mmx+ - ciezko dociekac ktore byly pierwsze - ale kiedy intel promowal mmx'y - procesory k6 i inne kosci firmy AMD byly co tu duzo mowic - marne i niedopracowane
|
Cytat:
|
p4
|
Teraz coś od siebie :
Na samym poczatku miałem celerka oh eh intel gooood AMD beeeeeeeeeeee!!! Z czasem postanowiłem zmienic procka niestety kasy wystarczyło mi tylko na amd i to durona - ludzie mi odradzali "chłopie autocad bedzie sie cioł ple ble i inne szmiry ale ja postanowiłem zmienic i..... szok mocy predkosci i wogóle teraz mam athlona 1.33mhz i wstyd sie mi przyznac ze kiedykolwiek miałem intela. porównujac intela i amd o tych samych czestotliwosciach wygrywa amd . o cenie nie wspomnę ;))) i mała dygresja koles u mnie w sieci ma p4 1,5ghz gf2 mx 400 płyta abit 128mb ram gta3 ma 3 klatki na sec robilismy cuda na swierzy system nawet kiszka i mogiła nie wycisnie wiecej i koniec a jezeli ktos sie bawił celeronami od 633mhz to zapewne wie co oznacza termin "wąskie gardło" - nadmieniam że istnieje możliwosc wolniejszej pracy cel 633 od cel 366 - dlaczego ? tego nikt nie wiem anie w zaprzyjaznionej mi redakcji ani sam intel nie odpowiedział na pytanie ;)) czyli tak jak powiedziałem AMD !!!! |
Cytat:
Może nie wiesz ale AMD kiedyś produkował procesory 386 SX jak i DX, były o dziwo wydajniejsze od procesorów firmy Intel o ok. 10 %. A przy tamtych czasach to była niezła wydajność i nadwyżka mocy. |
Re: amd vs. intel
Cytat:
|
Predkość do ceny?? Oczywiscie wybieram Athlona :P
|
Cytat:
a GTA 3 chodzi extra. |
Cytat:
|
qrde nie tak to miało wyglądać ale trudno, już nie bedę poprawiał bo moje motto musiało by ulec zmianie :)
|
Cytat:
SID zgadzam sie z tobą: Intel P4 z 512kb cache (np. 2,28GHz) i pamięciami RAMBUS o standardzie PC2700 (9,6 GB/s !) grzebie i to głęboko AMD. Oczywiście to wszystko na płycie ASUSA lub MSI :) Aha, nawet najszybsze obecnie DDRy 400MHz :):-D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:39. |